George Soros și Jacob Rothschild panicați de posibila ieșire din UE a Marii Britanii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În 1992, Marea Britanie a fost nevoită să iasă din mecanismul european al ratelor de schimb şi Banca Angliei a lăsat lira sterlină să fluctueze liber, ducând la o devalorizare rapidă de 15%. Totul s-a datorat lui George Soros, care atunci s-a îmbogăţit peste noapte cu 1,5 miliarde de dolari.

La 24 de ani după ce a îngenunchiat Banca Angliei, Soros vine şi sustine exact reversul principiului care l-a facut miliardar: alegătorii britanici care vor sa voteze pentru ieşirea din UE “subestimează grav” preţul unui asemenea vot pentru economia şi finanţele britanice. El scrie pentru The Guardian că Brexitul va avea “un impact imediat şi dramatic asupra pieţelor financiare, a investiţiilor, preţurilor şi locurilor de muncă”.

Soros scrie că lira sterilină se va prăbuşi cu cel puţin 15%-20% şi va ajunge la sub 1,15 dolari. Miliardarul avertizează că această cădere nu va fi una “sănătoasă” precum cea care l-a făcut bogat în 1992, pentru că acum Banca Angliei nu va reduce dobânzile (nu mai are de unde să le reducă substanţial) şi Marea Britranie are un deficit mare de cont curent. În aceste condiţii, devalorizarea lirei steriline nu va putea permite depăşirea şocului (prin exporturi mai competitive, spre exemplu).

“Brexitul va face câţiva oameni foarte bogaţi – dar majoritatea alegătorilor vor deveni mai săraci”, spune Soros, adăugând că “există forţe speculative pe pieţe, mult mai mari şi mai puternice” decât cele care au profitat de devalorizarea lirei sterline în 1967, spre exemplu. “Un vot pentru ieşire ar face ca această săptămână să se încheie cu o vinere neagră, cu consecinţe grave pentru oamenii simpli”, scrie Soros în articoloul inititulat “Impactul Brexit vă va sărăci – aveţi grijă”.

“David Cameron împreună cu Ministerul de Finanţe, Banca Angliei, FMI şi alţii au fost atacaţi de tabăra Brexit pentru că exagerează riscurile ieşirii din UE. Această critică a fost acceptată de presa britanică şi de mulţi analişti financiari. Drept urmare, votanţii Brexit subestimează în mod grav adevăratele costuri ale ieşirii.

Cum sondajele de opinie fluctuează, vreu să vă spun câteva lucruri clare, bazate pe cei 60 de ani de experienţă pe pieţele financiare, pentru a-i ajuta pe alegători să înţeleagă consecinţele reale ale unui vot pentru ieşirea din UE”, scrie Soros.

Soros analizează doar cel mai rău scenariu al ieşirii Marii Britanii – prăbuşirea lirei sterline. “Lira va cădea cel mai probabil rapid dacă se votează pentru Brexit. Ma aştept ca această devalorizare să fie mai mare decât cele 15% din septembrie 1992, când am avut norocul să obţin un profit substanţial pentru investitorii fondului meu, pe spatele Băncii Angliei şi al guvernului britanic”.

Avertismentele lui Soros vin la câteva zile după ce Jacob Rothschild scria, de această dată pentru The Times, că ieşirea din UE va duce “la o situaţie dăunătoare” pentru Marea Britanie. Este motivul pentru care le cere britanicilor să voteze pentru rămânerea în UE. Lordul Rothschild a mai scris că alegătorii “nu ar trebui să rişte bunăstarea ţării noastre” şi ar trebui să ştie că ţărilor europene le este “mai bine împreună”.

“Acum ne bucurăm de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi suntem membri esenţiali ai G8 şi ai Commonwealth-ului. Însă diplomaţia, apărarea, mediul înconjurător şi valorile democraţiei liberale vor fi in pericol”, scrie Jacob Rothschild. “Nu găsesc niciun motiv să acceptăm un rol mai puţin important pe scena mondială”.

În aceast demers pro-UE intră şi ministrul britanic de Finanţe, George Osborne. The Telegraph scrie că ministrul a refuzat să suspende tranzacţiile pe bursa londoneza vineri dimineaţa, în cazul în care alegătorii vor vota pentru Brexit. “Banca Angliei, Ministerul de Finanţe şi eu am discutat planurile de urgenţă. Însă aceste chestiuni sensibile e bine să rămână secrete şi fiţi siguri că suntem pregătiţi să facem faţă orice s-ar întâmpla.

Daca am expune totul acum am submina forţa acestor planuri”, a spus Osborne. Totusi, cel mai important lucru transmis electoratului de Osborne a fost acesta: “Trebuie însă să vă spun că nu poţi proteja oamenii de şocul economic pe care Brexitul îl va provoca”. El a amintit că Bursa de la Londra a avertizat că vor dispărea 100.000 de locuri de muncă în City imediat dupa Brexit. “Cred că acest lucru se va întâmpla repede, din păcate”, a spus Osborne.”[1]

SURSE


  1. http://m.cotidianul.ro/article.php?id=283308

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

La presiunea SUA, Ecuadorul i-a limitat accesul la internet lui Julian Assange
Cazul Reinhold Schmidt - un bărbat la bordul unei farfurii zburătoare naziste
Industria de divertisment asaltează ființele umane cu influențe malefice prin toate mijloacele de care dispune
CIA înşelată adeseori de numărul mare de agenţi dubli
Covid-19 este o plandemie a testelor RT-PCR fals pozitive. În ciuda numărului tot mai mare de dovezi ale rezultatelor false date de testele RT-PCR, guvernele și agențiile de sănătate continuă să le utilizeze ca pe niște standarde, pentru a lua măsuri la adresa populației
Moses Hess, fondatorul Socialismului, a fost francmason în Loja "Marele Orient"
"America este inamicul numărul unu" al Iranului, afirmă ayatollahul Ali Khamenei. "Cooperarea noastră poate izola America (...). Eşecul teroriştilor susţinuţi de Statele Unite în Siria nu poate fi negat, însă americanii îşi continuă comploturile"
Operaţiunea Paperclip a dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti
Atentatul terorist de la Târgul de Crăciun din Berlin: Germanii au fost avertizați de către autoritățile marocane cu privire la teroristul ISIS, dar nu au luat în seamă avertismentul
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, este o prioritate pentru administrația Trump
23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care, de fapt, nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House
Acordul de la Bretton Woods (1944): FMI, Banca Mondială și Noua Ordine Mondială
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Președintele Cehiei cere referendum privind ieșirea din UE și NATO

Istoria geometriei sacre

Falsele teorii din fizică despre gravitație și relativism cu care am fost îndoctrinați, în comparație cu adevăratele legi cosmice

Misterul ciocanului de 140 milioane de ani

Piramidele au fost construie de urmaşii supravieţuitori ai atlanţilor

Închide