Germania aprobă eventuale sancţiuni din partea UE împotriva Poloniei

Distribuie!

Ministerul german de Justiţie, Heiko Maas, a declarat duminică faptul că este de acord cu eventuale sancţiuni din partea Uniunii Europene împotriva Poloniei, pe fondul proiectului de lege privind reformarea Curţii Supreme de la Varşovia, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

„Independenţa justiţiei este în pericol în Polonia. Cineva care acordă atât de puţin respect statului de drept trebuie să accepte că se izolează din punct de vedere politic. UE nu poate să stea şi să urmească în mod inactiv. Statul de drept şi democraţia reprezintă fundamentul Uniunii Europene. Sunt de acord cu o analiză din partea Comisiei Europene privind sancţiuni specifice”, a spus Maas într-un interviu pentru cotidianul Bild.


Senatul polonez a adoptat, sâmbătă, proiectul de lege privind reformarea Curţii Supreme, despre care partidele din opoziţie şi Uniunea Europeană consideră că vor eroda independenţa sistemului judiciar şi vor submina democraţia.

Proiectul de lege a fost depus de partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) şi a fost adoptat joi şi de camera inferioară a Parlamentului. Pentru a deveni lege, documentul trebuie să fie promulgat de către preşedintele Andrzej Duda, care are la dispoziţie 21 de zile.”[1]


SURSE

  1. http://www.flux24.ro/germania-aproba-eventuale-sanctiuni-din-partea-ue-impotriva-poloniei/
  2. Foto: flux24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...