Globaliștii USR-#Rezist au inițiat un proiect de lege împotriva medicamentelor homeopate prin care vor ca astfel medicamentele homeopatice să fie inscripţionate cu mesajul: „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”

Distribuie!

„Daniela Nane, critici dure la adresa parlamentarilor USR, după un proiect de lege privind tratamentele HOMEOPATICE

Senatorii şi deputaţilor au declarat război împotriva homeopatiei! Aceşia au întocmit un proiect de lege prin care vor ca astfel ca medicamentele homeopatice să fie inscripţionate cu mesajul: „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”.


Acest proiect de lege a primit reacţii negative în mediul online. Actriţa Daniela Nane le cere parlamentarilor USR să renunţe la acest proiect de lege, atragând atenţia că homeopatia este o ştiinţă, iar astfel de tratamente sunt recunoscute şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Numai o evoluție spirituală ne mai poate salva din noroiul politicii de azi…”, a scris Daniela Nane pe Facebook.


De altfel şi o petiţie cu titlul „Salvaţi homeopatia din România” a fost lansată în mediul online şi a strâns peste 1.700 de semnături.

Homeopatia este o metodă complementară de terapie recunoscută de OMS, practicată în întreaga lume de peste 200 de ani și a cărei eficiență este dovedită de numeroase studii științifice, (referințe  pe www.homeopatie-srh.ro/?page_id=674, în articolul doctorului Adrian Dumitrescu, Despre cercetare în homeopatie), deși există și studii care o combat. In România, este practicată numai de medicii specialiști din diferite domenii și medicii dentiști, după absolvirea unui curs postuniversitar de doi ani avizat de Ministerul Sănătății, desfășurat în cadrul  Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar (curs la care iau parte și farmaciștii).

Medicamentele homeopatice sunt medicamente avizate în țara noastră de Agenția Naționala a Medicamentului, iar la nivel european de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

Produsele/medicamentele homeopatice sunt reglementate prin următoarele directive ale Uniunii Europene:

– Directiva Parlamentului European și a Consiliului 2001/83/EC din 6 noiembrie 2001, Directive 2001/83/EC of the European Parliament and of the Council, of 6 November 2001 (la codul referitor la produsele medicinale pentru uz uman).

– Directiva 2003/63/EC,  Directive 2003/63/EC care cuprind mențiuni specifice în legătură cu demonstrarea calității și siguranței produselor medicale homeopatice în Anexa I a directivei 2001/83/EC;

– Directiva 2004/27/EC a Parlamentului European și a Consiliului din 31 martie 2004, Directive 2004/27/EC of the European Parliament and of the Council of 31 March 2004 .

Statele membre ale UE au obligația, conform legislației UE, de a transpune dispozițiile privind medicamentele în legislația națională.

Recent, USR a propus un proiect de lege privind inscripționarea medicamentelor homeopatice, astfel încât pe etichete să apară următorul text: „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”. De asemenea, inițiativa legislativă prevede că, în cazul publicității la aceste produse, în afara de a invitația de a citi instrucțiunile din prospect și de pe ambalaj, se va adăuga și o avertizare sonoră și scrisă: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății.”.

Protestăm împotriva proiectului de lege înițiat de USR, menit să discrediteze homeopatia și care reprezintă o gravă încălcare a drepturilor pacienților de a beneficia in cunoștință de cauză de o metodă care le-ar putea ameliora calitatea vieții și ar contribui la vindecare, o desconsiderare a numeroaselor evidențe științifice, precum și a reglementărilor naționale și internaționale în vigoare”, se arată în textul petiţiei semnat de la dr. Ileana Rîndașu, Societatea Română de Homeopatie.”[1]

Mesajul unui fost Președinte al Societății Române de Homeopatie pentru parlamentarii USR care au inițiat un demers împotriva remediilor homeopate

Recent, patru parlamentari USR au inițiat un proiect de lege prin care s-ar ajunge ca pe medicamentele homeopate să apară scris, cu majuscule textul: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății”.
Inițiativa a fost lansată de către George-Edward Dircă, Mihai Goțiu, Florina Presadă și Adrian Wiener, toți de la USR.
Prima replică la această inițiativă a venit din partea unei persoane care se semnează „Un fost președinte al Societății Române de Homeopatie.
Într-un text trimis pe adresa ActiveNews, acesta susține că remediile homeopate au efecte asupra bolilor, sănătatea fiind afectată de consumul de medicamente chimice.

Iată textul primit pe adresa redacției:

Recent patru USR-iști au propus modificarea Legii Sănătății în sensul de a face pe eticheta remediilor homeopate următoarea mențiune: „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”.

