Gaura neagră din centrul galaxiei noastre

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Numite asa din cauza faptului ca nimic, nici macar lumina nu poate scapa din forta lor, gaurile negre sunt unele dintre cele mai distrugatoare fenomene din Univers. In centrul galaxiei noastre se afla o gaura neagra uriasa, care are masa de trei ori mai mare decat a Soarelui.

Aceasta gaura neagra gigantica, numita Sagittarius A, nu este in principiu un pericol pentru Terra, potrivit cercetatorilor, fiind si departe de noi si destul de “calma”, dar totusi au existat pana acum explozii de energie provocate de ea, una chiar acum 300 de ani.


O alta explozie, care a avut loc acum cateva mii de ani, s-a petrecut dupa ce o cantitate de materie de marimea lui Mercur s-a apropiat suficient de mult de gaura incat sa fie atrasa de gravitatia acesteia (ducand astfel la declansarea unor jeturi de particule si energie, expulzate in afara ei).”[1]

SURSE


  1. https://ziare.com/magazin/stiinta-tehnica/cele-mai-ciudate-aspecte-legate-de-gravitatie-1110930
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...