Hackerii VandaSec: “Adrese IP din guvernul britanic folosite de catre teroristii ISIS”

Distribuie!by Potrivit unor tineri hackeri, din grupul VandaSec, cel putin trei conturi Twitter apartinand unor suporteri ISIS sunt accesate frecvent prin serverul Departamentului de Munca si Pensii al Guvernului Britanic. Hackerii au analizat adresele IP apartinand unor jihadisti care folosesc platforma Twitter pentru a face recrutari. Desi se credea ca […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Potrivit unor tineri hackeri, din grupul VandaSec, cel putin trei conturi Twitter apartinand unor suporteri ISIS sunt accesate frecvent prin serverul Departamentului de Munca si Pensii al Guvernului Britanic.

main-hacker-against-isis

Hackerii au analizat adresele IP apartinand unor jihadisti care folosesc platforma Twitter pentru a face recrutari. Desi se credea ca adresele IP sunt localizate in Arabia Saudita, hackerii au descoperit cu stupoare ca acestea sunt de fapt localizate in inima Marii Britanii.


“Nu vi se pare suspect acest lucru? Am localizat conturile in Londra, centrul serviciilor secrete britanice”, au spus hackerii. Descoperirea alimenteaza speculatiile potrivit carora persoane din guvernul britanic sprijina de fapt gruparea ISIS sau, in cel mai bun caz, au deschis conturile pentru a depista potentiali suporteri ai gruparii teroriste.

Dovezile recente i-au obligat pe membrii institutiei sa recunoasca faptul ca au vandut adrese IP unor firme din Arabia Saudita, iar un expert a sugerat ca adresele au legatura cu guvernul. Dupa vanzare, adresele IP au fost utilizate de extremisti pentru a transmite mesaje pe retelele de socializare.


SURSE

  1. http://www.bzi.ro/adrese-ip-din-guvernul-britanic-folosite-de-isis-531812
  2. http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/technology/hackers-trace-isis-twitter-accounts-7010417

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro