Geometria sacră: Tiparele geometrice armonioase sunt cu adevărat sacre

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Subiectul este vast şi chiar dacă este inspirator și revelator din punct de vedere spiritual pentru cei înzestrați cu intuiție superioară, există numeroşi matematicieni cu o formare materialistă care dispreţuiesc ideea de a corela formulele matematice și tiparele geometrice cu realitățile spirituale.

Simpla observare şi recunoaştere a acestor raporturi matematice și tipare geometrice armonioase ce se regăsesc în mod spontan în natură, precum și influenţa lor puternică asupra creațiilor artistice, arhitecturii şi muzicii inspirate sunt elemente mai mult decât suficiente pentru a vă umple sufletul de minunare!


Pentru cineva care nu a excelat la matematică când a fost elev, geometria poate fi oricând ceva distractiv deoarece implică desenarea de forme echilibrate, cu anumite instrumente specifice (riglă, compas). Ideea de a reprezenta numerele sub anumite forme vizuale corespondente sau prin intermediul muzicii sunt alte exemple foarte speciale referitoare la modul în care elemente abstracte (numere, formule) pot fi oglindite în lumea fizică. În acest mod descoperim că matematica este o ştiinţă interesantă care se plasează în spaţiul dintre realitatea fizică şi cea non-fizică (pe care le și conectează).

Spaţiul dintre realitatea fizică şi cea non-fizică este de obicei rezervat pentru artă și spiritualitate. Tocmai de aceea este cu atât mai interesant să descoperim că formulele matematice acoperă linia de demarcație dintre cele două lumi. De asemenea, este unul dintre motivele pentru care această geometrie este considerată sacră.”[1]


SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18192
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...