Guvernul Mondial și Marea Resetare: Dictura Globală, Fără Proprietate, Inteligența Artificială și Transumanism. Klaus Schwab, „părintele” Forumului Economic Mondial, vorbește de cipuri implantabile în creier: “Marea Resetare va duce la contopirea identității noastre fizice, digitale și biologice”. Tehnologia va permite autorităților să „pătrundă în spațiul minții”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Covid-19, Klaus Schwab și Marea Resetare: Sfârșitul democrației și Noua Ordine Mondială

“Sfârșitul democrației: „Marea resetare”


de Ambrus Bela

Marea resetare este o schemă inventată de oameni nu foarte mintoși, dar putred de bogați, care-și imaginează că banii pot cumpăra natura, populația, atmosfera, dar ca toate să fie posibile, mai întâi au cumpărat presa, serviciile de informații și politicienii.


UN FORUM APARTE

Marea diferență dintre Forumul Economic Mondial de anul acesta și edițiile precedente, nu rezidă în faptul că anul acesta evenimentul s-a petrecut online, ci în faptul fără precedent că, de data aceasta, a existat un „ghid de utilizare”, anume cartea scrisă de Kalus Schwab: Covid-19 Marea resetare.

Aceasta se adaugă celor două lucrări scrise în prealabil, The Fourth Industrial Revolution, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution și celei recent lansate: Stakeholder Capitalism – A Global Economy that Works for Progress, People and Planet. Schwab este cunoscut ca și președinte al Forumului Economic de la Davos, fondat cu 1 milion de dolari primiți „premiu” din partea Israelului în 2004. Soția, Hilde, conduce Fundația Schwab. Klaus Schwab are un doctorat în economie la Fribourg (Elveția), un alt doctorat în inginerie la Zurich, dar și un master în administrație publică obținut la Harvard.

Are nu mai puțin de 17 alte doctorate onorifice. El a predat afaceri la Universitatea din Geneva și a lucrat pentru Națiunile Unite. A făcut parte din comitetul de conducere al Grupului Bilderberg.

Problema survine în momentul în care cineva începe să-i lectureze cărțile. Dincolo de analizele ce glosează între pueril și vizionar, răzbate o incapacitate de a depăși tezele propagandistice ale „progresismului”, cărora li se adaugă o doză de ticăloșie pură și de aserțiuni manipulatoare ce jignesc intelectul oricărui cititor cât de cât trecut prin școală.

Odată dezvăluite intențiile „resetării” post-Covid, întregul Forum Economic poate fi privit din perspectiva celor diseminate prin scrierile lui Schwab. Probabil acesta este și motivul pentru care cancelarul german Angela Merkel se întreba dacă avem sau nu nevoie de resetarea propusă, iar ministrul afacerilor externe al Braziliei se declară net contra „Marii resetări”, spunând sesiunii speciale a Organizației Națiunilor Unite pe COVID-19 că „controlul social totalitar nu este remediul pentru nicio criză”.

„Cei cărora nu le place libertatea încearcă întotdeauna să beneficieze de momente de criză pentru a predica reducerea libertății. Să nu cădem în acea capcană ”, zice așadar Ernesto Araujo.

Vladimir Putin a fost și mai tranșant, spunând textual că viziunea lui Schwab (din care a și citat) este naivă, adăugând: „Responsabilitatea noastră comună de astăzi este de a evita o astfel de perspectivă, similară cu o distopie mohorâtă, pentru a asigura dezvoltarea pe o traiectorie diferită, pozitivă, armonioasă și creativă”.

Wall Street Journal comentează în felul urmator: „Într-o carte a cărei teză este că liderii de afaceri fac lumea mai bună urmărind obiective sociale în plus față de profit, ne-am aștepta la o discuție despre cel mai important contra-argument – și anume că liderii de afaceri ar putea de fapt să înrăutățească lumea (… ) făcând exact ceea ce cere domnul Schwab. Așadar, „capitalismul părților interesate poate fi, în cele din urmă, o versiune mai profitabilă a capitalismului clasic – pentru că lumea e păcălită și terenul spălat”.

Profitând de criza Covid, cumulat, primii 10 bogați ai lumii și-au adăugat aproape 2 trilioane averilor inițiale! Iar până aici, nota de plată au plătit-o, ca de obicei, oamenii mărunți. Ca fapt divers, Bill Gates și-a achiziționat cca. 1.100 de kilometri pătrați de teren (în principal) agricol în 19 state din SUA.

Deci, dacă obiceiul era ca după Davos să se publice spicuiri din visele Gretei privind răcirea planetei, povești despre cum ne salvează corporațiile viitorul, cum devine economia circulară, despre minunile Guvernanței de mediu, socială și corporativă (ESG), anul acesta pare evident faptul că realitatea ar trebui să primeze unor astfel de relatări! Cu atât mai mult cu cât există o agendă ascunsă despre care presa corporatistă nu vorbește niciodată, iar giganții tehnologici o cenzurează copios.

Ceea ce trebuie știut este că prin vocea șefei Comisiei Europene, UE se angajează să respecte European Green Deal, va combate „hate speech”-ul, știrile „false”, a făcut apel la companiile tehnologice să fie mai atente cu diseminarea unor astfel de informații neconforme cu linia ideologică. Desigur, lupta cu Covidul și conlucrarea cu Fundația Gates sunt în centrul atenției Comisiei cum, la fel, și „schimbările climatice”.

Șocant a fost Emmanuel Macron care a afirmat că trebuie să ne concentrăm pe inegalitățile sociale generate de capitalism și pe schimbările climatice, astea fiind și „soluțiile” ieșirii din „pandemie”, mai ales în situația în care „capitalismul modern nu mai poate funcționa”! Macron a criticat ideea de economie de piață!

Davos este un show eco-horror cu accente totalitariste apte să-i facă pe Stalin, Mao sau Goebbels să pară duioși lucrători sociali. Deși Schwab și ai lui vorbesc despre post-pandemie, nicăieri nu i se arată sfârșitul acestei „pandemii”, dimpotrivă! Studiile Pfizer BioNTech pentru vaccin se preconizează a se termina abia în 2023, până atunci traversând doar perioada experimentală!

Așadar, o primă variantă de „resetare” descrisă de Schwab ar fi cea pașnică, în care națiunile obediente îi urmează pe cei din „elită” care se ocupă de preluarea tehnocrată a întregii lumi, sau ar putea exista o a doua versiune, violentă, cu conflicte între națiuni, revoluții etc.

World Freedom Alliance este o organizație alcătuită din medici și cercetători din întreaga lume care încearcă să aducă în fața opiniei publice adevărul în privința falsei pandemii Covid-19. Președintele WFA este Prof Dolores Cahill, specialistă în biologie moleculară și imunologie. Asociația numără deja mii de medici, cercetători, imunologi, virusologi etc. și încearcă să publice date despre presupusa pandemie și să acționeze în instanță toți susținătorii scenariului Covid-19. FFA are un canal pe Telegram (Telegram: Contact @worlddoctorsalliance), contul Ask The Experts pe Brand new tube și susțin conferințe în toată lumea.

SCENARIUL „MARII RESETĂRI” PE SCURT:

1) Blocări pandemice perpetue și controale economice până când populația se supune tiraniei medicale
2) Pașapoarte medicale și urmărirea contactelor interpersonale, ca parte a vieții de zi cu zi
3) Cenzurarea tuturor vocilor care se opun agendei
4) Activitate economică redusă în numele stoprii „schimbărilor climatice”
5) Pauperitate și pierderea proprietății private
6) Introducerea „venitului de bază universal” pentru o generație de persoane dependente și disperate
7) O societate fără numerar și un sistem de monedă digitală în care confidențialitatea tranzacțiilor de orice fel este complet ștearsă
8) crearea unei „economii comune” în care nimeni nu va deține nimic (afară de „elite”) și producția independentă este scoasă în afara legii
9) Ștergerea frontierelor naționale și sfârșitul suveranității și autodeterminării
10) Centralizarea puterii politice globale în mâinile „elitei”

CARE RESETARE?

Noul coronavirus oferă un pretext și o justificare intereselor financiare ale miliardarilor planetei, care cu mijlocirea politicienilor corupți din întreaga lume generează o spirală a șomajului în masă, falimentelor, sărăciei și fricii. Peste 7 miliarde de oameni sunt afectați direct sau indirect de criza Covid ce ar urmări instaurarea Noii Ordini Mondiale.

Scenariul „pandemiei” a fost elaborat încă înainte de 2019 de Fundația Rockefeller, Centrul John Hopkins, Fundația Bill & Melinda Gates și Forumul Economic Mondial și este susținut de OMS și de Center for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA, cu concursul corporațiilor din BigPharma, BigTech, din sistemul bancar și de presa corporatistă.

Tot din 2019 datează și asocierea dintre Glaxo Smith Kline și Pfizer în elaborarea unui vaccin dedicat „pandemiei”, precum și ID2020 Alliance privind elaborarea unui vaccin cu pașaport digital încorporat. În fine, „Event 201”, adică simularea „pandemiei”. În decembrie 2019 avea să apară primele cazuri în Wuhan.

Scenariile elaborate includ măsuri de descurajare a „știrilor false” și a „teoriilor conspirației” care ar putea fi emise de politicieni, șefi de state, medici, ziariști, oameni obișnuiți – pe social media, un adevărat război informațional care poate duce la suprimarea accesului la mijlocacele de comunicare a celor care nu se conformează „planului”.

„Marea resetare” implică o transformare a societății care are ca rezultat restricții permanente asupra libertăților fundamentale și supravegherea în masă, întrucât sectoare economice întregi sunt sacrificate pentru a stimula monopolul și hegemonia corporațiilor și băncilor.

Punctul final al scenariului îl vedem pe siteul Forumului Economic Mondial, unde unui tânăr cu față zâmbitoare, o dronă îi ivrează un colet comandat online și ambalat de un robot într-un depozit Amazon. Aflăm că „niciun om nu a fost implicat în fabricarea, ambalarea sau livrarea produsului, deci nu conține viruși și bacterii”!

Așadar, scenariul fricii trebuie să se extindă (clipul vorbește despre 2030), pentru a deține dominația asupra populației. „Nu vei avea nici o proprietate, nici intimitate, dar vei fi dericit”! Fericirea devine o obligație și va fi impusă prin ceea ce se cheamă „Happytalism”, un proiect al Națiunilor Unite.

Pe urmă, șomerii (majoritatea populației) ar urma să încaseze un venit universal de bază și ar avea datoriile șterse (datorii rezultate din falimentele la scară mondială ca urmare a blocărilor și restricțiilor deliberate) în schimbul predării tuturor proprietăților lor (inclusiv haine, veselă etc.) către stat sau mai exact către instituțiile financiare care „ajută” la stimularea acestei mari resetări.

Schwab spune că publicul va „închiria” tot ceea ce are nevoie, întrucât se va elimina dreptului la proprietatea privată în numele „salvării planetei”. Desigur, mica elită care a lansat „Marea resetare” va deține totul.

Această agendă a resetării a fost planificată de zeci de ani de familiile hiper-bogate, cum ar fi Rockefeller și Rothschild. Zbigniew Brzezinski a numit asta „sfârșitul statului național suveran”, David Rockefeller – „un guvern mondial”, iar George Bush (în 1990) – Noua Ordine Mondială. Ceea ce până acum a fost calificat drept teorie a conspirației, devine astăzi realitatea!

Altminteri, a existat o formă de globalizare, de piață liberă, care a dus la primul război mondial, apoi o retragere în perioada interbelică. Acordul de la Bretton Woods, după al doilea război mondial, a condus la o eră a globalizării reglementate din 1945 până în anii 1980. Dar de atunci, „elita globală” a impus restricții și reglementări pentru orice, de la fluxurile financiare speculative transfrontaliere la fuziuni și achiziții.

Acum, a devenit necesară o nouă eră, bazată pe Acordul de la Paris pentru „a limita schimbările climatice”, cu sprijin pentru un New Green Deal orientat spre realizarea de emisii de carbon zero (oricât de imposibil ar fi asta) și o economie globală „durabilă”.

CARE DEMOCRAȚIE?
În cartea sa, Klaus Schwab pomenește în treacăt despre „trilema globalizării” și îl citează pe Dani Rodrik, autorul cărții „The Globalization Paradox”. Iată „trilema”, descrisă de Rodrik:

„Nu putem avea globalizare, democrație și autodeterminare națională împreună. Putem avea cel mult două din cele trei. Dacă vrem globalizarea și democrația, trebuie să renunțăm la statul național. Dacă trebuie să păstrăm statul național și dorim și globalizarea, atunci trebuie să uităm de democrație. Și dacă vrem să combinăm democrația cu statul național, atunci adio globalizării”.

Ce mai spune Schwab? „Trebuie să existe suficientă presiune populară – din partea cetățenilor, alegătorilor, consumatorilor, lucrătorilor, educatorilor și activiștilor – pentru a împinge guvernele și companiile să schimbe direcția în mod fundamental”. Serios? Marea Resetare este proiectul acelorași familii plutocrate, hiper-bogate, responsabile de defectele modelului economic mondial actual.

În fapt, impunerea „resetării”, „elitele” au gândit-o organizând și finanțând activiști pe modelul Ocupy, MeToo, BlackLiver Matter, Greta Thunberg, pentru a demonstra că nu ei, ci populația ar cere aceste măsuri.

CARE UMANITATE?
În spatele retoricii se află însă o agendă de eugenie și depopulare fără precedent, altminteri idee avansată și de Bill Gates. Nu este umană, de fapt, Schwab o și numește „transumană”. Iar asta presupune renunțarea la barierele morale și realizarea proiectului în numele „binelui” care-i așteaptă pe supraviețuitori. Exact cum spunea și mentorul lui Klaus Schwab, Henry Kissinger, astăzi membru al „cabalei”.

