George Soros și Jacob Rothschild panicați de posibila ieșire din UE a Marii Britanii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„În 1992, Marea Britanie a fost nevoită să iasă din mecanismul european al ratelor de schimb şi Banca Angliei a lăsat lira sterlină să fluctueze liber, ducând la o devalorizare rapidă de 15%. Totul s-a datorat lui George Soros, care atunci s-a îmbogăţit peste noapte cu 1,5 miliarde de dolari.

La 24 de ani după ce a îngenunchiat Banca Angliei, Soros vine şi sustine exact reversul principiului care l-a facut miliardar: alegătorii britanici care vor sa voteze pentru ieşirea din UE “subestimează grav” preţul unui asemenea vot pentru economia şi finanţele britanice. El scrie pentru The Guardian că Brexitul va avea “un impact imediat şi dramatic asupra pieţelor financiare, a investiţiilor, preţurilor şi locurilor de muncă”.

Soros scrie că lira sterilină se va prăbuşi cu cel puţin 15%-20% şi va ajunge la sub 1,15 dolari. Miliardarul avertizează că această cădere nu va fi una “sănătoasă” precum cea care l-a făcut bogat în 1992, pentru că acum Banca Angliei nu va reduce dobânzile (nu mai are de unde să le reducă substanţial) şi Marea Britranie are un deficit mare de cont curent. În aceste condiţii, devalorizarea lirei steriline nu va putea permite depăşirea şocului (prin exporturi mai competitive, spre exemplu).

“Brexitul va face câţiva oameni foarte bogaţi – dar majoritatea alegătorilor vor deveni mai săraci”, spune Soros, adăugând că “există forţe speculative pe pieţe, mult mai mari şi mai puternice” decât cele care au profitat de devalorizarea lirei sterline în 1967, spre exemplu. “Un vot pentru ieşire ar face ca această săptămână să se încheie cu o vinere neagră, cu consecinţe grave pentru oamenii simpli”, scrie Soros în articoloul inititulat “Impactul Brexit vă va sărăci – aveţi grijă”.

“David Cameron împreună cu Ministerul de Finanţe, Banca Angliei, FMI şi alţii au fost atacaţi de tabăra Brexit pentru că exagerează riscurile ieşirii din UE. Această critică a fost acceptată de presa britanică şi de mulţi analişti financiari. Drept urmare, votanţii Brexit subestimează în mod grav adevăratele costuri ale ieşirii.

Cum sondajele de opinie fluctuează, vreu să vă spun câteva lucruri clare, bazate pe cei 60 de ani de experienţă pe pieţele financiare, pentru a-i ajuta pe alegători să înţeleagă consecinţele reale ale unui vot pentru ieşirea din UE”, scrie Soros.

Soros analizează doar cel mai rău scenariu al ieşirii Marii Britanii – prăbuşirea lirei sterline. “Lira va cădea cel mai probabil rapid dacă se votează pentru Brexit. Ma aştept ca această devalorizare să fie mai mare decât cele 15% din septembrie 1992, când am avut norocul să obţin un profit substanţial pentru investitorii fondului meu, pe spatele Băncii Angliei şi al guvernului britanic”.

Avertismentele lui Soros vin la câteva zile după ce Jacob Rothschild scria, de această dată pentru The Times, că ieşirea din UE va duce “la o situaţie dăunătoare” pentru Marea Britanie. Este motivul pentru care le cere britanicilor să voteze pentru rămânerea în UE. Lordul Rothschild a mai scris că alegătorii “nu ar trebui să rişte bunăstarea ţării noastre” şi ar trebui să ştie că ţărilor europene le este “mai bine împreună”.

“Acum ne bucurăm de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi suntem membri esenţiali ai G8 şi ai Commonwealth-ului. Însă diplomaţia, apărarea, mediul înconjurător şi valorile democraţiei liberale vor fi in pericol”, scrie Jacob Rothschild. “Nu găsesc niciun motiv să acceptăm un rol mai puţin important pe scena mondială”.

În aceast demers pro-UE intră şi ministrul britanic de Finanţe, George Osborne. The Telegraph scrie că ministrul a refuzat să suspende tranzacţiile pe bursa londoneza vineri dimineaţa, în cazul în care alegătorii vor vota pentru Brexit. “Banca Angliei, Ministerul de Finanţe şi eu am discutat planurile de urgenţă. Însă aceste chestiuni sensibile e bine să rămână secrete şi fiţi siguri că suntem pregătiţi să facem faţă orice s-ar întâmpla.

Daca am expune totul acum am submina forţa acestor planuri”, a spus Osborne. Totusi, cel mai important lucru transmis electoratului de Osborne a fost acesta: “Trebuie însă să vă spun că nu poţi proteja oamenii de şocul economic pe care Brexitul îl va provoca”. El a amintit că Bursa de la Londra a avertizat că vor dispărea 100.000 de locuri de muncă în City imediat dupa Brexit. “Cred că acest lucru se va întâmpla repede, din păcate”, a spus Osborne.”[1]

SURSE


  1. http://m.cotidianul.ro/article.php?id=283308

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

De la Proiectul Chatter la MK-Ultra - controlul mintii coordonat de CIA - experimente pe oameni
De-a lungul timpului, multe personalităţi politice, care au jucat roluri cheie în istorie, au făcut declaraţii despre Noua Ordine Mondială
Ecologiștii globaliști militează pentru reducerea populației Pământului. Ecologia este o ideologie comunistă
Hackerii Anonymous au declansat "Operatiunea ISIS": peste 20.000 de conturi Twitter ale teroristilor au fost sparte
Americanii au creat un joc video în care poți tortura prizonieri irakieni într-un lagăr care a existat și în realitate
Israelul propune o lege care criminalizează filmarea soldaţilor care comit încălcări ale drepturilor omului! Israelul se prezintă ca fiind "singura democrație din Orientul Mijlociu"!
Masa Rotundă și Guvernul Mondial
Cum vrea Uniunea Europeană să ucidă Internetul
Google și Twitter nu au găsit „mâna Moscovei” în alegerile din SUA
Franţa şi supărătoarea realitate. Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști
O investigație profesionistă, care a durat patru ani, cu privire la dispariția clădirii World Trade Center Building 7, condusă de o echipă internațională de ingineri civili, a concluzionat că povestea oficială a distrugerii clădirii 7 este în întregime falsă
Facebook a șters zeci de mii de conturi în Marea Britanie sub pretextul "combaterii știrilor false"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...