Hackerii Anonymous au declansat „Operatiunea ISIS”: peste 20.000 de conturi Twitter ale teroristilor au fost sparte

Distribuie!

Hackerii Anonymous au declansat „Operatiunea ISIS”: peste 20.000 de conturi Twitter ale teroristilor au fost sparte

Hackerii Anonymous au declarat razboi teroristilor ISIS, spargandu-le astfel peste 20.000 de conturi de Twitter, lasandu-le urmatorul mesaj: „Esti un virus, noi suntem antidotul!”


Anonymous impotriva ISIS

Publicatia Mediafax prezinta pe larg „Operatiunea ISIS”, la fel si Russia Today[2]:

„Hackerii de la Anonymous au început „Operaţiunea ISIS” prin publicarea mai multor date personale ale unor supecţii care ar face parte din organizaţia teroristă. Informaţii despre mii de atacuri cibernetice şi detalii care îi vizează pe jihadişti au fost dezvăluite online cu hashtag-urile #opISIS şi #opParis, informează The Independent.

Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupuşi jihadişti şi a făcut publice mai ales detaliile personale ale celor implicaţi în procesul de recrutare ISIS. Informaţiile personale ale suspecţilor extremişti au început să apară după ce Anonymous „a declarat război” ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au făcut publică o listă de conturi pe Twitter şi site-uri pe care operază jihadiştii. Cel puţin o postare, văzută de jurnaliştii de la The Independent, conţine detalii personale, inclusiv adresa fizică a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa.

Mai mult, Anonymous susţin că au atacat cu succes mii de conturi de pe reţele de socializare, iar mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse. De la debutul „Operaţiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Activiştii par să îşi fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anuţat a fi „cea mai mare operaţiune” din istoria sa, ca răspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morţi. Anterior, hackerii s-au axat în mare parte pe piratarea conturilor de social media.

Cu toate acestea, nici unul dintre detaliile dezvăluite nu pot fi confirmate în mod independent, precizează jurnaliştii britanici. Datele ar putea fi eronate, dat fiind faptul că, în trecut, s-a mai întâmplat ca Anonymous să dea greş.

Mesajul transmis de jihadişti la ameninţarea Anonymous

După declaraţia de „război” transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspuns, pe un cont din aplicaţia de mesagerie Telegram, prin mesajul: „Nişte idioţi”.

Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conţine şi „instructiuni” despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: „Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoaşteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter”.

Anonymous declară război ISIS

Hackeri din Anonymous au publicat, luni, un videoclip în care declară război total Statului Islamic şi anunţă atacuri cibernetice devastatoare.

„Activişti Anonymous din toată lumea vă vor vâna. Da, pe voi, paraziţii care ucid victime nevinovate, vă vom vâna la fel cum am făcut cu cei care au comandat atacurile de la Charlie Hebdo. Aşa că pregătiţi-vă pentru o reacţie masivă din partea Anonymous. Fiţi conştienţi de faptul că nu vom renunţa niciodată.

Vom lansa cea mai mare acţiune împotriva voastră, aşteptaţi-vă la foarte multe atacuri cibernetice. Războiul a fost declarat. Pregătiţi-vă! Şi ţineţi mine, poporul francez este mai puternic decât voi şi va ieşi din această atrocitate şi mai puternic”, a fost mesajul transmis de Anonymous.

În ianuarie, după atacurile teroriste de la Charlie Hebdo, hackerii francezi şi belgieni au blocat un site francez care susţinea ISIS şi peste 1.500 de pagini de Twitter şi Facebook ale unor susţinători ai Statului Islamic.”[1]

Peste 20.000 de conturi Twitter ale teroristilor au fost sparte


Hackerii Anonymous sustin ca au spart peste 20.000 de conturi Twitter ale teroristilor ISIS, declarand razboi total impotriva acestei organizatii create de SUA-UE in timpul Operatiunii „Primavara Araba” din 2011, teroristii ISIS nefiind altceva decat „rebeli” antrenati pentru a-l da jos pe Presedintele legitim al Siriei, Bashar al-Assad.

Intr-o postare publicata pe YouTube, la data de 18 noiembrie 2015, purtatorul de cuvant al organizatiei Anonymous, imbracat in negru si purtand masca Guy Fawkes, face urmatoarea declaratie:

„Buna ziua, cetateni ai lumii. Noi suntem anonimi. Este timpul sa realizam ca Social Media este o platforma solida de comunicare pentru ISIS si pentru ideile lor de a raspandi teroare.

Dar, in acelasi timp, Social Media s-a dovedit a fi o arma avansata. Noi trebuie sa lucram impreuna si sa utilizam Social Media pentru a elimina conturile folosite de teroristi.

ISIS, va vom vana si va vom distruge toate site-urile voastre, conturi de socializare, e-mail-uri. De acum, nu mai exista niciun loc sigur pentru voi in mediul online. Veti fi tratati ca niste virusi si noi suntem vindecarea.”

Organizatia terorista ISIS a folosit platformele sociale occidentale pentru a-si face propaganda. Intrebarea retorica care se adreseaza este urmatoarea: de ce li se permit asta ?

Video cu declaratia Hackerilor Anonymous

SURSE

  1. http://www.mediafax.ro/externe/anonymous-a-inceput-operatiunea-isis-hackerii-au-lansat-mii-de-atacuri-cibernetice-si-sustin-ca-au-indentificat-jihadisti-care-recrutau-adepti-in-europa-14889803
  2. https://www.rt.com/news/322792-anonymous-isis-accounts-attacks/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...