Giordano Bruno – „Teoria lumilor multiple”

Distribuie!

Giordano Bruno a rămas celebru în istorie pentru faptul că a fost ars pe rug de Inchiziţia Bisericii Catolice în anul 1600, întrucât credea cu tărie că Pământul se învârte în jurul Soarelui, şi nu invers. Bun, cel puţin aceasta este teoria oficială, căci într-un articol destul de recent am demonstrat că motivele reale ale arderii pe rug a lui Giordano Bruno au fost cu totul altele: susţinerea faptului că Iisus era un magician, nu Fiul lui Dumnezeu, că diavolul va fi mântuit, că Pământul are suflet etc. (vezi mai multe aici http://www.lovendal.ro/wp52/manipularea-giordano-bruno-el-n-a-fost-ars-pe-rug-datorita-heliocentrismului/). În acest articol, vreau să scot în evidenţe unele puncte de vedere absolut impresionante ale acestui filozof şi teolog italian, care pot duce la ideea că el a fost un fel de “călător al timpului”! Şi asta, întrucât viziunile sale aparţinând atât trecutului, cât şi viitorului îndepărtat, raportat la epoca în care el a trăit.


Astfel, Bruno în “Teoria lumilor multiple” el aduce aminte de teoria mecanicii cuantice, teorie care spune că Universul se poate împărţi în mai multe lumi, întrucât evenimentele se desfăşoară în timp. Iată ce spune Bruno:

“Îmi imaginez un număr infinit de lumi, asemeni Pământului, fiecare din ele având câte o Grădină a Paradisului. Jumătate din toţi Adamii şi din toate Evele nu va mânca fructul cunoaşterii, pe când cealaltă jumătate o va face. Dar, jumătate din infinit este infinit, aşa că vor exista un număr infinit de crucificări. Aşadar, ori există un singur Iisus care migrează dintr-o lume în alta, ori există un număr infinit de Iisuşi. Altfel, Dumnezeu ar trebui să creeze un număr infinit de Cristoşi”.

E de înţeles că un asemenea punct de vedere nu putea să stârnească decât furie din partea Bisericii Catolice. Curios e faptul că acelaşi lucru îl afirmă şi fizica cuantica, aşa cum putem citi dintr-un asemenea site:


“Lumea fizică a lucrurilor este cuprinsă în infinit, este cuprins într-un spaţiu plin de alte lumi posibile…Noi nu putem vedea decât câteva din aceste lumi”.

Bruno_Infinito_book

Teoria cuantică, dar şi teoria relativităţii generalizate a lui Einstein spun faptul că noi trăim într-un Univers alcătuit din mai multe lumi, acolo unde momentul trecutului, prezentului şi viitorului există toate simultan într-o existenţă permanentă. Ciudat e faptul că şi Giordano Bruno a spus cam acelaşi lucru:

“În Eternitate, totul coincide într-un moment prezent etern. Astfel, nu există nici trecut şi nici viitor, întrucât ele coincid cu prezentul”.”[1]

SURSE

  1. http://www.lovendal.ro/wp52/giordano-bruno-astronomul-ars-pe-rug-de-biserica-catolica-a-fost-un-calator-in-timp/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...