Germania: Curtea Constituțională a respins o tentativă a Verzilor de a forța un vot parlamentar privind legalizarea căsătoriilor homosexuale

Distribuie!

„Curtea Constituțională a Germaniei, cu sediul la Karlsruhe, a respins marți o tentativă a partidului Verzii, de opoziție, de a forța un vot parlamentar cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex înaintea alegerilor federale din septembrie, transmite DPA.

Verzii, partidul de opoziție Die Linke (stânga radicală) și Bundesrat-ul (camera legislativă superioară) au avansat un proiect de lege referitor la căsătoriile între persoane de același sex, însă creștin-democrații cancelarului Angela Merkel se opun aprobării lui.


Germania a autorizat în 2001 parteneriatele civile în cazul cuplurilor de același sex, dar Comisia juridică a Bundestag-ului (camera inferioară a parlamentului) a amânat în mod repetat discutarea subiectului căsătoriilor homosexuale.

În motivarea sa, Curtea Constituțională a explicat că nu există ‘nicio obligație (…) de a se lua o decizie în mod definitiv asupra tuturor proiectelor legislative existente într-o perioadă legislativă’.


AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/20/germania-curtea-constitutionala-a-respins-o-tentativa-a-verzilor-de-a-forta-un-vot-parlamentar-privind-legalizarea-casatoriilor-homosexuale-13-52-56
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...