Așadar, existența umană viitoare presupune înlocuirea libertăților cu „utilitatea” fiecărui individ. Este o „alegere etică”, după cum spune Schwab. Se bazează pe „binele general”.

În 2016, Schwab, a scris o altă carte intitulată Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution. Aici, descrie schimbările tehnologice care apar odată cu cea de-a patra Revoluție industrială, a telefoanelor inteligente, 5G, Internetul obiectelor și inteligența artificială, care interconectează totul pentru a lua apoi și cele mai banale decizii în locul oamenilor.

Datele sunt centralizate în corporații private, cum ar fi Google sau Facebook, care permit guvernelor să „pătrundă în spațiul privat al minții noastre, citindu-ne gândurile și influențându-ne comportamentul”. Mai aflăm că „tehnologiile nu ne vor opri să rămânem parte a lumii fizice, dar vor deveni parte a noastră, implantabile în corpul și creierul nostru”.

Schwab adaugă: „La ce va duce a patra revoluție industrială este o fuziune a identității noastre fizice, digitale și biologice”. Aceste „dispozitive implantabile vor ajuta, de asemenea, la comunicarea gândurilor exprimate în mod normal verbal, printr-un smartphone „încorporat” și a gândurilor sau stărilor de spirit potențial neexprimate prin citirea undelor creierului și a altor semnale”. De guverne. De corporații.

CARE ALIMENTE?

După agroindustrie, un proiect din anii 1950 al Fundației Rockefeller, aceleași cercuri pledează acum pentru o agricultură „durabilă”, adică trecerea la alimente false, editate genetic, carne sintetică fabricată în laborator, viermi, gândaci și buruieni ca noi surse de hrană. Recent, acestea au devenit priorități și pentru Comisia Europeană, fiind incluse în proto-planul de guvernare elaborat de Ursula von de Leyen și ai ei.

WEF a colaborat cu EAT Forum (frumos joc de cuvinte!), care se descrie ca un „Davos pentru alimente” și care intenționează să stabilească „agenda politică a nutriției”. EAT a fost creat în 2016 cu sprijinul UK Wellcome Trust (înființat cu fonduri de la GlaxoSmithKline) și al Institutului german Potsdam pentru cercetarea impactului climatic. EAT lucrează, printre altele, cu Impossible Foods și alte companii de biotehnologie. Impossible Foods a fost inițial cofinanțat de Google, Jeff Bezos și Bill Gates. Rezultatele recente de laborator au arătat că imitația de carne a companiei conținea niveluri toxice de glifosat de 11 ori mai mari decât cel admise.

În 2017, EAT a lansat FReSH (Reforma alimentară pentru durabilitate și sănătate), cu sprijinul Bayer AG, unul dintre cei mai toxici producători de pesticide și OMG-uri din lume, care deține acum Monsanto, și conlucrează cu Syngenta, Cargill, Unilever, DuPont și chiar Google. Acesta este viitorul alimentar planificat în cadrul Marii Resetări.

„Dieta” aceasta are ca scop reducerea consumului de carne și lactate al populației cu până la 90%. Trecerea la noua alimentație se va face forțat, prin „intervenții politice dure care includ legi, măsuri fiscale, subvenții și sancțiuni, reconfigurare comercială și alte măsuri economice și structurale”.

Frans Timmermans, susține că legislația este extrem de importantă pentru a obliga omenirea să se conformeze. Ca atare, Comisia Europeană l-a însărcinat să elaboreze un întreg pachet legislativ care va deveni obligatoriu în UE, în deplin acord și cu Pactul Ecologic și cu proiectul „From farm to fork”.

Introducerea AI, a roboților și a altor tehnologii digitale va distruge milioane de locuri de muncă din agricultură și industria alimentară, dar și din domeniile conexe de pe orizontală.

Dar proiectul este susținut de cele mai influente corporații și miliardarii lumii ce stau în consiliul de administrație al WEF, împreună cu șeful ONU și FMI, cu directorii executivi ai celor mai mari giganți financiari din lume, inclusiv Blackrock, BlackStone, Christine Lagarde de la Banca Centrală Europeană, David Rubenstein din grupul Carlyle.”

SURSA: https://www.qmagazine.ro/sfarsitul-democratiei-marea-resetare

Marea Resetare, planul de a institui o Nouă Ordine Mondială

“Autor: Iulia Moise

În spatele dezastrului provocat de pandemia provocată de noul coronavirus se ascunde o agendă globalistă pe care puțini din mass-media au îndrăznit să o menționeze până acum, au declarat colaboratorul Sky News Australia și fostul senator australian Cory Bernardi, într-o dezbatere care a avut loc zilele trecute.

Fostul senator Bernardi consideră că isteria provocată de COVID-19 este folosită pe post de cal troian pentru a ascunde o agendă globalistă creată la Forumul Economic Mondial din Davos. Acest plan ascuns se numește „Marea Resetare” și este conceput de elitele miliardare cu scopul de a produce schimbări economice și sociale.

„Există ceva neobișnuit în panica continuă pe care o produce pandemia. Acum, experții medicali sunt de părere că o nouă perioadă de carantinare nu ar mai funcționa. Nimic din toate acestea nu are niciun sens până când nu vă deschideți mintea pentru a lua în considerare faptul că există o agendă ascunsă”, a declarat Cory Bernardi.

 

Tehnocratul Klaus Schwab, fondator și președinte al Forumului Economic Mondial, a declarat, la Forum: „Răspândirea alarmantă a coronavirusului ne-a arătat că sistemele noastre vechi nu mai sunt potrivite pentru secolul XXI, a arătat o lipsă fundamentală de coeziune socială, corectitudine, incluziune și egalitate. Acum este un moment propice, atât pentru a lupta cu virusul, cât și pentru a modela sistemul, pregătindu-l astfel pentru era post-coroanavirus”.

Bernardi este de părere că măsurile de distanțare socială și perioadele de carantinare, strategii adoptate de Guvernele din toată lumea pentru a lupta cu pandemia, au scăzut consumul de combustibil, au redus considerabil călătoriile internaționale și au dus la falimentul a zeci de companii aeriene și firme de turism. Ba mai mult, guvernele folosesc „pandemia” pentru a reduce permanent libertățile civile și libertatea de mișcare și de întrunire.

„De ce credeți că Verzii australieni au fost atât de liniștiți în ultimele luni … pentru că agenda lor politică prinde viață”, mai spune Bernardi.

„După decenii în care au fabricat sute de minciuni cu privire la schimbările climatice și elitele s-au folosit de propagandă pentru a forța mână Guvernelor, acum socialiștii folosesc isteria indusă de mass-media drept ultima lor armă de distrugere economică”, mai afirmă Bernardi, transmite Zerohedge.”[1]

“Marea Resetare: „Această pandemie COVID este șansa noastră…” A cui?

Autor: Adrian Pătrușcă

Tucker Carlson, realizatorul emisiunii cu cea mai mare audiență de la Fox News, a vorbit despre „Marea Resetare”, planul de a institui o Nouă Ordine Mondială profitând de pandemia COVID.

În monologul său din deschiderea emisiunii de marți, Carlson a amintit despre încălcarea repetată a libertăților personale în Statele Unite, observând că restricțiile și măștile nu au oprit „vârful infecțiilor cu coronavirus”.

Ziaristul a vorbit despre explicația pe care arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a dat-o acestor încălcări.

„Ce se întâmplă?”, a întrebat Carlson, continuând:

„Arhiepiscopul catolic Carlo Maria Viganò are un răspuns. Viganò este una dintre vocile care spun adevărul în biserica sa. S-a făcut extrem de impopular pentru mulți din ierarhie în urmă cu câțiva ani, expunând complicitatea lor în timpul deceniilor de abuzuri sexuale. Viganò are 79 de ani și, asemenea persoanelor în vârstă care încetează să se mai preocupe de ce cred ceilalți, cu adevărat nu se mai sinchisește. Așa că spune cu adevărat ceea ce gândește.”

„Nu este teoria conspirației, este purul adevăr”
Și realizatorul de la Fox a amintit despre scrisoarea pe care ierarhul i-a trimis-o lui Donald Trump cu câteva săptămâni în urmă, și în care Viganò arăta:

„Nimeni, până în luna februarie, nu ar fi crezut vreodată că în toate orașele noastre, cetățenii vor fi arestați pur și simplu pentru că vrut să meargă pe stradă, să respire, să își păstreze afacerile deschise. Totuși, acest lucru se întâmplă acum peste tot în lume… Drepturile fundamentale ale cetățenilor și credincioșilor sunt batjocorite în numele unei urgențe sanitare, care se vădește din ce în ce mai mult ca un instrument pentru instaurarea unei tiranii inumane, fără chip.”

Și Carlson a comentat:

„Ceea ce a scris Viganò este purul adevăr. Nu este teoria conspirației; este factual exact.”

După care realizatorul a difuzat o înregistrare cu premierul Canadei, Justin Trudeau, adresându-se Organizației Națiunilor Unite.

Trudeau declara că pandemia a dat liderilor lumii șansa „resetării”.

„Această pandemie a oferit oportunitatea pentru o resetare”, a afirmat Trudeau. „Este șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemie pentru a reinventa sisteme economice care să răspundă cu adevărat provocărilor mondiale, cum ar fi sărăcia extremă, inegalitățile și schimbarea climatică.”

Ocolirea democrației
Carlson a sugerat că ceea zicea Trudeau nu era că liderii lumii doresc să-i salveze pe oameni de un „virus cu o rată de supraviețuire de 99%”, ci să ocolească regulile democrației pentru a impune teorii netestate:

„Oh, «aceasta este șansa noastră», spune Justin Trudeau. Nu șansa noastră de a vă salva de un virus cu o rată de supraviețuire de 99%. Aproape cu siguranță veți fi bine, și ei știu asta. Este șansa noastră de a impune un control social fără precedent asupra populației pentru a ocoli democrația și a schimba totul în conformitate cu bizarele lor teorii științifice, care nu au fost niciodată testate în lumea reală și, în plus, nu au nici o noimă. Asta este șansa lor.”

Ziaristul a subliniat că cel care a declarat că „pandemia a oferit o oportunitate pentru o resetare” era un „șef de stat”. Carlson a amintit și de o carte a fondatorului Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, intitulată „COVID-19: Marea Resetare”.

„Această carte nu este despre știință sau medicină”, a spus Carlson. „Nu, în schimb ea descrie «ce schimbări vor fi necesare pentru a crea pentru viitor o lume mai inclusivă, trainică și sustenabilă».”

Apocalipsa nu a avut loc
Ziaristul de la Fox News a subliniat diferențele dintre modul în care liderii lumii discută despre pandemia de coronavirus acum față de modul în care discutau la jumătatea lunii martie.

La acea vreme, lideri politici precum Gavin Newsom, guvernatorul Democrat al Californiei, preziceau că un număr uriaș de oameni – 56% din populația acestui stat, de pildă, care este de peste 25 de milioane – se vor infecta, și au vorbit despre scurte perioade de carantină.

Dar realitatea este diferită.

„La data de 15 noiembrie, circa 2,6% din totalul populației Californiei a fost infectată”, a spus Carlson. „Aceasta înseamnă cu vreo 20 de milioane de oameni mai puțin decât a prezis Gavin Newsom în mai că se vor infecta. Așa că, într-un fel, aceasta seamănă cu o victorie. Putem proclama victoria? Nu, din contră.”

„Luni, Newsom a anunțat că vor fi instituite și mai multe restricții. Acum, 41 de districte din cel mai mare stat al nostru se află sub cele mai restrictive forme de carantinare. Biserici, săli de sport și restaurante nu pot desfășura nici un fel de activități interne.”

Puterea puterii
Acest lucru nu l-a împiedicat pe Newsom să ia cina cu o duzină de comeseni la un restaurant șic, în paranteză fie zis.

„Cum arată Marea Resetare?”, a întrebat Carlson. „Iată cum: Oamenii de la putere fac tot ceea ce vor, deoarece sunt la putere. Nici un principiu nu mai este bătut în cuie. Nici un standard nu se mai aplică.”

În acest context, ziaristul a revenit la Viganò.

„În scrisoarea sa de luna trecută către președinte, arhiepiscopul Viganò a scris următoarele și ele merită ascultate:

«Marea Resetare este sortită eșecului deoarece cei care au plănuit-o nu înțeleg că mai sunt oameni gata să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile, să-i protejeze pe cei dragi ai lor, să le ofere un viitor copiilor și nepoților lor.»

„Să sperăm că este adevărat”, a comentat Carlson.”[2][3]

Marea Resetare: Fără proprietate, fără intimitate, fără bani… Cum va arăta Iadul pe Pământ

Autor: Adrian Pătrușcă

În laboratoarele globalizării, există deja scenariile și planurile pentru modul în care va funcționa Noua Ordine Mondială, care trebuie instaurată până în 2030.

O analiză realizată de Anthony Mueller de la Institutul Mises, pe care am tradus-o pentru cititorii EVZ.

Forumul Economic Mondial (WEF) a fost întemeiat cu cincizeci de ani în urmă. A dobândit din ce în ce mai multă importanță de-a lungul timpului, ajungând astăzi una dintre cele mai importante platforme de reflecție și de planificare a viitorului.

Ca loc de întâlnire a elitei mondiale, WEF adună liderii lumii afacerilor și ai politicii ca și anumiți intelectuali atent aleși.

Principalul obiectiv al forumului este controlul mondial. Piețele libere și alegerea individuală nu se numără printre valorile sale; prețuiește în schimb intervenționismul de stat și colectivismul.

Libertatea individuală și proprietatea privată urmează să dispară de pe planetă până în 2030, potrivit proiecțiilor și scenariilor WEF.

Opt predicții
Libertatea individuală este din nou în pericol. Ce ne așteaptă a fost anunțat încă din noiembrie 2016, atunci când WEF a publicat „8 predicții pentru lumea din 2030”.

Potrivit scenariului WEF, lumea va deveni un loc cu totul diferit față de acum, deoarece modul în care oamenii vor munci și vor trăi va suferi o schimbare profundă.

