Ghinion! Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația!

Distribuie!by “Curtea de Apel Pitești a decis astăzi respingerea contestației depuse de Klaus Iohannis și de soția sa împotriva deciziei judecătorești prin care cei doi au pierdut o casă din Sibiu. Casa de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 (Sibiu) fusese cumpărată de la stat, în 1997, de către chiriași. […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Curtea de Apel Pitești a decis astăzi respingerea contestației depuse de Klaus Iohannis și de soția sa împotriva deciziei judecătorești prin care cei doi au pierdut o casă din Sibiu.

Casa de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 (Sibiu) fusese cumpărată de la stat, în 1997, de către chiriași. Doi ani mai târziu însă, contractele lor de vânzare cumpărare au fost anulate în instanță, la solicitarea lui Ioan Baștea, urmaș al lui Nicolae Baștea, care ar fi fost nepotul lui Ghenea Eliseu, proprietarul interbelic al acelui imobil.
Clădirea situată în centrul vechi al Sibiului a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis intrase în posesia imobilului din Sibiu.
Ei au contestat calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea (mort în 1993) care, în realitate, nu fusese rudă cu Ghenea Eliseu, care a decedat fără a avea succesori.
Pentru a intra în posesia celor două imobile ce-i aparținuseră lui Ghenea Eliseu (unul pe str. Nicolae Bălcescu, și celălalt pe str. G-ral Magheru, nr. 35), Baștea și Iohannis s-au folosit de acte de stare civilă false și de un certificat de moștenitor încheiat în 1999, prin fraudă.
Ȋn 2003, Baștea și Iohannis au fost chiar cercetați penal, fiind acuzați de uz de fals, scria la acea dată Hotnews. Ȋnsă nici Baștea, nici Iohannis n-au fost trimiși în judecată. La dosarul de urmărire penală au lucrat procurori din Alba-Iulia și din Sibiu.
La 1 februarie 2005, Judecătoria Brașov a declarat nulitatea absolută a acelui certificat de moștenitor și a dispus rectificarea cărții funciare, în sensul radierii dreptului de proprietate a lui Ioan Baștea, Georgeta Lăzurcă și Carmen Johannis. Teoretic, familia Johannis pierduse dreptul de proprietate asupra imobilui de pe Nicolae Bălcescu 29.
Iohannis a atacat decizia Judecătoriei Brașov, însă în iunie 2005 Curtea de Apel Brașov i-a respins recursul.
Au urmat ani de procese, timp în care Baștea și Iohannis – pentru că titlurile de proprietate pe care le-au obținut în 1999 rămăseseră, în parte, valabile – au stăpânit, în coproprietate, imobilul de pe str. Nicolae Bălcescu.
Ȋnchiriat încă din 2001 către banca Raiffeisen, acel spațiu a generat până în prezent venituri totale de aproximativ 640.000 de euro, potrivit contractelor de închiriere obținute de la Registrul Comerțului de RISE Project. Familia președintrelui României s-a bucurat de jumătate din bani.
Ȋn mai 2014, Tribunalul Brașov a anulat  contractul de vânzare-cumpărare a imobilului, dispunând „rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâților Baștea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B9, 10 și 11 asupra imobilului de la A+1.”
Iohannis, devenit între timp președintele României, a făcut recurs, însă Curtea de Apel Brașov i l-a respins, în noiembrie 2015.
Mai departe, șeful statului a depus contestație în anulare împotriva acestei decizii și a cerut Ȋnaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea dosarului, pe motiv că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul, informează presa locală.
Carmen și Klaus Iohannis au mai susținut, în solicitarea de strămutare, că „pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor”.
La 6 aprilie 2016, ȊCCJ a admis cererea de strămutare a procesului la Curtea de Apel Pitești.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești în aprilie 2016, iar decizia definitivă a fost pronunțată astăzi.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/stiri-justitie/GHINION-Klaus-Iohannis-a-pierdut-definitiv-casa-din-centrul-Sibiului.-Curtea-de-Apel-Pitesti-i-a-respins-contestatia-141243
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Catedralele Gotice ale Iluminatilor - pline de simboluri masonice ale Cavalerilor Templieri ! Ele sunt doar niste lacasuri unde Iluminatii desfasoara ritualuri sataniste !
Filmele Horror - o adevarata problema pentru sanatatea mintala a oamenilor! Iluminatii promoveaza filmele horror pentru a alimenta rautatea si sadismul din fiinta umana, pentru a-i putea controla usor pe acesti oameni!
Mii de evrei ultraortodocși protestează împotriva serviciului militar obligatoriu
Pestera "Piatra Altarului" - o minune a Romaniei unde densitatea cristalelor este printre cele mai mari din lume !
Focul Viu din Buzau si Vrancea - o frumusete a Romaniei ce atrage turisti !
Dacă oamenii ar dispărea mâine, v-aţi întrebat cum ar arăta planeta noastră? Un videoclip fascinant arată cum s-ar transforma pământul încă din primele ore
MK-Ultra si Monarch - proiectele guvernamentale odioase de control a mintii umane ! Institutul Tavistock din Londra este centrul mondial de control al mintii si emotiilor oamenilor de pe aceasta Planeta !
Gândirea Sorosiștilor: "Nu intru des în dezbateri cu sorosiștii, insă când o fac știu că ei folosesc doar patru cuvinte: Sexist, homofob, bigot și ignorant"
Supercamionul lui Ceaușescu - un colos care a uimit lumea
Primarul Veneției a decis să amplaseze lunetiști în puncte turistice: vor fi gata să tragă asupra oricui va striga „Allahu Akbar”
Municipiul Cluj-Napoca depaseste New York, Londra, Roma si Paris la calitatea vietii ! Municipiul Cluj-Napoca are cel mai curat aer din Europa !
Savantii americani arata cat de nociva este chimioterapia: sporeste cresterea tumorala si deterioreaza ADN-ul ! Si totusi, corporatiile farmaceutice fac urias profit de pe urma acestei "terapii" !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.