Guvernul Ungariei dorește să interzică ONG-urile lui George Soros deoarece vor să influențeze deciziile naționale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Ungaria lui Viktor Orban pune piciorul în prag, anunțând că vrea să interzică ONG-urile străine, în mod special pe cele ale miliardarului de origine maghiară George Soros. Și pe care Budapesta le acuză că se află în slujba unor puteri străine și acționează împotriva guvernului ungar.

„Vom recurge la toate mijloacele pentru a spulbera organizațiile susținute de Soros în țara noastră”, a spus în urmă cu câteva zile  Szilard Nemeth, numărul doi în Fidesz, partidul lui Viktor Orban aflat la guvernare din 2010.
Un anunț similar a făcut Janos Lazar, șeful de cabinet al lui Orban, care a afirmat că Executivul dorește să înceapă auditul unor organizații străine, printre care și rețeaua de ONG-uri și fundații a lui George Soros.„Fiecare maghiar are dreptul de a ști cine vrea să-l influențeze din afara țării”, a afirmat Lazar.
Nemeth a citat însă și alte ONG-uri: Transparency International, Uniunea Ungară pentru Libertăți Civile (TASZ) și Comitetul Helsinki. Acestea ar fi, în opinia lui Nemeth, ‘grupuri non-alese’ care vor ‘să influențeze politicile naționale’.
Agenda Parlamentului ungar pentru 2017 arată că parlamentarii vor dezbate un proiect de lege care va permite autorităților să auditeze ONG-urile străine.
În ciuda ostilității fățișe a guvernului de la Budapesta, care a denunțat în repetetate rânduri acțiunile ONG-urilor finanțate de Soros, Open Society Foundations au anunțat că își vor continua activitatea în Ungaria și nu vor părăsi această țară.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/externe/Viktor-Orban-incepe-curatenia-in-Ungaria-ONG-urile-lui-Soros-supuse-AUDITULUI-Vom-recurge-la-toate-mijloacele-pentru-a-spulbera-organizatiile-sustinute-de-Soros-in-tara-noastra-140170
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...