Scenariul pentru felul cum va arăta lumea în 2030 este mai mult decât o previziune. Este un plan a cărui implementare s-a accelerat dramatic, de la începutul pandemiei COVID și carantinele care au urmat.

Potrivit proiecțiilor „Consiliilor Viitorului Global” ale WEF, proprietatea și viața privată vor fi abolite în cursul deceniului viitor.

Exproprierea plănuită va merge chiar mai departe de cererea comunistă de a aboli proprietatea privată asupra mijloacelor de producție, lăsând totuși o libertate proprietăților private.

Proiecția WEF indică faptul că bunurile de consum nu vor mai fi nici ele proprietate privată.

Dacă proiecția WEF se va realiza, oamenii vor trebui să închirieze și să împrumute produsele lor de primă necesitate de la Stat, care va fi proprietarul unic al tuturor bunurilor.

Oferta de bunuri va fi raționalizată în conformitate cu un sistem de puncte de credit social. Cumpărăturile, în înțelesul tradițional al cuvântului, vor dispărea odată cu dispariția achizițiilor de bunuri private.

Fiecare mișcare personală va fi supravegheată electronic și orice producție se va supune condițiilor unei energii curate și unui mediu sustenabil.

Pentru a avea o „agricultură sustenabilă”, alimentele vor fi în principal vegetariene. În noua economie totalitară a serviciilor, guvernul va oferi locuința, hrana și transportul de bază, în vreme ce restul va trebui împrumutat de la Stat.

Utilizarea resurselor naturale va fi adusă la minimum. În colaborare cu câteva țări cheie, o agenție mondială va fixa prețul emisiilor de CO2 la un nivel extrem de ridicat, pentru a descuraja consumul.

Într-un video promoțional, Forumul Economic Mondial rezumă cele opt predicții după cum urmează:

1. Oamenii nu vor poseda nimic. Mărfurile sunt fie gratuite, fie trebuie împrumutate de la Stat.

2. Statele Unite nu vor mai fi cea mai mare putere a lumii, ci aceasta va fi dominată de un grup de țări.

3. Organele nu vor mai fi transplante, ci vor fi produse prin imprimare 3D.

4. Consumul de carne va fi redus la un nivel minim.

5. Vor avea loc deplasări masive de persoane, cu miliarde de refugiați.

6. Pentru a limita emisiile de dioxid de carbon, va fi stabilit un preț global la un nivel exorbitant.

7. Oamenii se pot pregăti să plece pe Marte și să înceapă o călătorie pentru descoperirea vieții extraterestre.

8. Valorile occidentale vor fi supuse la modificări dramatice, până la dispariția lor.

Dincolo de intimitate și de proprietate

Într-un articol pentru Forumul Economic Mondial, activista ecologistă daneză Ida Auken, care a fost ministru al Mediului în țara sa din 2011 până în 2014 și acum este membră a parlamentului danez, a elaborat un scenariu despre cum va arăta lumea fără intimitate și proprietate privată.

În „Bun venit în 2030”, ea concepe o lume unde „nu dețin nimic, nu am nici o intimitate, iar viața nu a fost niciodată mai bună”.

Până în 2030, arată scenariul lui Auken, cumpărăturile și proprietatea vor deveni revolute, deoarece tot ceea ce înainte era un produs, acum este un serviciu.

În această idilică lume a ei, oamenii au acces gratuit la transporturi, cazare, hrană și „la toate lucrurile de care avem nevoie în viața noastră cotidiană”.

Cum aceste lucruri vor deveni gratuite, „nu va mai avea nici un sens pentru noi să deținem prea multe”.

Nu vor mai exista locuințe private și nimeni nu va mai plăti chirie, „deoarece altcineva va folosi spațiul nostru locativ, atunci când nu avem nevoie de el”.

O sufragerie a cuiva, de exemplu, va fi folosită pe post de sală de ședințe, când persoana lipsește.

Lucruri precum „boli produse de modul de viață, schimbare climatică, criza refugiaților, degradarea mediului, orașe aglomerate, poluarea apei, poluarea aerului, tulburările sociale și șomajul” aparțin trecutului.

Autoarea prezice că oamenii vor fi atât de fericiți să se bucure de o astfel de viață frumoasă încât „drumul pe care am mers până acum va fi uitat”.

Paradis ecologic
În contribuția sa din 2019 a reuniunii anuale a Consiliilor Globale ale Viitorului din cadrul Forumului, Ida Auken a prezis cum va arăta lumea în viitor „dacă câștigăm războiul cu schimbarea climatică”.

În 2030, când emisiile de carbon vor fi reduse considerabil, oamenii vor trăi într-o lume în care carnea în farfurie „va fi un spectacol rar”, în timp ce apa și aerul vor fi mult mai curate ca astăzi.

Din cauza trecerii de la cumpărarea bunurilor la utilizarea serviciilor, nevoia de bani va dispărea, deoarece oamenii vor cheltui din ce în ce mai puțin pe bunuri.

Timpul de muncă va scădea și timpul de relaxare va crește.

Pentru viitor, Auken vede un oraș în care mașinile electrice au înlocuit vehiculele convenționale cu ardere internă. Majoritatea drumurilor și a parcărilor vor deveni spații verzi și zone pietonale.

Până în 2030, agricultura va oferi în principal alternative vegetale pentru aprovizionarea alimentară în locul cărnii și al produselor lactate.

Utilizarea pământului pentru producția de hrană pentru alimente va scădea considerabil, iar natura se va răspândi din nou în lumea întreagă.

Consimțământul social
Cum pot fi făcuți oamenii să accepte un asemenea sistem? Momeala pentru atragerea maselor va fi asigurarea de sănătate completă și un venit de bază garantat.

Promotorii Marii Resetări promit o lume fără boli. Datorită organelor produse de biotehnologie și a tratamentelor medicale individualizate bazate pe genetică, vor fi posibile o speranță de viață considerabil crescută și chiar nemurirea.

Inteligența artificială va eradica moartea și va elimina boala și mortalitatea.

Companiile de biotehnologie s-au lansat deja în cursa pentru a descoperi cheia vieții veșnice.

Pe lângă promisiunea de a transforma orice persoană obișnuită într-un supraom divin, este considerată foarte atrăgătoare și promisiunea unui „venit de bază universal”, în special pentru cei care nu vor mai găsi un loc de muncă în viitoarea economie digitală.

Obținerea unui venit de bază fără a mai fi nevoit să treci prin rușinea de a cere ajutor social este folosită ca momeală pentru obținerea sprijinului celor săraci.

Pentru a face economia viabilă, garantarea unui venit de bază va necesita nivelarea diferențelor de salarizare.

Procedurile tehnice de transfer al banilor de la stat vor fi folosite pentru promovarea unei societăți fără bani lichizi.

Odată cu digitalizarea tranzacțiilor monetare, orice cumpărătură a unei persoane va fi înregistrată. În consecință, autoritățile guvernamentale vor avea acces nestingherit la modul în care oamenii își cheltuie banii.

Un venit de bază universal într-o societate fără bani lichizi va oferi condițiile pentru a impune un sistem de credit social și mecanismele de sancționare a comportamentului indezirabil, identificându-i pe indezirabili și pe inutili.

Cine vor fi conducătorii?
Forumul Economic Mondial păstrează tăcerea în privința celor care vor domni peste lumea nouă.

Nu există nici un motiv să credem că noii deținători ai puterii vor fi binevoitori. Totuși, chiar și dacă principalii decidenți ai viitorului guvern mondial nu vor fi răi, doar tehnocrați, ce motive ar avea o tehnocrație să îi tolereze pe indezirabili?

Ce rost ar avea pentru o elită tehnocratică să transforme omul obișnuit într-un supraom? De ce să împartă beneficiile inteligenței artificiale cu masele și să nu păstreze bogățiile doar pentru câțiva aleși?

Nelăsându-ne păcăliți de promisiunile utopice, o evaluare sobră a planurilor duce la concluzia că în această lume nouă nu va exista loc pentru persoana medie, care va fi înlăturată împreună cu cei „inutili”, „slabi de minte” și „nesupuși”.

În spatele propovăduirii evagheliei progresiste a justiției sociale de către promotorii Marii Resetări și a stabilirii unei noi ordini mondiale se ascunde sinistrul proiect al eugenismului, care este numit acum din punct de vedere tehnic „inginerie generică”, numele mișcării fiind „transumanism”, o denumire consacrată de Julian Huxley, primul director al UNESCO.

Promotorii proiectului păstrează tăcerea în privința celor care vor fi conducătorii acestei lumi noi. Natura distopică și colectivistă a acestor proiecții și planuri este rezultatul respingerii capitalismului liber.

Instaurarea unei lumi libere printr-o dictatură este o contradicție în termeni. Nu mai puțină ci mai multă prosperitate economică este răspunsul la problemele actuale.

De aceea, avem nevoie de mai multă piață liberă și de mai puțină planificare a statului.

Lumea devine din ce în ce mai verde și o reducere a creșterii populație este deja pe cale să se petreacă. Aceste tendințe sunt o consecință firească a creării de bogății prin piețele libere.

Concluzie
Forumul Economic Mondial și instituțiile sale conexe, în combinație cu câteva guverne și câteva companii de înaltă tehnologie doresc să conducă lumea într-o nouă eră, fără proprietate privată, nici viață privată.

Miza o reprezintă valori precum individualismul, libertatea și căutarea fericirii, care trebuie respinse în favoarea colectivismului și a impunerii unui „bine comun” definit de elita autoproclamată a tehnocraților.

Ceea ce este vândut opiniei publice ca promisiunea egalității și a durabilității ecologice reprezintă de fapt un atac brutal la adresa demnității și libertății umane.

În loc să utilizăm noile tehnologii ca pe un instrument de îmbunătățire, Marea Resetare încearcă să folosească posibilitățile tehnologice ca pe unealtă de înrobire.

În această nouă ordine mondială, Statul este singurul proprietar a toate. Rămâne ca imaginația noastră să determine cine va programa algoritmii care vor gestiona distribuirea bunurilor și a serviciilor.”[4][5][6]

ONU se aliază cu Forumul Economic Mondial în „Marea Resetare” pentru Marea Cenzurare

“ONU se aliază cu Forumul Economic Mondial în „Marea Resetare” pentru Marea Cenzurare. A venit vremea pentru „noi norme sociale” de „căutare și corectare” a informațiilor „greșite” despre COVID. Începe recrutarea de „voluntari informaționali”

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că va colabora cu Forumul Economic Mondial (WEF), autorul ”Marii Resetări”, pentru a promova o nouă campanie de control a discuțiilor de pe social media legate de COVID-19. Prin urmare, va fi creat un serviciu de știri globale despre coronavirus, ONU considerând că a venit timpul pentru „noi norme sociale” care caută și corectează informațiile „greșite”.

 

Într-un interviu pentru un podcast al Forumului Economic Mondial, șefa de comunicare a ONU, Melissa Fleming, a vorbit despre inițiativa ONU „#PledgetoPause”.

#PledgetoPause, pe care ONU o numește „prima campanie globală de schimbare a comportamentului privind dezinformarea”, a fost lansată luna trecută, în colaborare cu mai multe ONG-uri susținute de George Soros și companii Big Tech. Programul urmărește „să mobilizeze experți și cercetători, guverne, influenceri, societate civilă, companii, autorități de reglementare și mass-media” pentru a opri ceea ce ONU consideră a fi„informațiile greșite” cu privire la COVID-19. În cele din urmă, „își propune să ajungă la un public global de 1 miliard”, anunță ONU.

 

#PledgetoPause face parte dintr-un proiect mai amplu numit „Verificat”, care recrutează participanți pentru a răspândi „conținut verificat optimizat pentru partajarea socială” produs de departamentul de comunicații al ONU, potrivit LifesiteNews.

Conținutul este conceput pentru a fi „frontal și central în fluxurile dvs. de social media”, potrivit lui Fleming. Ea a susținut, de asemenea, că Organizația Națiunilor Unite „lucrează cu platformele de socializare pentru a recomanda modificări” și pentru „a ajuta la ruperea lanțului dezinformării”.

Fleming a declarat pentru Forumul Economic Mondial că până acum #PledgetoPause și Verified au „recrutat 110.000 de voluntari informaționali”.

Ea a spus: „Echipăm acești voluntari de informații cu mai multe cunoștințe despre modul în care se răspândește dezinformarea și le cerem să servească ca un fel de„ prim-răspuns digital”.

Departamentul de comunicații al ONU conduce Verified în colaborare cu Purpose, un grup activist de stânga care se mândrește cu parteneriatele pe care le are cu Google și Fundația Gates.

În 2012, Purpose a început un proiect numit „All Out”, o „mișcare” LGBT care pretinde acum aproape două milioane de membri și care s-a alăturat atacurilor recente împotriva legilor și culturii pro-familiale din Polonia. Unul dintre fondatorii organizației a făcut presiuni pentru ca UE să lege ajutorul COVID-19 pentru Polonia la capitularea cererilor LGBT, măsură pe care Comisia Europeană a luat-o la începutul acestei luni.”[7]

Noua Ordine Mondială: Covid-19, Marea Resetare și războiul globaliștilor împotriva naționaliștilor

“NY Times scrie că „Marea Resetare” e o „teorie a conspirației” chiar în ziua în care Forumul Economic Mondial o celebrează. John Kerry, omul lui Obama: “E nevoie de Marea Resetare pentru a opri creșterea populismului naționalist”

DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ

 

Pe măsură ce „Marea Resetare” continuă să tulbure apele pe rețelele de socializare, NY Times a publicat un articol în care minimizează planul de a institui o Nouă Ordine Mondială profitându-se de pandemia COVID numindu-l „o teorie a conspirației fără niciun temei despre coronavirus”. Ironia sorții face însă ca acest articol din NYT a apărut cu câteva ore înainte ca Forumul Economic Mondial să organizeze o nouă conferință Zoom pe tema…. Marii Resetări, disponibilă temporar aici.

