George Orwell – “1984” – Big Brother, Poliția Gândirii și Corectitudinea Politică

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“1984” este un roman politic scris de George Orwell în 1948 şi tipărit în 1949. Acţiunea romanului are loc într-un viitor alternativ şi prezintă o parte din viaţa intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei (un fel de New World Order).

“1984” a imprimat foarte mulţi termeni şi idei în cultura contemporană, şi mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dublugânditul, poliţia gândirii. Big Brother este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie acţiunile totalitariste ale guvernelor prezentului (SUA, Romania, Franta si Anglia).


Primul capitol începe cu portretul Fratelui cel Mare care „stă cu ochii pe tine” – expresie a cărui dublu sens e lesne de sesizat: Fratele cel Mare te protejează, se interesează mereu (îi pasă) de soarta ta, însă, în acelaşi timp, tu nu poţi face nimic fără ca el să ştie: te supraveghează clipă de clipă.

Big Brother

În afară de afişele imense prezente pe toate blocurile, clădirile instituţiilor, panourile, mai există şi tele-ecranele, care neîncetat transmit şi receptează simultan sunete şi imagini. În fiecare încăpere – inclusiv în camerele apartamentelor – există câte un tele-ecran, care poate fi dat mai încet, dar niciodată oprit.


Nu doar prin mijloace tehnologice însă, ci şi în mod direct, prin membrii unor instituţii specializate, are loc supravegherea: patrulele de poliţie, zburând în elicoptere la mică înălţime „îşi bagă nasul prin casele oamenilor”, şi, mult mai de temut: Poliţia Gândirii.

Mai mult despre 1984 aici, si peste tot in viata de zi unde setea de control a bancherilor este satisfacuta prompt prin legile stramb votate de catre politicienii corupti (tarfele bancherilor pe 4 ani).

SURSE

  1. http://schimbarea.blogspot.ro/2009/04/1984.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Aurel I. Rogojan: "Securitatea națională a României este acum dependentă de o tot mai mare intruziune în viața privată a cetățenilor"
Preluarea Președinției Consiliului UE de către România și prăbușirea UE
Rusia şi Siria condamnă sancţiunile impuse de Donald Trump Iranului
Presiunile pentru boicotarea produselor şi investiţiilor din Israel câştigă teren
Iată de ce globaliștii vor să-l înlăture pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad: În Siria nu există nici o bancă centrală Rothschild, Siria nu are datorii la FMI și Banca Mondială, a interzis Organismele Modificate Genetic și are multe resurse! Președintele Siriei, Bashar al-Assad, se opune Noii Ordini Mondiale!
Propaganda globalistilor din SUA-UE: "Rusia este o mare amenintare pentru omenire!" Istoria ne arata ca de-a lungul timpului toate relele au venit de la globalistii SUA-UE !
Chemtrails: Un avion din SUA ce realiza o misiune secretă, care fusese plănuită de CIA, a fost sabotat pe teritoriul chinezesc, fiind astfel împiedicat să decoleze
Uniunea Europeană a reaprobat utilizarea erbicidului pe bază de glifosat produs de Monsanto. Evaluatorii au înlăturat avertismentele privind pericolele pe care le implică
Baze militare secrete în oceane și subteran
Armele sonice anti-protestatari incep sa fie folosite din ce in ce mai mult ! Iluminatilor le este frica de pierderea controlului !
Cum a „descoperit“ CIA că în 1954 Hitler era viu, în Columbia
Experimente realizate pe oameni – o incursiune în culisele murdare ale puterii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro