Geometrie sacră şi spiritualitate

Distribuie!

„Prin intermediul geometriei sacre sunt transmise și făcute accesibile energii elevate ce rafinează conștiința.

Geometria sacră ne revelează că există modele matematice abstracte în spatele oricărui aspect pe care îl vedem în natură. Cum s-ar putea aceasta corela cu călătoria noastră de integrare a ştiinţei şi spiritualităţii în viața personală?


Credinţele noastre interioare creează tipare specifice (perceptive, de comportament, de gândire etc.) care se propagă facil spre în afară şi care se manifestă în experienţele trăite în lumea exterioară concretă. Invizibilul influențează vizibilul.

Geometria sacră este o vizualizare şi o metaforă a conexiunilor existente la nivelul tuturor aspectelor vieții, este interfaţa dintre abstract şi realitatea fizică. Când modificăm formulele matematice, relaţiile și raporturile dintre diferite aspecte, implicit modificăm forma fizică. Aceasta este, de altfel, și învăţătura spirituală a multor mistici.


Fluxul continuu de ajustare a asimetriei spre a atinge simetria este procesul de creştere şi evoluţie. Exact ca într-o simfonie sau ca într-un film care recurge la o creștere gradată a tensiunii pentru a construi un moment culminant important şi a rezolva intriga, noi, oamenii, ne mișcăm și suntem permanent integrați în acest flux continuu evolutiv.

Puteţi contempla pentru un anumit interval de timp tipare geometrice caracterizate de simetrie, ca modalitate de a vă amplifica rezonanţa interioară psihomentală cu simetria şi echilibrul armoniei arhetipale. Puteți chiar, ca un demers de recentrare în sine, să desenaţi ori să colorați într-un mod creativ unele dintre aceste modele în timpul dvs. liber…”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18192
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...