Germania vrea ca SUA să-şi retragă focoasele nucleare de pe teritoriul ţării sale

USA and Germany Flag painted on grunge wall
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul de Externe şi vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat miercuri că arsenalul nuclear al Statelor Unite staţionat, din Germania, ar trebui retras de pe teritoriul acestei ţări, ca rezultat al unui dialog international în privinţa dezarmării, relatează Tass.

Sigmar Gabriel, care efectuează o vizită la New York, a acordat un interviu pentru agenţia DPA, în care i-a dat dreptate liderului social-democrat Martin Schulz, care a precizat anterior că un astfel de act ar fi necesar.


”Sunt încrezător că este necesară reînceperea discuţiilor cu privile la dezarmare şi controlul armamentului. De asta cred că domnul Schulz are dreptate, iar declaraţiile sale cu privire la retragerea armamentelor din Germania sunt corecte”, a declarat Sigmar Gabriel.

Potrivit agenţiei DPA, aproximativ 20 de focoase nucleare americane ar fi staţionate într-o bază aeriană din apropierea localităţii Buchel. Acest arsenal s-ar afla în Germania încă din perioada Războiului Rece.”[1]


SURSE

  1. http://www.flux24.ro/germania-vrea-ca-sua-sa-si-retraga-focoasele-nucleare-de-pe-teritoriul-tarii-sale/
  2. Foto: flux24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...