„Marea Resetare: Construirea rezilienței viitoare la riscurile globale”, a fost tema conferinței care a avut loc miercuri seară, moderată de Børge Brende, președinte la World Economic Forum și Adrian Monck, director general la World Economic Forum. Printre cei care au luat cuvântul prin Zoom s-au numărat șefa Comisiei europene, Ursula von der Leyen, Stephanie Kelton profesor la Universitatea Stony Brook, fostul senator democrat și ex secretar de Stat, John F. Kerry, M. Sanjayan, director executiv la Conservation International, Arne Sorenson, președinte și director executiv la Marriott International și Ben Smith, ziarist la New York Times.

 

Luni dimineață, expresia „The Great Reset” adunase aproape 80.000 de tweet-uri, majoritatea postărilor venind de la personalități de dreapta. Planul Marii Resetări susține că o cabală a elitelor a planificat mult timp pandemia, astfel încât să o poată folosi pentru a-și impune controlul economic global asupra maselor.

Și în timp ce deontologii de stânga de la NYTimes afirmă că Marea Restare e o teorie conspiraționistă, John Kerry, fost secretar de Stat în administrația Obama, afirma la această conferință că este necesară de urgență o Mare Resetare pentru a opri ascensiunea populismului, potrivit Infowars.

Kerry a promis că, sub administrația Biden, America se va alătura din nou Acordului climatic de la Paris, care va lăsa fără locuri de muncă sute de mii de oameni, dar că acest lucru „nu este suficient”.
“Noțiunea de resetare este mai importantă ca niciodată”, a spus Kerry. „Eu personal cred că suntem în zorii unui moment extrem de incitant.” Fostul senator a arătat clar că această „resetare”, care este doar o reeditare a aceleiași Noi Ordini Mondiale care s-a confruntat cu o rezistență dură în ultimele două decenii, este necesară pentru a reduce la tăcere populismul.

„Cred că Europa trebuie să se uite la povestea Brexit-ului, la populismul național în creștere – populism naționalist”, a spus Kerry. „Aceasta este într-adevăr una dintre prioritățile pe care trebuie să le abordăm cu toții”.

Vorbind despre faptul că Trump a fost votat în 2020 de foarte mulți americani, Kerry a remarcat: „Ceea ce mă uimește este că așa de multe persoane au votat în continuare pentru haos și încălcarea legii și ordinii și încălcarea standardelor„.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat perspectiva venirii lui Biden ca „prieten al globaliștilor la Casa Albă”, și a declarat că cele două entități vor lucra la „un nou cadru de reguli pentru economia digitală și societatea digitală”.

”Nevoia de cooperare globală și această accelerare a schimbării vor fi cele două motoare ale Marii Resetări. Și văd aceasta ca pe o oportunitate fără precedent”, a spus von der Leyen.”[8]

„Marea Resetare” pregătită la nivel mondial

“Forumul Economic Mondial(The World Economic Forum- WEF) a publicat așa-numita Carte Albă, intitulată „Resetarea viitorului agendei de muncă într-o lume post-Covid ”.

Tyler Durden scrie în www.zerohadge.com că viziunea WEF înseamnă un viitor groaznic pentru 80 la sută din populaţia supravieţuitoare a planetei după Covid 19.

 

Durden spune că „1984” al lui George Orwell este o fantezie benignă, în comparație cu ceea ce WEF are în minte pentru umanitate.

Cartea Albă despre „Resetarea viitorului agendei de muncă într-o lume post-Covid ” are 31 de pagini şi este realizată de Klaus Schwab, fondator WEF, şi de asociatul său Thierry Malleret.

 

Iată ce măsuri de afaceri ar fi planificate ca răspuns la COVID-19:

– O accelerare a proceselor de lucru digitalizate, ceea ce ar face ca 84% dintre toate procesele de lucru să fie conferințe digitale sau virtuale/video.

-Aproximativ 83% dintre oameni ar urma să lucreze de la distanță – asta înseamnă că nu mai există interacțiuni între colegi, înseamnă o distanțare socială absolută, separarea umanității de contactul uman.

-Aproximativ 50% din toate sarcinile sunt planificate să fie automatizate – cu alte cuvinte, aportul uman va fi drastic diminuat, chiar și în timp ce se lucrează la distanță.

-Accelerarea digitalizării perfecționării/recalificării (de ex. Furnizorii de tehnologie educațională) – 42% din actualizarea abilităților sau instruirea pentru noi abilități vor fi digitalizate, cu alte cuvinte, fără contact uman – totul pe computer, inteligență artificială, algoritmi

-O accelerare a implementării programelor de perfecționare / recalificare – 35% din abilități sunt planificate să fie „reutilizate” – adică abilitățile existente sunt planificate să fie abandonate – declarate defecte.

-Accelerarea transformărilor organizaționale în curs (de exemplu, restructurarea) – 34% din structurile organizaționale actuale sunt planificate să fie „restructurate” – sau, cu alte cuvinte, structurile organizaționale existente vor fi declarate învechite

– pentru a face loc pentru noi seturi de cadre organizaționale, digitale structuri care oferă controlul maxim asupra tuturor activităților.

-Reatribuirea temporară a unor sarcini pentru lucrători- se așteaptă ca aceasta să atingă 30% din forța de muncă.

Asta înseamnă, de asemenea, scări de salarizare complet diferite – ceea ce ar face ca „salariul de bază universal” sau „venitul de bază”, de asemenea planificat, să fie un salariu care abia permite supraviețuirea, dar te-ar face să fii complet dependent de sistem – un sistem digital, unde nu ai niciun control, susţine Durden.

-Reducerea temporară a forței de muncă – se estimează că afectează 28% din populație. Este o cifră suplimentară a șomajului, deghizată, deoarece „temporar” nu va reveni niciodată la normă întreagă.

-Reducerea permanentă a forței de muncă – 13% forța de muncă redusă permanent.

-Creșterea temporară a forței de muncă – 5% – nu există nicio referire la ce tip de forță de muncă – probabil forță de muncă necalificată care mai devreme sau mai târziu va fi înlocuită și de automatizare, de inteligenţă artificială și de robotizarea locului de muncă.

Marea Resetare prevede, de asemenea, o schemă de credit, prin care o datorie personală ar fi „iertată” – împotriva predării tuturor bunurilor personale unui organism administrativ sau unei agenții – ar putea fi FMI.

Deci, nu ai deține nimic – și ai fi fericit. Pentru că toate necesitățile tale vor fi asigurate.

De asemenea, nu trebuie să vă gândiți să nu fiți de acord cu sistemul, deoarece – până acum fiecare dintre voi a fost vaccinat Covid și nano-cipat – astfel încât, cu 5G și în curând să vină 6G, mintea dvs. poate fi citită și influențată.

Vă rugăm să nu numiți asta o teorie a conspirației. Este o carte albă, un „raport de autoritate” al WEF, scrie Tyler Durden în www.zerohadge.com.

Potrivit acestuia şi relațiile sociale și umane sunt eviscerate. Acest lucru are mai multe avantaje pentru această nouă abordare WEF „totalitară” a umanității – de a controla umanitatea.

– Noi, Oamenii, nu ne putem răzvrăti, nu mai avem coeziune între noi

– Noi, Oamenii, vom concura unii împotriva celorlalţi – și există un control digital absolut asupra umanității – executat de o mică superelită.

-Nu avem acces la acest control digital – este mult dincolo de puterea noastră. Ideea este că vom crește treptat în noua lume – cei dintre noi care ar putea supraviețui. Cam peste o generație ar urma să devină Noua Normalitate .

„Unghiul de supraviețuire” este un aspect care nu este menționat direct nici în Marea Resetare, nici în „Ghidul de implementare” – adică în Cartea albă „Resetarea agendei viitorului muncii – într-o lume post-Covid”.

Bill Gates, Rockefeller, Kissinger și colaboratorii nu au făcut niciodată un secret din opinia lor puternică că lumea este suprapopulată și că numărul de oameni trebuie redus la propriu. Avem de-a face cu eugeniști.

O metodă perfectă pentru reducerea populației mondiale este inițiată de Bill Gates și programele de vaccinare susținute de OMS. Scandalurile unor astfel de programe de vaccin dezastruoase care au dus la moartea copiilor au fost înregistrate în India (în anii 1990), Kenya (2014 și după aceea) și în alte părți ale lumii.

The Great Reset și „Resetting the Future of Work Agenda” nu menționează cine va aplica aceste noi reguli draconice. Se presupune că sunt aceleași forțe care sunt acum instruite pentru războiul urban și pentru suprimarea revoltelor și a tulburărilor sociale – poliția și armata, susţine Tyler Durden.

În parte, Organizația noastră Populară pentru Neascultare Civică va fi despre cum să se concentreze și să vorbească cu ei, educând, informând polițiștii și militarii pentru ce vor fi folosiți de această mică elită și că, în cele din urmă, ei sunt, de asemenea, doar ființe umane, ca și noi ceilalți, prin urmare, ei se ridică mai bine în apărarea oamenilor, a umanității. Același lucru trebuie făcut și profesorilor și personalului medical – informații, adevărul neîngrădit.

Aceasta este provocarea. Dacă reușim – jocul s-a terminat. Dar este un drum lung, scrie Tyler Durden.

Dezinformarea mass-media este brutală și puternică și greu de contrazis pentru „noi”, fără un buget considerabil pentru contrapropagandă și ca un grup de oameni, care este din ce în ce mai împărțit chiar de mass-media. Purtarea obligatorie de măști și distanțarea socială – a făcut deja dușmani din ceea ce am fost, colegi, prieteni, chiar și în cadrul familiilor.

Acest adevărat diktat a reușit să creeze rupturi, diviziuni și discordii în societățile noastre.

Fără teamă, „Resetarea viitorului muncii” și „Marea resetare” ar putea fi făcute bucăţi cu o alternativă umană care ar elimina organizațiile precum WEF și agențiile ONU cooptate, precum OMS, UNICEF, OMC, Banca Mondială, FMI – și poate chiar întregul sistem ONU. Liderii politici și de afaceri din spatele acestui proiect trebuie confruntați. Trebuie aplicate principiile fundamentale ale dreptului internațional, inclusiv Nürnberg, conchide Tyler Durden.

Cartea Albă „Resetarea viitorului agendei de muncă într-o lume post-Covid ”, aici

“[9]

Noua Ordine Mondială: Klaus Schwab și Marea Resetare: “Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!”

“Klaus Schwab, tătukul Marii Resetări: „Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți pentru asta!” „Profeții” Forumului Economic Mondial anunță că Era Post-Corona se resetează pe urmele lui Karl Marx. Decriptarea lui Build Back Better

„Marea Resetare” este tema de discuții și a celei de a 51-a ediții a Întâlnirii Anuale a Formului Economic Mondial, care va avea loc între 18-21 mai 2021 în Bürgenstock, Elveția. Potrivit organizatorilor, întâlnirea se va concentra pe găsirea de soluții pentru cele mai presante provocări ale lumii actuale. Liderii globali se vor întâlni pentru a gândi un plan comun de redresare care să configureze „Marea Resetare” din era post-Covid-19 – așa cum o prezintă, fără a se mai ascunde, chiar Forumul Economic Mondial.

 

Însă planul a fost trasat dinainte și vădește intenția schimbării din temelii a sistemului socio-economic global, considerat învechit și defectuos, cu unul deocamdată incert, dar prezentat elogios ca aparținând viitorului, în termeni care par extrași din manualele ideologice ale secolului trecut.

Acesta este și sensul sloganului Marii Resetări, dar și al lui Joe Biden, în timpul campaniei sale prezidențiale, și anume Build Back Better – Să reclădim mai bine. BBB, scris și bbb, înseamnă de fapt reclădirea idealurilor marxiste într-o formă nouă, „mai bună”.
Iată ce spune globalistul Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al „Forumului Economic Mondial”, într-un discurs în care anunță nici mai mult, nici mai puțin decât utopia secolului al XXI-lea. Un discurs care ne face să ne punem întrebări despre adevăratele urmări ale pandemiei de coronavirus.
„Criza Covid-19 ne-a arătat că sistemele noastre învechite nu mai sunt potrivite cu secolul al XXI-lea. Ea a evidențiat lipsa fundamentală a coeziunii sociale, a corectitudinii, incluziunii și egalității. Acum este momentul istoric, timpul nu doar pentru a combate virusul real, ci și pentru a configura sistemul pentru nevoile erei post-corona. Dar avem o altă alegere: putem construi un nou contract social. Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare. Trebuie să mobilizăm toți constituenții societății noastre globale să lucreze împreună. Nu trebuie să ratăm această fereastră de oportunitate”, a declarat Klaus Schwab, președintele executiv al „Forumului Economic Mondial”. VIDEO AICI
Abordarea lui Klaus Schwab nu este o noutate pe piața de idei a agitatului an 2020. Pe 16 septembrie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat în fața Parlamentului European un plan de redresare a U.E. care părea mai degrabă axat pe noi direcții ideologice decât pe strategii sanitare: punerea pe picioare a unui cadru comunitar pentru instituirea de salarii minime pentru toți, implementarea agendei ecologiste „Green Deal” care vizează o economie independentă de emisiile de carbon, înăsprirea legislației privind așa-zisa „incitare la ură”, care apără minoritățile sexuale, identitare și rasiale, precum și un nou Pact al UE pentru migrație și azil, cu o abordare „mai umană”, adică favorabilă noilor veniți.
Mult mai puțin idealist a interpretat analistul Martin Armstrong mesajul lui Klaus Schwab și al celorlalți lideri mondiali care rostogolesc în spațiul public ideile „revoluționare” ale „Marii Resetări”. Martin Armstrong observă că această agendă pornește de la obsesia egalității cu orice preț, care este visul de aur al lui Karl Marx și al continuatorilor săi, Lenin și Stalin.
Pe blogul Armstrong Economics, el face 8 predicții care pot deveni realități până în 2030, rezumând pe puncte planul Marii Resetări ce ar urma să fie pus în operă în următorii 10 ani de către liderii globaliști. Startul acestuia ar depinde și de rezultatul alegerilor din SUA, actuala super-putere mondială, care va înclina balanța între valorile lumii vechi și noile direcții globalizante.
Dacă va câștiga tabăra progresistă, viitorul omenirii va arăta astfel:
1. Nu veți mai deține nimic și veți fi mulțumiți de asta.
2. Statele Unite nu vor mai fi super-puterea care conduce lumea.
3. Nu veți mai muri așteptând după un donator de organe, acestea urmând a fi obținute prin imprimare 3D.
4. Veți mânca mult mai puțină carne, aceasta va deveni un „răsfăț ocazional” și nu va mai fi inclusă în hrana de bază, iar asta pentru binele mediului înconjurător și al sănătății voastre.
5. Un miliard de oameni vor fi strămutați geografic de schimbările climatice – Granițele Deschise teoretizate de Soroș.
6. Poluatorii vor avea de plătit pentru emisiile de dioxid de carbon, impunându-se un preț global pentru acestea. Aceasta va face combustibilii fosili de domeniul trecutului.
7. V-ați putea pregăti să mergeți pe Marte. Oamenii de știință vor fi descoperit până atunci cum să vă mențină sănătoși în spațiu.
8. Valorile occidentale vor fi fost testate până la punctul de rupere. Mecanismele de control și echilibrare care stau la baza democrațiilor noastre nu trebuie uitate.
Conform predicțiilor lui Martin Armstrong, pandemia ar fi mai degrabă o criză pusă în scenă de liderii globaliști pentru a determina implementarea agendei Marii Restări, iar carantinările ar fi instrumente de punere pe butuci a economiei în scopul naționalizării întregii industrii și a falimentării micilor afaceri care țineau în viață clasa de mijloc. În ultimă instanță, se va trece de la acest socialism prefigurat, în care cetățenii încă mai dețin mici proprietăți, la adevăratul comunism, în care guvernele dețin tot ce există.”[10]

