George Orwell, „1984”: În 2017, Canada instaurează „poliţia vorbirii”

Distribuie!

„de Mirela Florescu

Senatul Canadei a adoptat o lege care îi obligă pe toţi cetăţenii să li se adreseze persoanelor care pretind că au alt gen decât sexul biologic sau alt gen decât cel feminin sau masculin (!) cu pronumele pe care aceştia din urmă îl consideră potrivit – respectiv cu pronumele „zir” şi „ze” (sic!) considerate neutre din punct de vedere al genului.


Cei care nu se conformează acestor cerinţe bazate pe teoria genului (teorie pe care de altfel Colegiul American al Medicilor Pediatri o neagă din punct de vedere ştiinţific), riscă acuzaţia de „delict de ură” (parcă am mai auzit asta… doar că acolo era vorba de „ură de clasă”) şi va fi amendat, închis sau trimis la o sesiune de (re)educare.

Avocatul D. Jared Brown a explicat, citat de LifeSiteNews.com:


Folosirea obligatorie a anumitor pronume implică utilizarea unor cuvinte care nu-i aparţin vorbitorului şi care implică o convingere sau un acord cu privire la o anumită teorie despre genul persoanelor… Guvernului practic reglementează limbajul.

În noiembrie 2016, senatorul canadian Grant Mitchell a atras atenţia că, pe lângă faptul că legea constituie un atentat la libertatea de expresie, ea este neîntemeiată, deoarece

identitatea transgender este un concept prea subiectiv pentru a putea fi consfinţită prin lege, ea fiind în mod exclusiv definită ca modul profund personal în care cineva experimentează noţiunea de gen.

Aceasta nu l-a împiedicat pe Justin Trudeau, premierul canadian faimos pentru convingerile sale „progresiste”, să posteze pe Twitter un mesaj prin care celebrează adoptarea legii:

 

Jack Fonseca de la Marşul pentru Viaţă Canada a declarat pentru Life Site News că legea este un atac la adresa celor care încă nu se supun agendei ideologice pro-LGBTQ (Lesbianism-Homosexualitate-Bisexualitate-Transgenderism-Queer):

Legea nu va fi în niciun caz folosită ca un scut pentru apărarea transsexualilor vulnerabili, ci ca un buzdugan cu care sî fie loviţi credincioşii şi liber-cugetătorii care refuză să nege adevărul.”[1]

SURSE

  1. http://stiripentruviata.ro/george-orwell-1984-canada-a-instaurat-politia-vorbirii/
  2. Foto: stiripentruviata.ro
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...