Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cercetătorii din cadrul Universității din Wisconsin Madison sugerează că gândurile interioare și interpretarea propriilor experiențe au consecințe directe asupra sănătății fizice și mentale.

Experiențele personale unice redau modul în care vedem lumea înconjurătoare și modul în care reacționăm la evenimentele din viață. Experiențele sunt elemente subiective, pentru că ceea ce este stresant sau negativ pentru o persoană poate fi perceptut diferit de alta.


Cercetările arată că ceea ce se întâmplă în gândurile noastre și interpretările pot avea consecințe semnificative asupra creierului și corpului.

Emoțiile și gândurile pot influența activitatea neuronală din creier, iar efectele se pot cumula în timp influențând expresia genetică și modul în care îmbătrânim.


Cercetătorii au analizat imagini ale scanărilor RMN și EEG pentru a măsura activitatea și structurile cerebrale în timpul observării relațiilor dintre rețelele neurale specifice și comportament.

Rezultatele subliniază importanța experiențelor și a comportamentelor luate simultan în calcul când analizăm emoțiile, stările de bine și psihopatologiile.

Studiile de mindfulness și meditație servesc ca exemple de intervenții axate pe experiență. Aceste forme de antrenamente mentale au potențialul de a influența modul în care o persoană resimte senzații și forme de răspuns emoțional la evenimentele din jur, în moduri ce pot afecta organismul.”[1]

SURSE

  1. https://www.romedic.ro/gandurile-noastre-ne-influenteaza-direct-sanatatea-0P35564
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...