Google cumpără un computer cuantic

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Google şi NASA construiesc un laborator foarte performant, dedicat studiului inteligenţei artificiale, folosind anumite proprietăţi ale fizicii cuantice.

Gigantul IT are la dispoziție un computer cuantic, ce este capabil să realizeze operaţii foarte complexe de mii de ori mai repede decât cele mai performante supercomputere actuale. Computerul cuantic, care a fost realizat de firma D-Wave Systems din Burnaby, British Columbia, va intra în funcţiune în toamna acestui an.


Laboratorul a fost numit Quantum Artificial Intelligence Lab. Munca în cadrul sau se va axa pe direcţia orientării maşinilor şi mecanismelor către învăţarea anumitor modele de informaţie, pentru a-şi îmbunătăţi astfel singure reacţiile.

De pildă, căutarea personalizată pe internet sau predicţia congestiilor în trafic, bazată pe datele furnizate de GPS sunt exemple ale „maşinilor care învaţă singure”, adică a acelor mecanisme care îşi pot autoregla funcţionarea.


Câmpul de aplicaţie este în mod particular de folos pentru programele de recunoaştere a chipurilor, pentru recunoaşterea vocii, pentru analiza comportamentului biologic, ori pentru managementul unor sisteme foarte mari şi complexe.

Google a anunţat că a proiectat deja anumiţi „algoritmi de învăţare” sub forma unor dispozitive care lucrează chiar în interiorul computerului cuantic. Unul dintre aceşti algoritmi poate recunoaşte cu uşurinţă informaţiile, în timp ce alt algoritm a fost priectat pentru a sorta datele.

image001(4)

Cu toate acestea, Google nu a precizat când sau dacă va introduce computerele cuantice în fluxul informaţional şi de analiză la nivel global. Având în vedere modul în care o elită de sceleraţi blochează de zeci de ani progresul umanităţii, oprind tehnologii uluitoare doar pentru folosul lor, această hotărâre a conducerii Google nu ne miră prea mult.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/google-cumpara-un-computer-cuantic-a111
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...