Guvernul naționalist al Ungariei l-a învins pe George Soros! George Soros îşi închide Fundaţia Open Society din Ungaria și se mută la Berlin!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“George Soros îşi închide Fundaţia Open Society din Ungaria: A ales o capitală-surpriză ca viitoare destinație

Fundaţia Open Society (Fundaţia pentru o Societate Deschisă, OSF) a lui George Soros, care finanţează numeroase ONG-uri în Ungaria şi în întreaga lume, a anunţat joi închiderea pe 31 august a biroului său din Ungaria, ca urmare a ostilităţii crescânde cu care se confruntă de peste un an, relatează AFP.


Activităţile sale vor fi relocate de la Budapesta la Berlin, scrie agerpres.ro.

“Încă mai sunt câţiva colegi la birou, dar vom închide totul pe 31 august”, a declarat Daniel Makonnen, purtătorul de cuvânt al OSF. “Biroul din Berlin se va ocupa de Ungaria”, a mai spus el.


Directoarea sa, Katalin Koncz E., a acordat un ultim interviu joi săptămânalului “168ora”: “Mă simt rău, trebuie să pun capăt unei activităţi de 25 de ani şi să privesc cum o instituţie, căreia i-am dedicat viaţa, devine un deşert, toată lumea îşi împachetează lucrurile şi colegii mei pleacă”, a spus ea.

Ea a afirmat că doreşte să rămână la Budapesta. “Ceea ce mă consolează este să ştiu că un birou fantastic şi condiţii excelente îi aşteaptă pe prietenii mei la Berlin, care îşi vor putea continua munca cu un nou elan”, a adăugat ea.

Anunţul plecării a fost făcut în luna mai, la scurt timp după alegerile legislative din 8 aprilie, în care premierul ungar Viktor Orban a fost reales pentru al treilea mandat consecutiv.

Orban îl acuză pe Soros că a pus la cale un val de imigraţie în direcţia Uniunii Europene cu ajutorul organizaţiilor sale neguvernamentale pe care le finanţează.

La 20 iunie, parlamentul ungar a adoptat un pachet de legi numit ‘Stop Soros’, care face posibilă incriminarea ajutorului acordat de ONG-uri solicitanţilor de azil, o inţiativă controversată a guvernului Viktor Orban, sfidând astfel Uniunea Europeană şi grupurile pentru apărarea drepturilor omului.

Noua lege prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru orice individ care acordă ajutor unei persoane care intră ilegal în Ungaria dintr-o ţară din afara spaţiului Schengen, dacă viaţa persoanei în cauză nu este în pericol imediat.”[1]

SURSE

  1. https://www.stiripesurse.ro/george-soros-isi-inchide-fundatia-open-society-din-ungaria-a-ales-o-capitala-surpriza-ca-viitoare-d_1283893.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...