Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea

Distribuie!by “Cercetătorii din cadrul Universității din Wisconsin Madison sugerează că gândurile interioare și interpretarea propriilor experiențe au consecințe directe asupra sănătății fizice și mentale. Experiențele personale unice redau modul în care vedem lumea înconjurătoare și modul în care reacționăm la evenimentele din viață. Experiențele sunt elemente subiective, pentru că ceea […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cercetătorii din cadrul Universității din Wisconsin Madison sugerează că gândurile interioare și interpretarea propriilor experiențe au consecințe directe asupra sănătății fizice și mentale.

Experiențele personale unice redau modul în care vedem lumea înconjurătoare și modul în care reacționăm la evenimentele din viață. Experiențele sunt elemente subiective, pentru că ceea ce este stresant sau negativ pentru o persoană poate fi perceptut diferit de alta.


Cercetările arată că ceea ce se întâmplă în gândurile noastre și interpretările pot avea consecințe semnificative asupra creierului și corpului.

Emoțiile și gândurile pot influența activitatea neuronală din creier, iar efectele se pot cumula în timp influențând expresia genetică și modul în care îmbătrânim.


Cercetătorii au analizat imagini ale scanărilor RMN și EEG pentru a măsura activitatea și structurile cerebrale în timpul observării relațiilor dintre rețelele neurale specifice și comportament.

Rezultatele subliniază importanța experiențelor și a comportamentelor luate simultan în calcul când analizăm emoțiile, stările de bine și psihopatologiile.

Studiile de mindfulness și meditație servesc ca exemple de intervenții axate pe experiență. Aceste forme de antrenamente mentale au potențialul de a influența modul în care o persoană resimte senzații și forme de răspuns emoțional la evenimentele din jur, în moduri ce pot afecta organismul.”[1]

SURSE

  1. https://www.romedic.ro/gandurile-noastre-ne-influenteaza-direct-sanatatea-0P35564
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro