Glontul Inteligent – acesta va lovi tinta, fiind in stare sa ocoleasca obiectele ce-i stau vor sta in cale ! Un proiect al Departamentului American al apararii (DARPA) !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Glontul Inteligent al viitorului. Da, este un proiect al Departamentului Apararii din SUA, care va fi capabil sa ocoleasca obiectele ce-i stau in cale, atingand tinta. Imaginati-va ca un inamic al „democratiei” SUA (in acest caz irakianul, afganul, sirianul etc.) va sta dupa colt. Soldatul american care va trage acest glont, el fiind inteligent, il va lovi pe inamic, ducandu-se exact unde se afla inamicul ori inamicii, asa cum soldatul i-a aratat traiectoria.

glont inteligent

Mai multe aflam de pe site-ul PlayTech.ro:


„Pentru că erau inevitabile avansuri tehnologice aduse banalului glonţ, cei de la DARPA au demonstrat primul glonţ inteligent care se ghidează singur.

Conceptul de glonţ inteligent nu este nou. Soldaţii visează de mult timp la un asemenea gadget, dar este prima oară când acesta a fost demonstrat în lumea reală. Acesta poartă numele de EXACTO [Extreme Accuracy Tasked Ordnance] şi are calibrul de .50 (12.7 milimetri). Magia creaţiei DARPA stă în integrarea unui sistem optic de ghidare şi a unui amalgam de senzori, toate cu scopul de a-şi atinge ţinta.

Deşi clipul de mai jos nu este incredibil de clar, acesta scoate la iveală abilitatea proiectilului de a compensa pentru mişcare, vreme şi vânt, similar cu o rachetă ghidată. Practic, chiar şi dacă ţi-ai dori să ratezi ţinta este aproape imposibil. La această oră, proiectul EXACTO se află încă în stadiu incipient, dar lunetiştii americani s-ar putea deja să pună mâna pe el în viitorul apropiat.”[1]

Tot de pe PlayTech.ro avem si o completare a informatiilor:

„Într-un interviu acordat Playtech, Brian Quinn, de la Intel Labs Europe, a prezis că până și pereții vor fi inteligenți în viitorul apropiat. Ar trebui să ne mire, în acest caz, că americanii lucrează la crearea glonțului inteligent?

De la apariția primului pistol, gloanțele au avut mereu o traiectorie clară: direct înainte. Și, cu toate că s-au dovedit foarte eficiente pe câmpul de luptă deschis, gloanțele nu au cum să-i găsească pe inamicii ascunși după ziduri.

Acest lucru urmează să se schimbe în curând, potrivit PopSci. Departamentul Apărării american testează deja glonțul care poate fi ghidat către țintă.

Conceptul poate suna familiar, mulțumită unor jocuri precum Max Payne, însă s-ar părea că testele sunt promițătoare. Numele glonțului inteligent este EXACTO și are calibrul .50.

Acesta își poate schimba direcția după ce iese din țeava puștilor cu lunetă, însă nu se cunosc prea multe detalii, totul fiind ținut secret de către oamenii de știință de la DARPA.

Tot DARPA se ocupă și de dezvoltarea unui costum de Iron Man cu care soldații americani vor putea cutreiera câmpurile de luptă și vor putea împărți mai ușor ”democrația”.

Nu se știe, deocamdată, când glonțul va ajunge să fie folosit în zonele de conflict, dar scenariile sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Un pușcaș priceput dotat cu un astfel de glonț ar putea asasina un șef de stat fără să mai aștepte un discurs public din partea acestuia.”[2]

P.S. Viitorul „democratiei” SUA nu arata tocmai bun, intrucat acestia in loc sa creeze ceva mai bun, pentru o viata mai buna, scopul lor principal este axat doar pe distrugerea inamicului. A inamicului ce nu se va supune „democratizarii”!


SURSE

1. http://playtech.ro/2014/darpa-demonstreaza-gloantele-inteligente-care-ajung-sigur-la-tinta-video/

2. http://playtech.ro/2014/americanii-vor-trage-dupa-colt-cu-ajutorul-glontului-inteligent/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...