Nu știu dacă respectivii useriști sunt medici; după gândire și afirmații probabil că nu. De aceea îi rugăm să citească următorul text explicativ:
Într-adevăr remediile homepate nu au efecte asupra sănătății, ci asupra bolilor.
Contrar acestui adevăr medicamentele chimice însă au următoarele efecte chiar asupra sănătății (conform unui site specializat în „Iatrogenii”).
  • Itrogenia medicamentoasă: Prevalența accidentelor survenite consecutiv unei prescripții medicale:
4% în SUA (HMPS Harward Medical Practice Study)
6,28% în Franța (APNET)
11% în Anglia (Vincent Study)
16,6% în Australia (Wilson Analitic Australian Health Care Study)
Poate știu domnii USR-iști să ne explice de ce reacțiile iatrogene la medicamente nu sunt codificate astfel în statisticile OMS și de ce concentrațiile atât de mici din dozele homeopate, au trezit în „vigilența” domniilor lor reacții atât de mari.
Cât despre efectele pozitive ale remediior homeopate s-a scris și publicat atât de mult în ultimii 200 de ani că nu v-ar ajunge nici 10 legislaturi USR-iste ca să le citiți dar ca să le și înțelegeți.
Conform lui Peter Breggin, (Toxic Psychiatry: Why Therapy, Empathy and Love Must Replace the Drugs, Electroshock, and Biochemical Theories of the „New Psychiatry” – 1991), 10 milioane de pacienți psihiatrici suferă de diskinezie tardivă în urma administrării de neuroleptice.
Conform HMPS,  14% dintre leziunile raportate ca iatrogene sunt decese și 2,6% handicap definitiv.  Patologia iatrogenă este pe locul IV după bolile cardiovasculare, oncologice și cerebro-vasculare.
O anchetă epidemologică efectuată în Franța, arăta:
-Un pacient din 10-20 suferă un accident iatrogen
-Un accident iatrogen din 3 suferit în timpul spitalizării este grav.
Iatrogeniile (reacțiile adverse la medicamente sau accidentele în timpul manevrelor diagnostice) sunt a patra cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare, cancer și bolile cerebro-vasculare.”[2]

Globalistii USR-#Rezist sunt sustinatori ai Industriei Farmaceutice. Acesti indivizi sustin si vaccinarea obligatorie. Globalistii incearca sa discrediteze homeopatia la nivel global, asa ca nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca s-a inceput si in Romania un astfel de demers.

Va invitam sa semnati petitia „Salvatia homeopatia in Romania!” > https://www.petitieonline.com/salvai_homeopatia_din_romania

SURSE

  1. https://b1.ro/stiri/politica/tratamente-homeopatice-proiect-de-lege-usr-223405.html
  2. https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Mesajul-unui-fost-Presedinte-al-Societatii-Romane-de-Homeopatie-pentru-parlamentarii-USR-care-au-initiat-un-demers-impotriva-remediilor-homeopate-150848
  3. Foto: justitiarul.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare a celor care vor cenzura internetului
O nouă încercare. Nou proiect e autonomie a Ținutului Secuiesc depus la Parlament: "E o chestiune de onoare"
Blindate americane au distrus grâul şi porumbul la Feteşti. Când au început să tragă, oamenii au fugit îngroziţi
Iată ce substanțe conțin legumele turcești care ajung pe masa noastră
Programul HAARP în România
Autoritatea religioasă din Turcia a șters de pe site proiectul mega-moscheii ce urma să se construiască în București
Ambasada Suediei a retras de pe site filmulețul în care o lăuda pe Koveși. Dan Diaconu: Ca de fiecare dată în istorie, occidentalii, în loc să se confrunte și să-și asume propriile imbecilități, le trec sub tăcere
Sorosistul Cristian Pârvulescu: "De ce Ministerul Culturii se numește acum Ministerul Culturii şi al Identității Naționale? Ce legătură are asta cu un Partid de Stânga? Întreaga campanie Anti-Soros e un atentat la Siguranța Națională a României"
Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA! Prăbușirea Statului Paralel din România este iminentă!
Dezbaterea publică pe tema noilor acte de identitate. Scrisoarea către ministrul de interne a doamnei judecător Carmen-Elena Chirilă
Președintele Iohannis vrea ca autoritățile să nu-i mai onoreze pe luptătorii din rezistența anticomunistă care „s-au îndepărtat de valorile democratice”. Document INST: Componenta majoră a mișcării de rezistență anticomuniste din România a fost legionară
Bombardamentul aviației anglo-americane asupra Bucureștiului (4 aprilie 1944)! În bombardamentul din 4 aprilie 1944 au murit 2.942 de persoane!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...