Noua Ordine Mondială: ”Build Back Better”, parola globaliștilor din „Marea Resetare”

“Sloganul BBB a a fost folosit recent într-un mesaj pe Twitter al prim-ministrului britanic, care a scris fraza ca hashtag. Boris Johnon a scris: „Bună ziua, oameni buni, am fost instruit de NHS Test & Trace să mă autoizolez timp de două săptămâni, după ce am fost în contact cu cineva cu Covid-19. Mă simt bine și nu am simptome și voi continua să conduc la răspunsul nostru la virus și la planurile noastre #BuildBackBetter”.

Dar după ce premierul canadian Justin Trudeau a menționat o „resetare” a economiei” – în contextul în care lumea suferă o recesiune uriașă, spunând că „această pandemie a oferit o oportunitate pentru o Resetare. E șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemice, de a reimagina sistemele economice care abordează de fapt provocările globale precum sărăcia extremă, inegalitatea și schimbările climatice”, s-au reîncins discuțiile privind termenul controversat ”Resetare”. „Trebuie să resetăm abordarea acestui guvern pentru ca planul de ajutorare să se reconstruiască mai bine”, a continuat Trudeau.

Și Comisia Europeană a folosit sloganul când și-a anunțat fondul de redersare de 750 miliarde euro, în mai: „Prin acest fond, intitulat oficial Next Generation EU, Comisia speră să „reconstruiască mai bine”, prin canale care contribuie la un mediu mai ecologic și mai durabil o societate mai rezistentă.”

ONU și-a luat chiar libertatea de a traduce sloganul în spaniolă (reconstruir mejor), portugheză (reconstruir melhor), franceză (reconstruire en mieux),astfel încât politicienii din întreaga lume să poată cânta pe aceeași partitură scrisă de Forumul Economic Mondial. Organizație care folosește COVID-19 drept o oportunitate de a promova ceva ce visează de mai mult timp.

În esență, organizația dorește să facă unele schimbări dramatice fără a permite oamenilor să spună dacă cred că ar trebui făcute aceste schimbări. De fapt, ”Marea Resetare” este pură propagandă, împachetată într-un slogan care pentru naivi și pentru neo-marxiști sună bine, in timp ce este doar o acoperire pentru socialism și globalism.

Zilele trecute, Biden a anunțat pe site-ul său o întâlnire cu Nancy Pelosi și Kamala Harris, unde, a informat democratul, s-a discutat despre „build back better than before”.”[11]

Marea Resetare: Folosirea Covid-19 pentru a instaura Noua Ordine Mondială

“Autor: Antonia Hendrik

Primul ministru canadian Justin Trudeau a etichetat discuția despre „Marea resetare” ca „teorie a conspirației”, în ciuda faptului că a susținut-o puternic în urmă cu două luni.

„The Great Reset” a început să fie în tendințe pe Twitter după ce la o conferință a Organizației Națiunilor Unite la care a participat Trudeau, în septembrie, a vorbit despre aşa ceva. În timpul prezentării sale, Trudeau a declarat că pandemia de coronavirus a „oferit o oportunitate pentru o resetare”, reflectând aproape cu exactitate retorica „Great Reset” susținută de Klaus Schwab și de alți lideri mondiali ai Forumului Economic Mondial.

Justin Trudeau și „Marea resetare”

Începem cu renașterea teoriei conspirației fără temei, cunoscută sub numele de „Marea Resetare”, care susține că un grup de lideri mondiali au orchestrat pandemia pentru a prelua controlul asupra economiei globale. Teoria conspirației își are originile într-un plan autentic intitulat „Marea resetare”, elaborat de Forumul Economic Mondial (WEF), organizatorii unei conferințe anuale pentru personalități de profil din politică și afaceri. Planul explorează modul în care țările ar putea recupera din daunele economice cauzate de pandemia de coronavirus, scrie BBC

Când a fost întrebat despre teoriile conspirației la sfârșitul săptămânii, Justin Trudeau a spus: „Cred că suntem într-un moment de anxietate, în care oamenii caută motive pentru lucrurile care li se întâmplă … vedem mulţi de oameni care cad pradă dezinformării”.

Un videoclip din august, care are acum aproape trei milioane de vizualizări pe YouTube, arată că doar Donald Trump poate contracara acest complot secret, care folosește Covid-19 pentru a pune în genunchi economia SUA, astfel încât „resetarea” să poată începe și oamenii fi văzuţi „cerșind” vaccinuri.

Dar sugestia că politicienii au planificat virusul sau îl folosesc pentru a distruge capitalismul este complet lipsită de dovezi
La fel și noțiunea că Forumul Economic Mondial are autoritatea de a spune altor țări ce să facă sau că coordonează o cabală secretă a liderilor mondiali. Cu toate acestea, după ce Trudeau a primit critici din partea parlamentarilor conservatori, el a respins cu totul problema spunând că este o „teorie a conspirației”.

Negând că marea resetare ar fi făcut parte dintr-un „mare complot”, prim-ministrul a susținut că problema este doar o „dezinformare”.
„Suntem într-un moment de anxietate în care oamenii caută motive pentru lucrurile care li se întâmplă în aceste momente dificile în care ne aflăm”, a spus Trudeau. „Este frumos să poți încerca să găsești pe cineva vinovat…ceva de care să te enervezi”.

„Cred că vedem mulți oameni cred în dezinformare, dacă parlamentarii conservatori vor să înceapă să vorbească despre teoriile conspirației, ei bine, asta este alegerea lor. Voi rămâne concentrat să-i ajut pe canadieni să treacă prin asta … și să mă asigur că lumea pe care o lăsăm copiilor noștri este chiar mai bună decât lumea pe care am moștenit-o de la părinții noștri”. a concluzionat premierul canadian.

Mass-media, precum New York Times, susțin în continuare că „Great Reset” este o „teorie a conspirației” chiar dacă liderii mondiali o anunță deschis. Şi aici facem referire la Trudeau care, la fel ca Biden, susține ideea utilizării Coronavirusului pentru a lansa o nouă ordine mondială sau: Great Reset.

Într-adevăr, fostul secretar de stat John Kerry a participat la o discuție recentă la Forumul Economic Mondial, în cadrul căreia a afirmat că este necesară urgent o mare resetare pentru a opri ascensiunea populaţiei.

Fondatorul WEF, Klaus Schwab, a publicat recent și o carte numită „COVID-19: The Great Reset” în care spunea că, în pofida pandemiei care nu reprezintă o „amenințare existențială”, ar trebui exploatată pentru a reordona complet lumea și a introduce o distopie transumanistă tehnocratică. Adică, umanitatea, indiferent de progresul pe care l-a făcut, este rezultatul unui experiment al chimiei ca proces natural și nedirijat de 3.8 miliarde de ani.”[12]

Klaus Schwab, „părintele” Forumului Economic Mondial, vorbește de cipuri implantabile în creier: “Marea Resetare va duce la contopirea identității noastre fizice, digitale și biologice”. Tehnologia va permite autorităților să „pătrundă în spațiul minții”

“Credeți cu cipurile implantabile sunt povești de SF? Ați râs când Părintele Justin Pârvu sau Părintele Ioanichie Bălan avertizau cu înainte-vedere asupra planurilor transhumaniste? Ele au venit. Sunt aici. Pe masa elitelor globaliste. Care acum le fac publice, în mod deschis.

Globalistul Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al „Forumului Economic Mondial”, a arătat clar că transumanismul este o parte integrantă a „Marii Resetări” când a spus că a patra revoluție industrială va „duce la o contopire a identității noastre fizice, digitale și biologice”. Și pe care o descrie perfect în cartea sa despre A Patra Revoluție: implantarea de microcipuri care îți pot citi gândurile.

Citat din prezentarea cărții A Patra Revoluție Industrială:

“Artificial intelligence is already all around us, from supercomputers, drones and virtual assistants to 3D printing, DNA sequencing, smart thermostats, wear­able sensors and microchips smaller than a grain of sand. But this is just the beginning: nanomaterials 200 times stronger than steel and a million times thinner than a strand of hair and the first transplant of a 3D printed liver are already in development. Imagine “smart factories” in which global systems of manu­facturing are coordinated virtually, or implantable mobile phones made of biosynthetic materials.”

În mai anul acesta, Elon Mask, miliardarul fondator al Tesla și SpaceX, care acum plasează sateliți 5G în jurul lumii, a anunțat că Neuralink, una din companiile sale, va produce cipul implantabil în creier până la finalul anului.

În iulie anul acesta, la Forumul Economic Mondial, Schwab a spus foarte clar, în noua lui carte: COVID-19 este The Great Reset / Marea Resetare.

„Marea Resetare” a intrat în actualitate în ultimele luni pe fondul pandemiei și după ce premierul canadian Justin Trudeau a spus că aceasta este o „oportunitate de resetare”, lucru repetat și de Joe Biden prin sloganul Build Back Better (BBB, interesant de de observat și cum arată cele trei litere alăturat). Agenda globalistă a resetării se bazează în primul rând pe dezmembrarea actualului sistem capitalist în favoarea unei mai mari stăpâniri tehnocratizate și centralizate, care va duce la un nivel de trai mai scăzut, la un consum mai mic de combustibil, la mai puține libertăți civile și la automatizarea accelerată a locurilor de muncă. Și mai pe scurt, anularea oricărei suveranități naționale, arată un articol semnat de Joseph Watson pe site-ul Infowars.

Cu toate acestea, un alt aspect-cheie pentru „Marea Resetare” sau „a patra revoluție industrială”, așa cum o definea Schwab, este contopirea omului cu mașina.

„Ceea ce va duce la a patra revoluție industrială este o contopire a identității noastre fizice, digitale și biologice”, afirma Schwab la Consiliul pentru Afaceri Globale din Chicago. Video aici:

Schwab a explicat de ce cartea sa, „Modelarea viitorului celei de-a patra revoluții industriale”, a fost deosebit de populară în China, Coreea de Sud și Japonia, doar armata sud-coreeană cumpărând 16.000 de exemplare. Schwab explică cu mult entuziasm cum tehnologia viitoare va permite autorităților să „pătrundă în spațiul privat, până acum doar al minții noastre, citindu-ne gândurile și influențându-ne comportamentul”.

Președintele executiv al FEM are motive să prevadă că asta va oferi un stimulent pentru aplicarea legii și pentru implementarea unor programe de pre-criminalitate în stilul utopiei/distopiei din filmul lui Spielberg „Minority Report”.

„Pe măsură ce capacitățile din acest domeniu se îmbunătățesc, va crește dorința agențiilor de aplicare a legii și a instanțelor de a utiliza tehnici menite să determine probabilitatea activității infracționale, pentru a evalua vinovăția sau chiar pentru a recupera amintirile direct din creierul oamenilor”, scrie Schwab. „Chiar și trecerea unei frontiere naționale ar putea implica într-o zi o scanare detaliată a creierului pentru a evalua riscul de securitate reprezentat de o persoană”.

Schwab vorbește și despre visul utopic transumanist împărtășit de toți eliștii, care va duce în cele din urmă la crearea de cyborgi umani.

„Tehnologiile celei de-a patra revoluții industriale nu se vor opri la a deveni parte a lumii fizice din jurul nostru, ci vor deveni parte din noi”, scrie Schwab.

„Considerăm deja că smartphone-urile au devenit o extensie a noastră. Dispozitivele externe de azi, de la computere purtabile la căști de realitate virtuală, vor deveni aproape sigur implantabile în corpul și creierul nostru”.

Mai mult, Schwab susține în mod deschis ceva ce presa mainstream continuă să pretindă că este doar un subiect de discuție pentru teoreticienii conspirației: „microcipurile active implantabile, care rup bariera pielii corpurilor noastre”.

