Ghinion! Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația!

by “Curtea de Apel Pitești a decis astăzi respingerea contestației depuse de Klaus Iohannis și de soția sa împotriva deciziei judecătorești prin care cei doi au pierdut o casă din Sibiu. Casa de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 (Sibiu) fusese cumpărată de la stat, în 1997, de către chiriași. […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Curtea de Apel Pitești a decis astăzi respingerea contestației depuse de Klaus Iohannis și de soția sa împotriva deciziei judecătorești prin care cei doi au pierdut o casă din Sibiu.

Casa de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 (Sibiu) fusese cumpărată de la stat, în 1997, de către chiriași. Doi ani mai târziu însă, contractele lor de vânzare cumpărare au fost anulate în instanță, la solicitarea lui Ioan Baștea, urmaș al lui Nicolae Baștea, care ar fi fost nepotul lui Ghenea Eliseu, proprietarul interbelic al acelui imobil.
Clădirea situată în centrul vechi al Sibiului a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis intrase în posesia imobilului din Sibiu.
Ei au contestat calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea (mort în 1993) care, în realitate, nu fusese rudă cu Ghenea Eliseu, care a decedat fără a avea succesori.
Pentru a intra în posesia celor două imobile ce-i aparținuseră lui Ghenea Eliseu (unul pe str. Nicolae Bălcescu, și celălalt pe str. G-ral Magheru, nr. 35), Baștea și Iohannis s-au folosit de acte de stare civilă false și de un certificat de moștenitor încheiat în 1999, prin fraudă.
Ȋn 2003, Baștea și Iohannis au fost chiar cercetați penal, fiind acuzați de uz de fals, scria la acea dată Hotnews. Ȋnsă nici Baștea, nici Iohannis n-au fost trimiși în judecată. La dosarul de urmărire penală au lucrat procurori din Alba-Iulia și din Sibiu.
La 1 februarie 2005, Judecătoria Brașov a declarat nulitatea absolută a acelui certificat de moștenitor și a dispus rectificarea cărții funciare, în sensul radierii dreptului de proprietate a lui Ioan Baștea, Georgeta Lăzurcă și Carmen Johannis. Teoretic, familia Johannis pierduse dreptul de proprietate asupra imobilui de pe Nicolae Bălcescu 29.
Iohannis a atacat decizia Judecătoriei Brașov, însă în iunie 2005 Curtea de Apel Brașov i-a respins recursul.
Au urmat ani de procese, timp în care Baștea și Iohannis – pentru că titlurile de proprietate pe care le-au obținut în 1999 rămăseseră, în parte, valabile – au stăpânit, în coproprietate, imobilul de pe str. Nicolae Bălcescu.
Ȋnchiriat încă din 2001 către banca Raiffeisen, acel spațiu a generat până în prezent venituri totale de aproximativ 640.000 de euro, potrivit contractelor de închiriere obținute de la Registrul Comerțului de RISE Project. Familia președintrelui României s-a bucurat de jumătate din bani.
Ȋn mai 2014, Tribunalul Brașov a anulat  contractul de vânzare-cumpărare a imobilului, dispunând „rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâților Baștea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B9, 10 și 11 asupra imobilului de la A+1.”
Iohannis, devenit între timp președintele României, a făcut recurs, însă Curtea de Apel Brașov i l-a respins, în noiembrie 2015.
Mai departe, șeful statului a depus contestație în anulare împotriva acestei decizii și a cerut Ȋnaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea dosarului, pe motiv că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul, informează presa locală.
Carmen și Klaus Iohannis au mai susținut, în solicitarea de strămutare, că „pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor”.
La 6 aprilie 2016, ȊCCJ a admis cererea de strămutare a procesului la Curtea de Apel Pitești.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești în aprilie 2016, iar decizia definitivă a fost pronunțată astăzi.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/stiri-justitie/GHINION-Klaus-Iohannis-a-pierdut-definitiv-casa-din-centrul-Sibiului.-Curtea-de-Apel-Pitesti-i-a-respins-contestatia-141243
  2. Foto: activenews.ro

Citiți și...

Politicienii italieni doresc sa legalizeze pedofilia! Acestia mai doresc sa pedepseasca penal pe oamenii care isi permit sa se revolte contra pedofililor! In America deja psihologii iluminatilor incerca sa legalizeze pedofilia!
Beneficiile alimentelor de origine vegetala - asemanarea lor cu organele umane! Demolarea minciunii anti-vegetarianism promovata despre vitamina B12!
Seful masoneriei din Romania sustine ca "masoneria nu vrea sa conduca lumea din umbra" ! Nu e nevoie s-o conduce din umbra, o puteti face bine si pe fata ! Iata argumentele care vor contrazice orice venerabil mason...
Medici chinezi care vindeca cancerul folosind puterea mintii ! In mod sigur acestia au avut acces la multe secrete tibetane !
Adevar ascuns: beneficiile Soarelui in tratarea cancerului ! Baile de soare recomandate tuturor oamenilor !
Pestera Movile de langa Mangalia este unica pe Planeta: singurul ecosistem din lume, unde viata este independenta fata de Soare, prin Chemosinteza (viata fara oxigen) ! Oamenii de stiinta de la NASA au fost socati sa afle asta si au inceput s-o cerceteze !
Supercamionul lui Ceaușescu - un colos care a uimit lumea
Dan Mihalache, după atentatul din Londra: "Mi-a stricat un pic seara"
Viktor Orban vrea să introducă în şcoli „ore de educaţie fizică patriotică“
Mii de evrei ultraortodocși protestează împotriva serviciului militar obligatoriu
Polonia și Ungaria vor crearea unei bănci regionale în Europa Centrală - detalii
Locul de unde se extrage Bitcoin-ul, moneda digitală. Hangarele Bitmain sunt unele dintre cele mai mari cybermine din lume
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro