George Soros, în atenţia Congresului american: Congresmanii au făcut un dosar de 40 de pagini despre implicarea omului de afaceri în Europa de Est

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Magnatul american de origine maghiară George Soros se află în atenţia Congresului american, care a făcut un dosar despre implicarea lui în Europa de Est, potrivit FoxNews.

Încă de săptămâna trecută au apărut îngrijorări faţă de implicarea lui George Soros în politica europeană, premierul Ungariei Viktor Orban criticând „imperiul internaţional, cu bani uriaşi şi artilerie internaţională”.


Parlamentarii republicani vor să afle despre o eventuală folosire a fondurilor americane pentru finanţarea proiectele lui Soros din Macedonia, arată sursa citată.

Congresmanii au făcut un dosar de 40 de pagini despre implicarea omului de afaceri în Europa de Est.


Reprezentantul republican Christopher Smith i-a trimis o scrisoare ambasadorului SUA în Macedonia, Jess Baily, iar senatorul Mike Lee şi-a exprimat, într-o scrisoare trimisă Departamentului de Stat, îngrijorarea cu privire la faptul că banii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) ar merge la „Fundaţia pentru o Societate Deschisă”, una dintre cele mai mari organizaţii a miliardarului, care operează în întreaga lume.

Acesta susține că a primit rapoarte în ultimii ani care scoteau la iveală că Misiunea SUA în Macedonia a intervenit activ în politica de partid a țării, precizează Mike Lee.

Toate aceste reacții reflectă înmulțirea reacțiilor negative ale conservatorilor față de acțiunile lui George Soros în Europa, mai arată FoxNews.

Viktor Orban a lansat mai multe critici la adresa „imperiului trans-frontalier” al miliardarului, însă reprezentanții Fundației pentru o Societate Deschisă au spus că Orban ar încerca, de fapt, să distragă atenția de la alte probleme.

”De peste 30 de ani, Fundația pentru o Societate Deschisă a sprijinit grupuri din societatea civilă din Ungaria care abordează probleme importante din educație, sănătate, libertatea presei și corupție. Orice atac privind aceste activități sunt doar o încercare de a distrage atenția de la inabilitatea guvernului de a gestiona aceste chestiuni”, a declarat pentru Associated Press Laura Silber, director de comunicare al organizației.”[1]

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/george-soros-in-atentia-congresului-american-296400/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...