Globalistul salută apariția „dispozitivelor implantate (care) vor contribui, de asemenea, la trasmiterea gândurilor exprimate în mod normal verbal prin intermediul unui smartphone„ încorporat „și a gândurilor sau dispozițiilor potențial neexprimate prin citirea undelor creierului și a altor semnale”.

Cu alte cuvinte, „fuziunea identității noastre fizice, digitale și biologice” se referă la singularitatea transumanistă și la un viitor în care oamenilor le va fi urmărită fiecare mișcare și fiecare gând le va fi citit de un microcip implantabil, concluzionează Joseph Watson.

Urmăriți și această emisiune despre “Marea Resetare” și planurile “elitei” globaliste:

“[13]

Noua Ordine Mondială: Covid-19, BBB și Marea Resetare

Planul datează din 2015 și prevede folosirea unui dezastru pentru înlocuirea capitalismului cu un comunism global.

„Fiecare țară, de la Statele Unite la China, trebuie să participe, și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologiile digitale, trebuie să fie transformată”, afirmă Klaus Schwab, fondatorul și președintele FEM, într-un articol publicat pe site-ul Forumului.

„Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare a capitalismului”, conchide Schwab.

Dar schimbările nu se vor rezuma doar la industrie. „Toate aspectele societăților și economiilor noastre” trebuie „restructurate”, „de la educație la contractele sociale și condițiile de muncă”.

Alături de Schwab, la reuniunea virtuală a FEM din iunie au participat Prințul Charles, unul dintre primii partizani ai Marii Resetări, Gina Gopinath, economist șef al FMI, Antonio Guterres, secretarul general al ONU și președinții unor corporații importante, precum Microsoft sau BP.

De asemenea, au participat activiști de la grupuri precum Greenpeace International și profesori universitari, toți partizani ai Marii Resetări.

Deși detaliile nu se cunosc, totul pare un amestec sulfuros de Bernie Sanders cu Greta Thunberg.

Așa cum arăta încă din 2015 planul BBB al ONU, era nevoie de un „declanșator”. Iar acesta a fost pandemia COVID.

„Avem o strălucită oportunitate să extragem ceva bun din această criză – undele sale de șoc fără precedent i-ar putea face pe oameni mai receptivi față de marile viziuni ale schimbării”, a spus Prințul Charles în alocuțiunea sa.

„Este o oportunitate pe care nu am mai avut-o niciodată și probabil că nu vom mai avea vreodată”, a subliniat moștenitorul tronului britanic.

Declarația sa seamănă uimitor cu cea pe care George Soros o făcea cu o lună înainte, tot despre formidabila oportunitate pe care COVID o reprezintă pentru globalism:

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput.”

Ultima carte a lui Klaus Schwab, care se numește chiar așa, „COVID-19: Marea Resetare”, nu lasă nici o îndoială că pandemia de coronavirus este „oportunitatea de aur” pentru a accelera ritmul schimbărilor către un „nou normal”:

„La data la care scriu (iunie 2020), pandemia continuă să se agraveze în toată lumea. Mulți dintre noi se întreabă când lucrurile vor reveni la normal. Răspunsul e scurt: niciodată. Nimic nu va mai întoarce la sentimentul „pervertit” al normalității care domnea înainte de criză, deoarece pandemia de coronavirus marchează un punct de cotitură fundamental în traiectoria noastră globală.”

Se dezleagă astfel și misterul grabei cu care liderii politici – mondiali și dâmbovițeni – ne vesteau că „lumea nu va mai fi niciodată la fel”, când nici nu ajunsese epidemia bine în Europa.

Ei, liderii, erau la curent cu Marele Plan.

Surprinzător este că Schwab nici măcar nu se mai ostenește să ne sperie cu efectele devastatoare ale noului virus: „Spre deosebire de alte epidemii din trecut, COVID-19 nu reprezintă o amenințare existențială.”

Dar cu adevărat cutremurător este că, descriind cum se va instaura Noua Ordine (pe care o numește A Patra Revoluție Industrială), el privește COVID-19 drept un moment crucial pentru istoria planetară, comparabil cu Nașterea lui Iisus Hristos:

„Vor urma schimbări radicale cu asemenea consecințe încât unii experți vorbesc despre o eră «înainte de coronavirus» (IC) și de o eră «după coronavirus» (DC). Vom continua să fim surprinși deopotrivă de rapiditatea și de natura neașteptată a acestor schimbări – pe măsură ce se vor combina unele cu altele, ele vor genera consecințe de gradul doi, trei, patru etc., provocând efecte în cascadă și nemaivăzute.”

Cum va arăta efectiv lumea de mâine după acest tsunami globalist, cum va fi viața omenirii în epoca post-COVID? Ne spune tot un articol de pe site-ul Forumului Economic Mondial.

Titlul său este dătător de frisoane: „Bine ați venit în 2030. Nu am nici o proprietate, nu am intimitate și viața nu a fost niciodată mai bună.”

Data la care a fost postat articolul este 11 noiembrie 2016, la un an după ce ONU a adoptat „Build Back Better” (BBB). Dovada că „revoluționarii” aveau de multă vreme planurile pritocite și așteptau doar pretextul. Virusul. Pandemia devastatoare de care Bill Gates vorbea încă din 2018.

Dar să citim câteva rânduri din articol:

„Bine ați venit în anul 2030. Bine ați venit în orașul meu – sau ar trebui să spun «orașul nostru». Nu am nici un fel de proprietate. Nu am o mașină. Nu am o casă. Nu am în proprietate nici un fel de aparate și nici o haină.

„Deși vi s-ar putea păstra straniu, este perfect logic pentru noi în acest oraș. Tot ceea ce voi considerați ca un produs a devenit acum un serviciu. Avem acces la transport, la adăpost, la hrană și la tot ce avem nevoie în viața noastră cotidiană. Una câte una, toate aceste lucruri au devenit gratuite, deci nu mai are nici un sens pentru noi să avem proprietăți.”

Renunțarea la orice proprietate în schimbul anulării datoriilor. Când datoriile vor deveni insuportabile, această idee otrăvită învelită în poleială va deveni tentantă. Pentru indivizi și pentru națiuni. Statele vor dispărea prin „iertarea” datoriilor.

 

Propaganda politică, presiunea mediatică și exemplul hipsterilor vor juca un rol important în acceptarea „noului normal”. Astăzi, mai bine de un sfert dintre americani sunt de acord cu renunțarea la capitalism și înlocuirea sa cu un sistem mai socialist. În rândul tinerilor, procentul depășește jumătate.

Până deunăzi, toți cei care susțineam că pandemia este pretextul pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale eram puși la zid ca adepți ai „teoriei conspirației”. Acum, însă, „Conspirația” a ieșit din subteran la lumina zilei și este pe cale să se transforme în program politic mondial.

P.S. Înlăturarea lui Donald Trump, ultimul obstacol serios în calea Marii Resetări, și înlocuirea sa cu un adept BBB reprezintă sfârșitul începutului.”[14][15][16][17]

Noua Ordine Mondială: Agenda 2030 și Marea Resetare

“De ani de zile, Davos este simbolul elitelor globaliste responsabile pentru devastarea economică neoliberală, degradarea mediului, adâncirea clivajelor, slăbirea până la extincție a politicului și statului național.

Davos este contestat, dinspre stânga, de altermondialiști (Porto Alegre) și dinspre dreapta de „populiști”.

Următoarea întâlnire de la Davos va fi dedicată marelui reset post-pandemic, propovăduit de doi „profeți” mai degrabă minori ai elitelor globaliste: Schwab și Malleret. În esență, profeția lor spune că dacă vom fi cuminți și vom „coopera” coordonat, la nivel global (global leadership zicea și OMS-ul), atunci vom trece resetul spre noua lume fără mari zguduiri. Dacă ne vom încăpățâna în naționalisme, vom trece prin revoluții și conflicte.

În orice caz, ne promit că „ce e mai rău din pandemie încă nu a venit”. Dar ne consolează spunând că aceasta înseamnă o mare oportunitate.

Noua lume post-pandemică nu este descrisă în cine știe ce detalii, dar autorii ne promit că vechiul normal nu se va mai întoarce. Se întreabă cum vor arăta banii într-un mediu digital. Și ideea de bază este că marii filantropi (marile companii, marii câștigători ai pandemiei) vor încropi un sistem mai echitabil, bazat pe tehnologie, 5G, mai prietenos cu mediul.

Arată pur și simplu a fascism corporatist obsedat de demografie (suntem prea mulți) și control (coordonare globală via noile tehnologii). O societate dominată de giganți ai internetului și ai industriilor care au profitat și profită de „fereastra de oportunitate”, unite într-un fel de cartel/oligopol mondial. Cu marii inchizitori, pardon, filantropi, în fundal.

Anghel Buturugă

Tehnocrația globală și „Marea resetare” vin ca trenul de mare viteză
technocracy.news

Această importantă recenzie a cărții făcută de Steven Guinness (Marea Britanie) dezvăluie același vechi limbaj care vorbește despre „interdependență”, „colaborare și cooperare”, folosit la Comisia Trilaterală în 1973. Scopul de atunci, ca și cel de acum, este Dezvoltarea durabilă, alias Tehnocrația, și va avea ca rezultat cea mai mare confiscare de resurse din istoria lumii. ⁃ Editor TN.

La câteva săptămâni după ce Forumul Economic Mondial (FEM) și-a lansat inițiativa proprie – „Marea resetare”, a urmat lansarea unei noi cărți intitulată „Covid-19: Marea resetare”, scrisă de Klaus Schwab, președintele executiv al Forumului Economic Mondial (FEM) – și de Thierry Malleret, directorul senior al Rețelei Globale de Risc al instituției respective.

După ce am citit cartea, am vrut să vă împărtășesc câteva gânduri inițiale cu privire la semnificația potențială a publicației.

După cum am menționat în ultimul meu articol, există 5 nivele (planuri) de acțiune către Marea Resetare – economic, social, geopolitic, de mediu și tehnologic – cartea acoperindu-le pe fiecare dintre ele în detaliu. Vreau, însă, să mă concentrez într-o mare măsură pe concluzie, deoarece aici sunt mai clare motivațiile și raționamentul autorilor pentru susținerea unei „mari resetări” în urma Covid-19.

Schwab și Malleret caracterizează direcția viitoare a lumii ca fiind „Epoca post-pandemică”, o frază care se repetă ad nauseam peste tot. În loc să o definească ca rezultat particular, autorii aleg în schimb să se întrebe dacă această nouă eră va fi marcată de mai multă sau mai puțină cooperare între națiuni. Se vor întoarce țările spre interior, rezultând o creștere a naționalismului și protecționismului, sau își vor sacrifica propriile interese pentru o mai mare interdependență?

Nu se face o predicție fermă de niciun fel, dar reușim să avem un anumit grad de înțelegere a modului de gândire al autorilor atunci când discută despre ceea ce ei numesc „direcția tendinței”. Ei scriu că, preocupările legate de mediu (în primul rând prin prisma schimbărilor climatice) și avansarea tehnologiei (ca parte integrantă din a patra revoluție industrială) au fost omniprezente cu mult înainte ca să intre în imagine Covid-19.

Odată cu implicațiile economice și de sănătate ale închiderilor totale de-acum înrădăcinate în societate, Schwab și Malleret susțin că, îngrijorări de multă vreme prezente printre cetățeni „au fost dezvăluite pentru ca toți să le vadă„ și „amplificate” din cauza pandemiei. Cu alte cuvinte, dacă înainte de Covid-19 mințile oamenilor nu erau concentrate asupra problemelor și amenințărilor cu care se confruntă lumea, cu siguranță acum sunt.

Și, cu toate că direcția acestor tendințe asupra mediului și tehnologiei poate că nu s-a schimbat, totuși, odată cu apariția Covid-19 ea „a devenit mult accelerată.” De aceea, Schwab și Malleret cred că aceste două probleme, în special, „își vor forța calea pe agenda politică” din cauza presiunii crescânde a publicului. O mișcare precum Rebeliunea Extincției este un exemplu. Un altul ar fi creșterea rapidă a comunității Fintech, care îi determină pe oameni să se întrebe ce reprezintă banii „în era digitală”.

În ce privește situația spre care văd ei că se îndreaptă lucrurile în viitor, sugestia e că tendințele actuale indică înspre o lume „mai puțin deschisă și mai puțin cooperantă decât înainte de pandemie”.

Efectiv, FEM a prezentat lumii două potențiale rezultate:

1. Primul este că Marea Resetare poate fi realizată relativ pașnic, cu națiuni care acceptă obiectivele împinse de planificatorii globali.

2. Al doilea rezultat care, avertizează ei, ar fi mult mai perturbator și dăunător, ar surveni prin țări care nu reușesc să rezolve „relele adânc înrădăcinate ale economiilor și societăților” lor, care ar putea vedea o resetare „impusă prin șocuri violente precum conflicte și chiar revoluții”.

Și, aparent, nu avem prea mult timp ca să ne decidem soarta. Ceea ce avem acum, potrivit autorilor, este „o fereastră rară și îngustă de oportunitate pentru a reflecta, re-imagina și reseta lumea noastră”. Dacă se va realiza o „resetare adecvată”, aceasta poate avea loc doar printr-un nivel sporit de colaborare și cooperare între națiuni. Alternativa la aceasta, așa cum o văd Schwab și Malleret, este o lume înrădăcinată într-o perpetuă criză care ar duce, în cele din urmă, la dezintegrarea „ordinii globale bazate pe reguli” de după cel de-al doilea război mondial și la un vid global de putere.

Prin urmare, există un risc foarte real ca lumea să devină „mai divizată, mai naționalistă și mai predispusă la conflicte decât este astăzi”.

Un lucru pe care autorii îl scriu foarte clar este că lumea nu poate niciodată să revină la normal. Sau, mai precis, să i se permită să revină la normal. Opinia lor este că, încă înainte de instalarea Covid-19 „a predominat un sentiment de ruptură de normalitate ”. Situația actuală este că virusul „marchează un punct de inflexiune fundamental în traiectoria noastră globală.” Într-un interval foarte scurt de timp, acesta „a mărit liniile de avarie care asaltează economiile și societățile noastre”.

