George Soros a depus plângere la Curtea Constituțională și CEDO, după ce Guvernul naționalist al Ungariei a adoptat pachetul de legi „Stop Soros”, care interzice aducerea de imigranți

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Soros trece la contratac împotriva Ungariei: plângeri la CC și CEDO

Fundația pentru o Societate Deschisă a miliardarului american, George Soros, a contestat în două instanțe, națională și internațională, un pachet de legi adoptat de parlamentul da la Budapesta.

BUCUREȘTI, 24 sept — Sputnik. Fundația miliardarului american, George Soros, „Societatea Deschisă” (Open Society Foundations) a depus o plângere la Curtea Constituțională și Curtea Europeană pentru Dreptrile Omului (CEDO) în legătură cu adoptarea în Ungaria a unor legi care restricționează activitatea organizațiilor neguvernamentale.

„Plângerea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a fost depusă din numele persoanei juridice din Ungaria, „Societatea Deschisă Budapesta”, în aceasta se spune că proiectului „Stop Soros” încalcă drepturile la libera exprimare, libertatea de asociere și libertatea întrunirilor, care sunt garantate de articolele 10 și 11 a Convenției Europene pentru Drepturile Omului. O altă plângerea a fost depusă la Curtea Constituțională a Ungariei, în care se afirmă că aceste proiecte de lege contravin drepturilor garantate de Constituția ungară”, se spune într-o declarație a organizației.


Pe 20 iunie Parlamentul Ungariei a adoptat un pachet de legi care presupun introducerea unor restricții pentru organizațiile neguvernamentale și criminalizează susținerea imigranților ilegali. De asemenea, parlamentare au aprobat o rectificare a Constituției, care interzice strămutarea în țară a „populațiilor străine”.”[1]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/International/20180924/22073894/soros-cedo-curtea-constitutionala-ungaria.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...