Gândurile pe care le avem vor fi însoţite întotdeauna de emoţii, care, la rândul lor, vor influenţa corpul fizic

Distribuie!

„Gândurile pe care le avem vor fi însoţite întotdeauna de emoţii, care, la rândul lor, vor influenţa corpul fizic. O persoană are 60.000 de gânduri în fiecare zi, din care 40.000 nu îi aparţin, iar foarte puţine din restul de 20.000 de gânduri rămase sunt pozitive.

Corpul fiecăruia dintre noi este compus din energie, gânduri, stări şi partea fizică. La baza structurii noastre stau gândurile, care pot fi pozitive sau negative, constructive sau distructive. ”Gândurile comandă creierul, care generează stările pe care le avem, iar acestea fac posibile manifestările”, explică psihologul Stelian Chivu.


Gândurile se formează la nivelul creierului prefrontal, care este asemeni unei biblioteci. Cu ajutorul neocortexului am posibilitatea să iau o anumită carte şi să o studiez, iar apoi să fac un plan. Prin creierul limbic începem să accesăm emoţiile cu privire la un gând sau altul, fiind trişti sau, dimpotrivă, bucuroşi, iar creierul reptilian transmite comanda corpului fizic.

Practic, creierul transmite glandelor endocrine o comandă, iar acestea produc neurotransmiţători constructivi (serotonină, dopamină, melatonină şi endorfine) sau distructivi (cortizol şi adrenalină).


Informaţiile pe care fiecare dintre noi le deţine la nivel de ADN pot fi moştenite de la părinţi şi înaintaşii lor sau dobândite. Creierul este practic un biocalculator. Orice gând generează o anumită cantitate de curent electric, fiind vorba de 0,0002 volţi pe celulă.

”Aşa se explică de ce persoanele care gândesc mai mult, mai intens, au minţi mai luminate. Fiecare celulă produce curent electric, dar şi un câmp magnetic. Există aparatură care permite măsurarea cantităţii şi a frecvenţei gândurilor. S-a constatat că gândurile au culoare, formă, greutate şi o anumită frecvenţă, deci o anumită rezonanţă”, susţine psihologul Stelian Chivu.”

Sursa: https://adevarul.ro/locale/galati/cum-influenteaza-adn-ulgandurile-emotiile-cea-mai-puternica-stare-vindeca-bolilefizice-1_5e1ddfb85163ec42711ba3f8/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...