Dacă nu era deja evident, în ultimele câteva pagini ale cărții, autorii confirmă că programul Agendei 2030 pentru Dezvoltarea durabilă, a Națiunilor Unite este împletit cu Marea Resetare. Acest lucru este evident din studiul Unității de Informații Strategice a FEM. Dezvoltarea Durabilă și Marea Resetare merg mână în mână.

Pentru ca Agenda 2030 să fie implementată cu succes, Schwab și Malleret oferă o alternativă la posibilitatea ca țările să nu se unească. Așa cum v-ați putea aștepta, ea se învârte în jurul colaborării și cooperării. În viziunea lor, altfel, nu se poate realiza niciun progres. Covid-19 oferă oportunitatea de a „încorpora o mai mare egalitate socială și durabilitate în recuperare”. Și, în mod crucial, acest lucru ar „accelera mai degrabă decât ar întârzia progresul către obiectivele de dezvoltare durabilă din 2030”.

Dar lucrurile nu se încheie pur și simplu cu implementarea completă a Agendei 2030. Schwab și Malleret vor să meargă mai departe. Scopul lor este ca expunerea deschisă a punctelor slabe din cadrul infrastructurii globale existente „să ne oblige să acționăm mai repede prin înlocuirea instituțiilor, a proceselor și regulilor eșuate, cu altele noi care se potrivesc mai bine nevoilor actuale și viitoare.” Pentru a transmite importanța acestei afirmații, autorii arată că doar aceasta este „esența Marii Resetări”.

Ceea ce par să urmărească este transformarea globală în care sistemele și epoca algoritmului au prioritate asupra instituțiilor politice. Începem deja să vedem mișcări ale unor instituții globale majore precum Comisia Trilaterală, Organizația Mondială a Comerțului și Uniunea Europeană de a-și „reforma” și „reîntineri” atât activitatea, cât și calitatea de membru. Covid-19 a redresat, fără îndoială, mâna planificatorilor globali și căutările lor de reformare.

Pe măsură ce a fost publicată cartea „Covid-19: Marea Resetare”, a fost însoțită de un articol scris de Schwab și Malleret, intitulat „Moștenirea COVID-19: Acesta este modul în care puteți face corect Marea Resetare”, în care au afirmat în mod clar că nu numai că o mulțime de lucruri se vor schimba pentru totdeauna, dar „ce este mai grav din pandemie urmează să vină”:

„Vom avea de-a face cu consecințele sale ani de zile și multe lucruri se vor schimba pentru totdeauna. A provocat (și va continua să provoace) o perturbare economică de proporții monumentale.”

Într-adevăr, nicio industrie sau afacere nu va putea evita impactul schimbărilor viitoare. Fie se adaptează pentru a se potrivi cu agenda Marii Resetări (presupunând că au resursele pentru a face acest lucru), fie nu vor supraviețui. Potrivit lui Schwab și Malleret, „milioane de companii riscă să dispară”, în timp ce doar „câteva” de ex. monoliții corporativi, vor fi suficient de puternici pentru a rezista perturbării. Companiile mai mici și întreprinderile independente se confruntă cu ruina, deschizând ușa unei noi ere de fuziuni și achiziții care va eroda în continuare alegerea consumatorilor și concurența.

Schwab și Malleret ne spun că ceea ce e mai grav din pandemie urmează încă să vină și, din punct de vedere economic, nu m-aș îndoi de aceasta. Dar să vedem pentru o clipă aspectul sănătății. Rețeaua mediatică globală a caracterizat (și prezentat) Covid-19 ca pe un virus mortal care ucide cu impunitate, iar fără antidotarea prin vaccin acesta ar putea devora comunități întregi.

Surprinzător poate, autorii oferă puțină logică factuală. Ei recunosc că Covid-19 este „una dintre cele mai puțin mortale pandemii din ultimii 2000 de ani” și, cu excepția că ar interveni ceva neprevăzut, „consecințele virusului vor fi ușoare în comparație cu pandemiile anterioare.” La momentul publicării cărții, 0,006% din populația globală ar fi murit din cauza Covid-19. Dar nici această cifră scăzută nu este pe deplin precisă. În Marea Britanie, de exemplu, modalitatea în care a fost calculată rata mortalității a însemnat că persoanele care au fost diagnosticate ca având virusul, iar apoi au sucombat într-un accident în termen de 28 de zile de la testare, vor avea marcată drept cauză a decesului Covid-19. Pentru a-i cita pe profesorul Yoon Loke, de la Universitatea din Anglia de Est, și pe profesorul Carl Heneghan, de la Universitatea Oxford:

„Oricine a fost testat COVID pozitiv, dar a murit la o dată ulterioară din orice cauză, va fi inclus în statisticile deceselor cauzate de COVID ale PHE (Public Health of England).”

Schwab și Malleret nu ar putea fi mai clari atunci când scriu că Covid-19 „nu constituie o amenințare existențială sau un șoc care își va lăsa amprenta asupra populației lumii zeci de ani”. În starea actuală, gripa spaniolă și HIV / SIDA au o rată de mortalitate mai mare.

Nu răspândirea incontrolabilă a Covid-19 a fost cea care a determinat guvernele din întreaga lume să-și închidă economiile naționale, ci modelarea datelor de către tehnocrați iresponsabili, precum Neil Ferguson de la Imperial College London care a prezis că sute de mii de oameni riscau imediat să moară fără impunerea de restricții sociale, despre care știm acum că sunt o combinație între distanțarea socială și măsurile de blocare.

Când Schwab și Malleret vorbesc despre modul în care Covid-19 își lasă amprenta asupra lumii, adevărul este că, de fapt, măsurile impuse în numele (pandemiei) Covid-19 au cauzat distrugerea economică pe scară largă, iar nu virusul în sine. Această distincție este una despre care principalele canale ale mass-media refuză să discute.

Pe scurt, dacă vrem să-i credem pe autori pe cuvânt, atunci ei văd o creștere a naționalismului și protecționismului în urma (pandemiei) Covid-19 ca fiind în detrimentul căutării unei mari resetări. Mult râvnitele obiective de dezvoltare durabilă ar putea fi chiar expuse riscului în cazul în care națiunile își vor îndrepta atenția înspre interior. Directorul general al FMI a spus că lumea are de ales între Marea Resetare sau Marea Inversare (Marea Inversare însemnând „mai multă sărăcie, mai multă fragmentare și mai puțin comerț”). Eu aș susține că există un alt mod de a o privi.

În cartea lor Schwab și Malleret descriu cum într-o lume interdependentă – care este tocmai genul de lume pe care planificatorii globali o susțin, cel puțin de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial – riscurile se combină între ele, amplificându-și reciproc efectele și mărindu-le consecințele. Când națiunile sunt interdependente, „conectivitatea sistemică dintre riscuri, probleme, provocări determină viitorul.” Este vechiul clișeu al căderii domino-urilor. Odată ce unul se clatină, declanșează o reacție în lanț, care a fost evidențiată în 2008, când Lehman Brothers s-a prăbușit.

Scara schimbării pe care globaliștii o solicită prin vehiculul unei mari resetări, care, prin definiție, are o natură globală, necesită, în opinia mea, implozia ordinii mondiale actuale pentru a pune bazele unei noi ordini mondiale. Vechiul trebuie să facă loc noului. Și singura metodă pentru a fi realizat acest lucru este prin recul crescut împotriva interdependenței. Crizele susținute oferă multe oportunități planificatorilor globali.

Potențialul unor alegeri contestate în SUA, un Brexit viitor fără nici un acord și avertismentele privind „naționalismul vaccinului” sunt trei eventualități care, dacă ar fi duse la îndeplinire, ar putea fi exploatate și utilizate pentru a avansa cauza Marii Resetări. Aș spune că, cu cât lumea apare mai mult în colaborare și cooperare, cu atât mai mulți oameni vor cere aceleași lucruri dacă devin din ce în ce mai disperați.

Autorii spun că există doar o fereastră îngustă de oportunitate pentru Marea Resetare. Să ținem cont însă că, până în prezent, doar instituțiile globale precum FEM promovează această inițiativă, nu administrațiile naționale. Atunci când începe să pătrundă în politică știi că agenda avansează.

Dar care anume vor fi condițiile economice și societale atunci când Marea Resetare va deveni parte a conversației globale? A fost ceea ce am văzut până acum suficient pentru a determina oamenii să solicite schimbări la scară globală? A existat deja suficientă degradare și schimbare materială a nivelului de trai pentru ca cetățenii să implore instituțiile globale ca să ia măsuri? Aș argumenta că nu.

 

Au fost promovate deja „soluții” precum Venitul de Bază Universal. Dar încă nu există o cerere larg răspândită de schimbare. Dar vine vremea aceea. Indiferent că este vorba de Agenda 2030 (aka Dezvoltare durabilă), The Green New Deal sau The Great Reset (Marea Resetare), ar conduce în mare parte la același rezultat – subjugarea, odată pentru totdeauna, a suveranității naționale în care statul național este subordonat definitiv nivelului global de guvernare.”[18]

Marea Resetare, o uriașă campanie de propagandă

Călin Marchievici

”Indiferent că știm ceva sau nu despre ea, Marea Resetare e pe buzele tuturor. Este promovată prin măsurile luate de state ca răspuns la criza covid-19. (Spunând ”criză” nu mă refer la pandemia în sine cât la reacțiile la acest nou virus numit SARS-2 și la impactul pe care aceste reacții le au asupra condițiilor sociale și economice.)”, scrie Michael Rechtenwald, fost profesor de științe liberale la New York University, pentru Institutul Mises.

„În cartea ”COVID-19: Marea Resetare”, fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, scrie că această criză covid-19 ar trebui tratată ca ”o ocazie pentru a face schimbările instituționale și politice care să ducă economiile spre un viitor mai drept și mai verde”. Potrivit lui Schwab, nu trebuie să ne așteptăm ca lumea post-covid să mai semene cu cea anterioară. Schwab sugerează ca vor fi făcute sau trebuie să fie făcute schimbări în mai multe domenii interdependente, pentru a se ajunge la o nouă normalitate”

Ce este Marea Resetare și cum s-ar instaura noua normalitate?
”Marea Resetare înseamnă venituri reduse și un consum de hidrocarburi redus. Însă Schwab si Forumul Economic Mondial definesc Marea Resetare și în termeni de convergență economică, monetară, tehnologică, medicală, de mediu, militară și de sisteme de guvernare. Marea Resetare va implica mari transformări în fiecare dintre aceste domenii, schimbări care, potrivit lui Schwab, nu doar că vor modifica lumea, dar ne vor face sa ne întrebăm «ce înseamnă să fii om»”, scrie Rechtenwald.

„În termeni de politică economică și monetară, Marea Resetare înseamnă consolidarea averii, pentru unii și apariția unui venit universal de bază, pentru alții. Ar putea însemna introducerea unei monede digitale, inclusiv a centralizării sistemelor bancare și a conturilor bancare, taxare imediată în timp real, dobânzi negative, supraveghere centralizată și controlul cheltuielilor și datoriilor.

Fiecare aspect al Marii Resetări include tehnologia, a patra revoluție industrială și transumanismul – extinderea nanotehnologiei, a roboticii, a studiului genomului uman. A patra revoluție industrială implică eliminarea muncii oamenilor în tot mai multe domenii și înlocuirea lor cu sisteme automatizate. Schwab salută încercările nanotehnologiei de a scana creierul uman și de citi comportamentul uman.

Marea Resetare mai înseamnă emiterea unor pașapoarte medicale digitale, transparența dosarelor medicale și a istoricului medical al fiecărui individ, modelarea genetică și situația bolilor.

În termeni militari, Marea Resetare înseamnă apariția unor noi fronturi – spațiul cibernetic și creierul uman.

În ce privește guvernarea, Marea Resetare înseamnă un guvern mai mare, mai coordonat, tot mai centralizat și o convergență crescută între corporații și state, digitalizarea funcțiilor guvernamentale, inclusiv prin algoritmii predictivi ajutați de tehnologia 5G, urmărirea și supravegherea în timp real și o ”guvernare anticipativă” a oamenilor.

Acestea fiind spuse, ”Marea Resetare” este o campanie de propagandă coordonată și îmbrăcată în mantia inevitabilului. Mai mult decât o teorie a conspirației, așa cum scrie The New York Times, Marea Resetare este o tentativă de conspirație, un soi de profeție autoîmplinită pentru a-i face pe corporatiști și guverne să adopte dezideratele Forumului Economic Mondial.

Pentru a-și vinde aceste proiecte, Forumul Economic Mondial le prezintă folosind retorica ”egalității economice”, ”echității”, ”incluziunii” și a ”destinului comun”, printre alte eufemisme. Aceste expresii sunt componenta colectivistă, socialistă și ideologică a socialismului corporatist.

Forumul Economic Mondial visează la o ordine globală bio-tehno-feudalistă, avându-i în frunte pe planificatorii corporatiști, iar sub ei aflându-se toata lumea. Marea masă ar urma să trăiască o stagnare perpetuă și să aibă așteptări foarte mici, în timp ce autonomia individuală va fi redusă drastic, dacă nu eliminată integral.

Aceste planuri nu vor putea da rezultate în practica, însă adoptarea lor va presupune un preț greu de plătit.

Socialismul corporatist
După Marea Resetare, corporațiile nu vor fi monopoluri per se. Scopul Forumului Economic Mondial este ca aceste corporații să controleze cât mai mult din producție și distribuție, cu scopul de a elimina producătorii ale căror produse sau procese sunt considerate nenecesecare sau dăunătoare dezideratului unei ”lumi mai bune și mai verzi” pe care îl au globaliștii. Asta ar implica constrângeri asupra producției și consumului și ar spori rolul guvernelor, pentru aplicarea acestor constrângeri.

