Guvernul polonez a decis inlocuirea centrului NATO de contraspionaj aflat la Varsovia si a trimis politia militara pentru a ocupa clarirea

Anti-NATO protest rally in Poland
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernul polonez a decis înlocuirea centrului NATO de contraspionaj aflat la Varșovia și a trimis poliția militară pentru a ocupa clărirea, informează AFP, citată de cotidianul turc Hurriyet.

Colonelul Krystof Dusza, cel care a fost înlocuit de la Conducerea Centrului de Excelență în Constraspionaj de la Varșovia, a declarat că raidul poliției militare s-a petrecut în ziua de 18 decembrie, dimineața.


Anti-NATO protest rally in Poland

Anti-NATO protest rally in Poland

“Le-am spus că prezența lor este ilegală. Când au plecat, am rugat poliția să pună sigiliu pe ușă”, a declarat Dusza.

La rândul său, ministerul apărării a declarat că a fost vorba de înlocuirea directorului, Krystof Dusza, cu colonelul Robert Bala.


Centrul de Excelență în Contraspionaj de la Varșovia a fost creat în parteneriat de către Polonia și Slovacia și a primit “binecuvântarea” NATO din Octombrie. Partea slovacă a reacționat imediat la auzul veștilor.

“Așteptăm o clarificare temeinică a situației din partea colegilor polonezi”, a spus Ministrul Apărării Slovac.

De cealaltă parte, Ministrul Adjunct al Apărării Poloniei, Bartosz Kownacki, a precizat că șefii respectivului centru fuseseră demiși de acum o săptămână, dar “au continuat să rămână pe poziții, refuzând să respecte ordinele primite”.

Tomasz Siemoniak, fost ministru al apărării în executivul anterior, a calificat gestul drept “absolut scandalos” și “fără precedent într-o țară membră NATO”. Mai mult, acesta a cerut scuze Slovaciei din partea Poloniei.

Contactată de AFP, NATO s-a dezis de centrul de la Varșovia, afirmând prin gura unui purtător de cuvânt că deși este o instituție care lucrează în parteneriat cu Alianța Nord-Atlantică, aceasta nu a fost “încă” acreditată de organizație.

“În termeni generali, Centrele de Excelență sunt centre internaționale de cercetare, care pot fi naționale sau multi-naționale, atât din punct de vedere al finanțării cât și al staff-ului și lucrează alături de Alianță, dar nu sunt încă parte a NATO”, a spus oficialul.

La putere din noiembrie, Partidul Independență și Justiție, de orientare conservatoare, a luat câteva măsuri pe care le consideră necesare pentru restabilirea suveranității statului, măsuri pe care opoziția liberală le contestă.

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Cum-isi-iau-polonezii-tara-inapoi-Noul-guvern-conservator-polonez-a-trimis-POLITIA-militara-sa-ocupe-un-centru-de-contraspionaj-afiliat-la-NATO.-Fost-ministru-al-apararii-E-un-gest-fara-precedent-128090

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Putin îl ironizează pe secretarul de stat american: frecventează "anturaje proaste", trebuie să "revină pe drumul cel bun"
Locotenent colonelul, Michael Aquino, fondatorul organizației sataniste "Templul lui Seth"
Comitetul consultativ britanic pentru știință recunoaște că a folosit frica pentru a controla oamenii. "În martie 2020, guvernul era foarte îngrijorat de respectarea legii și se gândea că oamenii nu vor dori să fie închiși”
Canada interzice cuvintele „Mamă” și „Tată”, „Doamnă” și „Domnule”
Camere ascunse spionează comportamentul pasagerilor din avion
Bomba-tsunami, un proiect secret
Marea Britanie: George Soros finanțează o campanie împotriva Brexitului
Compania Coca-Cola a fost dată în judecată pentru fals și dezinformare în cadrul campaniilor de marketing pentru promovarea băuturilor. Cât zahăr conține cu adevărat o doză
Iluminatii pregatesc "permise pentru acces la internet"! Si uite asa ACTA sub o alta forma incearca sa-si faca simtita prezenta! Puterea internetului din anul 2014 a devenit un urias pericol pentru Iluminati!
Spionii americani (NSA) si britanici (GCHQ) au spart baza de date a cartelelor SIM din lume furand datele persoane ale utilizatorilor ! Informatia bomba a fost oferita de Edward Snowden, fost agent NSA !
Primul Razboi Mondial si Liga Natiunilor - planul catre un Guvern Mondial
Rasism: Un tânăr alb din Chicago, sechestrat, torturat în direct și obligat de patru negri să îl înjure pe Donald Trump
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...