Hackerul român, Guccifer, a fost condamnat în SUA la 4 ani și 4 luni de închisoare în SUA, după ce a spart conturile de e-mail ale liderilor americani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Hackerul Guccifer a fost condamnat joi la 52 de luni de inchisoare (patru ani si patru luni de inchisoare) in America.

In luna mai, hackerul roman a pledat vinovat in fata magistratilor americani pentru mai multe acuzatii legate de accesul neautorizat in mai multe sisteme informatice, dupa ce a fost extradat de catre autoritatile romane.

 Marcel Lazar Lehel a sustinut in fata anchetatorilor americani ca a reusit inclusiv sa sparga serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta a descris e-mailul fostului secretar de stat ca fiind „o floare deschisa cu sute de foldere la indemana”.

Compromiterea serverului lui Hillary Clinton a fost o operatiune extrem de usoara pentru mine, de fapt era o treaba usoara pentru oricine ar fi incercat„, a declarat hackerul roman.


Insa, directorul FBI a dezmintit la inceputul lunii iulie faptul ca Guccifer ar fi obtinut vreodata acces la e-mailurile cu informatii confidentiale ale democratei.

„Nu a avut acces. A recunoscut ca a fost vorba de o minciuna”, a declarat atunci directorul FBI, James Comey.


Procurorii americani sustin ca hackerul roman a spart conturile de e-mail a peste 100 de persoane in perioada 2012-2014.

Printre politicienii americani vizati de hacker se numara fostul secretar de stat Colin Powell, mai multi membri ai familiei fostului presedinte George W. Bush, precum si Sidney Blumenthal.

Guccifer a devenit cunoscut in urma cu trei ani, atunci cand si-a asumat responsabilitatea pentru ca a spart conturile de Internet ale familiei fostului presedinte George W. Bush si a publicat tablouri pictate de fostul presedintele american, inclusiv autoportrete in cada.

De asemenea, el a facut publice e-mailuri cu mesaje de dragoste si fotografii pe care comisarul european Corina Cretu i le-ar fi trimis lui Colin Powell in perioada 2010 – 2011.

In momentul extradarii, Lehel ispasea deja in Romania o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, dispusa in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti.

El fusese condamnat atunci la patru ani de inchisoare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, si a constatat ca Marcel Lazar Lehel a mai fost condamnat, in 2012, de Judecatoria Sectorului 3, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale unor vedete. Astfel, pedeapsa finala a ajuns la sapte ani inchisoare.”[1]

guccifer hacker

Hackerul roman, Guccifer, a fost extradat la cererea americanilor si condamnat la ei in tara, dar puscasul marin, Christopher Vangoethem, cel care a provocat accidentul la data de 4 decembrie 2004, in care Teo Peter si-a pierdut viata, a fost ajutat de catre autoritatile americane cu complicitatea slugilor lor din Romania, parasind astfel tara si fiind protejat in continuare, in SUA.

SURSE

  1. http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/hacker/celebrul-hacker-roman-guccifer-a-fost-condamnat-la-4-ani-si-patru-luni-de-inchisoare-in-america-1434736
  2. Foto: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Războiul meteorologic: SUA au început să exploreze acest domeniu după Al Doilea Război Mondial şi au finanţat cercetări în acest sens. Începând din 1967, în timpul războiului din Vietnam, proiectul numit "Popeye Project" a avut drept obiectiv prelungirea sezonului musonului, spre a se ajunge la împotmolirea mişcărilor de trupe şi a logisticii vietnameze în jungla mlăştinoasă
Lumina Toxică: Latura întunecată a becurilor economice
Între 1955 și 1963, aproximativ 90% dintre copiii și 60% dintre adulții din SUA au fost inoculați cu vaccinuri împotriva poliomielitei contaminate cu virusul cancerigen SV40
Traficul internațional de droguri - CIA și Frăția Drogurilor
Colaborarea nazist-tibetană în timpul celui de-al Treilea Reich
Bulgaria, a șasea țară care anunță retragerea din Pactul Global al ONU pentru Migrație
Nationalistii din Europa s-au intalnit la Milano pentru a planui iesirea din UE, denuntarea globalizarii si protejarea de catre imigranti
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
Semn masonic făcut de Klaus Iohannis la slujba de înviere
Baroneasa Philippine de Rothschild a Iluminatilor a murit ! Pamantul incepe sa se curete de aceste personaje prund negative !
Au sinucis-o și pe Claire Séverac, autoarea best-seller-urilor „Conspirația mondială împotriva sănătății” și „Războiul secret împotriva popoarelor”
George Soros îl acuză pe Vladimir Putin de "crime odioase împotriva umanității" pentru bombardamentele din Siria
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...