Marea Resetare nu ar face decât să sporească efectele corporatocrației. Scopul nu este neapărat de a planifica toate aspectele producției, ci de a limita posibilitatea activității individuale, inclusiv activitatea consumatorilor, prin eliminarea din economie a unor întregi industrii și producători. ”Fiecare țară, de la SUA la China, trebuie să participe, fiecare industrie, de la petrol si gaze, până la tech trebuie să fie transformată”, scrie Schwab.

Marea Resetare ne va duce către restricțiile impuse în feudalism, inclusiv stagnarea economică pe care o presupune feudalismul. Acest neofeudalism poate fi numit „socialism corporatist” – nu doar pentru că încearcă să-și facă prozeliți folosind o retorică socialistă (”binele colectiv”, ”destin comun”, ”egalitate economică”), ci și pentru că urmărește monopolul producției, prin eliminarea producătorilor care refuză să se supună. Aceste intervenții se adaugă la ”haosul intervenționist” deja prezent și vor ajunge să perturbe piețele într-un mod care nu are precedent decât în planificarea socialistă. Regulile ce vor fi instituite îi vor forța pe producătorii mici și mijlocii să intre pe piața neagră, însă ar trebui să ne întrebăm dacă va mai putea exista o piață neagră dacă se va introduce o monedă digitală.

Prin urmare, restricțiile și reglementările vor tinde să creeze un sistem de castă, cu oligarhii corporatiști în vârf și cu restul lumii ”bucurându-se” de socialism. Unii vor avea tot mai multă avere, în timp ce restul vor avea „egalitate economică”, condiții reduse de trai și un venit universal de bază.

Restricțiile covid-19, protestele de stânga și socialismul corporatist
Restricțiile impuse economiei și, într-o măsură ceva mai mică, protestele de stânga ne îndreaptă spre acest socialism corporatist. Măsurile draconice și distrugerile provocate de proteste au destabilizat statele națiune și au distrus și micile afaceri, eliminând competitorii corporațiilor. Black Lives Matter și Antifa nu au făcut decât să demonstreze că viețile negrilor nu contează pentru Black Lives Matter, căci protestele inițiate de ei au distrus o mulțime de mici afaceri și locuințe ale acestor oameni.

Pe de altă parte, în această perioadă au prosperat ca niciodată giganții corporatiști precum Amazon. Amazon, Apple și Facebook, scrie BBC, au avut câștiguri mari în perioada izolării și au fost puțin afectați de proteste. În primăvara 2020, profitul Amazon a fost cel mai mare de la înființarea companiei, în 1994. Facebook, WhatsApp și Instagram au avut creșteri de 15% a numărului utilizatorilor în perioada pandemiei. Au crescut amețitor și veniturile Apple. Walmart, cel mai mare retailer din SUA, a avut profituri cu 4% mai mari în perioada restricțiilor draconice.

Prin urmare, se pare că restricțiile anti-covid, închiderile parțiale, la fel ca și protestele sunt exact ceea ce Marea Resetare are nevoie, fără a specula că cei din spatele Marii Resetări ar fi ordonat aceste restricții și proteste. Cel mai probabil, ei au profitat de ocazie pentru a elimina afacerile mici și mijlocii, pentru ca conformarea la noile reguli să se facă mai simplu și mai profund.

Capitalism cu caracteristici chineze
Marea resetare este dezvoltarea sistemului chinez în Occident. În China, elitele politice au început cu implementarea sistemului politic socialist-comunist și, mai târziu, au implementat „capitalismul”. Elitele din Vest au început cu capitalismul și acum încearcă să implementeze sistemul politic socialist-comunist. Este ca și cum oligarhia din Vest s-ar fi uitat la socialismul din China și ar fi spus ”da, vrem și noi”.

Socialismul se apropie. Unele trăsături vechi au rămas, altele noi apar. Ideologia și retorica sunt aproape aceleași, folosite însă pentru atingerea unor scopuri ușor modificate. Socialismul promite ocrotirea celor oprimați de ”răul” economic și politic, promovarea intereselor economice ale claselor inferioare, scoaterea persoanelor „periculoase” din viața publică și din viața civică activă, preocuparea pentru ”binele comun”. Strategia chineză a Noului Drum al Mătăsii strânge acum un laț la nivel de infrastructură și datorii suverane în jurul statelor din Africa si Asia, pentru a le aduce pe acest drum.

Varianta contemporană este socialismul corporatist, un sistem cu doi piloni: socialismul deja existent, la care se adaugă monopoluri corporatiste. Diferența dintre socialismul de stat și cel corporatist ține de entitatea care controlează mijloacele de producție. Ambele sisteme se bazează pe monopol – unul pe monopolul de stat, celălalt pe monopolul corporatist. Ambele depind de ideologia socialist-comunistă. În cea mai nouă versiune a sa, această ideologie îmbracă forma progresismului și a ”justiției sociale”. Scopul este socialismul. Mijloacele pentru atingerea scopului sunt socialismul democratic și capitalismul progresist.

Paralela cu China explică și autoritarismul marilor corporații hi-tech. Ele sunt aparatul de comunicare ideologică necesar pentru promovarea socialismului corporatist sau a capitalismului cu caracteristici chineze. Asta presupune o reducere a drepturilor individuale – inclusiv dreptul la proprietate, libertatea de expresie, de circulație, de asociere, a religiei, libera întreprindere. Marea Resetare va implementa sistemul politic la fel cum s-a făcut în China – cu supraveghere 5G a orașelor, un sistemul de credite sociale, cu pașapoarte medicale, închisori politice și alte metode de represiune și control social și politic.

O alianță pentru sfidarea „resetării”

Până la urmă, socialismul cu caracteristici chineze și capitalismul cu caracteristici chineze sunt același lucru. Iar Marea Resetare este mai mult o campanie de propagandă, nu un buton pe care îl pot apăsa oligarhii globaliști, deși Forumul Economic Global preferă cea din urmă descriere. Planurile acestora trebuie combătute prin idei economice mai bune și prin acțiuni individuale concertate.

Singurul răspuns rezonabil la Marea Resetare este sfidarea ei și mai multă concurență. Dacă asta va presupune ca producătorii mici și mijlocii să se alieze pentru a sfida „resetarea”, atunci așa să fie. Trebuie să se formeze asociații de afaceri care să dejoace Marea Resetare, până nu e prea târziu”.”[19]

Marea Resetare financiară. Cum te lasă fără proprietate Noua Ordine Mondială

“Omul viitorului trebuie să fie ascultător până la supunere oarbă, docil, fără bunuri de valoare în proprietate, dar mai ales credul și cu sănătatea fragilă. Cumva, va fi adus la limita supraviețuirii și asta fără prea mari eforturi – cu imunitatea aproape distrusă de măsurile luate în pandemie, totul va fi foarte ușor.

Scriam deunăzi că Marea Resetare schimbă regulile pe piața muncii, o adevărată revoluție a modului de lucru în cam orice domeniu de activitate. Dar tot o revoluție e și asta – Elita care aduce Noua Ordine Mondială vrea tot ce ai, mai ales bani și proprietăți. Cum va pune gheara pe avuția ta? Aparent, cu ușurință.

Agenda „UN 2021-2030”, despre care se va vorbi la Davos, în ianuarie, este, de fapt, brațul armat folosit pentru implementarea The Great Reset. Națiunile Unite sunt organismul prin care sunt legiferate planurile de preluare a controlului total de către un grup restrâns de oameni.

Marea Resetare te lasă fără proprietăți

În clipa de față, Marea Resetare vine cu o propunere halucinantă, dar care pe mulți îi va înșela. Știut fiind faptul că cea mai mare angoasă a omului de azi o reprezintă datoriile către bănci (și nu numai), păpușarul George Soros vine cu o schemă de credit prin care toate datoriile personale ar urma să fie șterse în schimbul predării tuturor activelor personale unui organism sau agenție administrativă. Se vorbește, tot pentru credibilitate în ochii debitorilor, despre Fondul Monetar Internațional (FMI) sau chiar Banca Mondială (BM).

Cert e că, în viziunea elitei globaliste, Marea Resetare este și despre un restart financiar. Omul viitorului nu va mai deține nici proprietăți, nici bunuri mobile. În schimb, el ar urma să fie fericit doar știind că toate necesitățile sale de zi cu zi îi sunt asigurate și altceva nu-i va mai trebui.

Tehnologia 6G, desăvârșirea controlului absolut

Unii ar spune că asta este doar o altă teorie a consipirației, dar la fel se zicea și-n primăvară, când „mugurii” pandemiei Covid-19 lăsau să se întrevadă ce urmează – o planetă întreagă „sechestrată”, economia globală pusă pe butuci din vorbe și pix, schimbarea definitivă a modului de viață pe Terra.

În prezent, somnul rațiunii ce a cuprins societatea prevestește un dezastru absolut. Relațiile sociale și interumane sunt eviscerate, fix ceea ce a urmărit și elita globalist-neomarxistă. Umanitatea este mai ușor de controlat:

– În unele locuri, oamenii și-au pierdut deja speranța, nu se mai revoltă și nici nu se mai opun planului de resetare totală a societății;
– A dispărut coeziunea între noi înșine, deja ne întoarcem unii împotriva altora;
– Controlul digital (Internetul lucrurilor) este total, omul a devenit sclavul tehnologiei și reduce tot ceea ce a fost învățat de-a lungul vieții că înseamnă bine la simple valori perimate.

Deocamdată, The Great Reset și agenda UN 2021-2030 nu menționează și cine va aplica toate regulile draconice pregătite. Putem presupune, însă, că vom avea de-a face cu aceleași forțe care azi sunt instruite pentru războiul urban și pentru suprimarea mișcărilor de stradă și a tulburărilor sociale – sunt Poliția și Armata. Însă mult se vorbește și despre rolul pe care-l va juca tehnologia 6G, despre care se spune că reprezintă desăvârșirea controlului absolut.”[20]

SURSE

 1. https://evz.ro/teoria-exploziva-a-conspiratiei-elitele-pregatesc-marea-resetare-cu-ajutorul-pandemiei.html
 2. https://evz.ro/marea-resetare-aceasta-pandemie-covid-este-sansa-noastra-a-cui.html
 3. https://evz.ro/marea-resetare-aceasta-pandemie-covid-este-sansa-noastra-a-cui.html/2
 4. https://evz.ro/marea-resetare-fara-proprietate-fara-intimitate-fara-bani-cum-va-arata-iadul-pe-pamant.html
 5. https://evz.ro/marea-resetare-fara-proprietate-fara-intimitate-fara-bani-cum-va-arata-iadul-pe-pamant.html/2
 6. https://evz.ro/marea-resetare-fara-proprietate-fara-intimitate-fara-bani-cum-va-arata-iadul-pe-pamant.html/3
 7. https://www.activenews.ro/externe/ONU-se-aliaza-cu-Forumul-Economic-Mondial-in-%E2%80%9EMarea-Resetare-pentru-Marea-Cenzurare.-A-venit-vremea-pentru-%E2%80%9Enoi-norme-sociale-de-%E2%80%9Ecautare-si-corectare-a-informatiilor-%E2%80%9Egresite-despre-COVID.-Incepe-recrutarea-de-%E2%80%9Evoluntari-informationali-163964
 8. https://www.activenews.ro/externe/NY-Times-scrie-ca-%E2%80%9EMarea-Resetare-e-o-%E2%80%9Eteorie-a-conspiratiei-chiar-in-ziua-in-care-Forumul-Economic-Mondial-o-celebreaza.-John-Kerry-omul-lui-Obama-a-proclamat-E-nevoie-de-Marea-Resetare-pentru-a-opri-cresterea-populismului-163741
 9. https://www.cotidianul.ro/marea-resetare-pregatita-la-nivel-mondial
 10. https://www.activenews.ro/stiri/Klaus-Schwab-tatukul-Marii-Resetari-%E2%80%9ENu-veti-mai-detine-nimic-si-veti-fi-fericiti-pentru-asta-%E2%80%9EProfetii-Forumului-Economic-Mondial-anunta-ca-Era-Post-Corona-se-reseteaza-pe-urmele-lui-Karl-Marx.-Decriptarea-lui-Build-Back-Better-163800
 11. https://www.activenews.ro/externe/Build-back-better-parola-globalistilor-din-%E2%80%9EMarea-Resetare-.-Promovat-de-Biden-BoJo-Comisia-Europeana-sloganul-BBB-a-fost-mosit-de-Forumul-Economic-Mondial-163777
 12. https://evz.ro/cine-l-a-speriat-premierul-a-vorbit-public-despre-marea-marea-resetare-acum-spune-ca-e-teoria-conspiratiei-care-i-adevarul.html
 13. https://www.activenews.ro/externe/Klaus-Schwab-%E2%80%9Eparintele-Forumului-Economic-Mondial-vorbeste-de-cipuri-implantabile-in-creier-Marea-Resetare-va-duce-la-contopirea-identitatii-noastre-fizice-digitale-si-biologice.-Tehnologia-va-permite-autoritatilor-sa-%E2%80%9Epatrunda-in-spatiul-mintii-noa-163690
 14. https://evz.ro/marea-resetare-conspiratia-bbb-covid-iese-la-lumina.html
 15. https://evz.ro/marea-resetare-conspiratia-bbb-covid-iese-la-lumina.html/2
 16. https://evz.ro/marea-resetare-conspiratia-bbb-covid-iese-la-lumina.html/3
 17. https://evz.ro/marea-resetare-conspiratia-bbb-covid-iese-la-lumina.html/4
 18. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/marea-resetare-post-pandemica-forumul-globalist-de-la-davos-are-ca-tema-de-dezbatere-in-2021-resetarea-ordinii-mondiale-lumea-nu-va-mai-reveni-la-vechea-normalitate-si-ce
 19. cotidianul.ro
 20. https://www.national.ro/stiri-externe/marea-resetare-financiara-cum-te-lasa-fara-proprietate-noua-ordine-mondiala-704784.html
 21. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...