Hackerul român, Guccifer, a fost condamnat în SUA la 4 ani și 4 luni de închisoare în SUA, după ce a spart conturile de e-mail ale liderilor americani

Distribuie!

„Hackerul Guccifer a fost condamnat joi la 52 de luni de inchisoare (patru ani si patru luni de inchisoare) in America.

In luna mai, hackerul roman a pledat vinovat in fata magistratilor americani pentru mai multe acuzatii legate de accesul neautorizat in mai multe sisteme informatice, dupa ce a fost extradat de catre autoritatile romane.

 Marcel Lazar Lehel a sustinut in fata anchetatorilor americani ca a reusit inclusiv sa sparga serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta a descris e-mailul fostului secretar de stat ca fiind „o floare deschisa cu sute de foldere la indemana”.

Compromiterea serverului lui Hillary Clinton a fost o operatiune extrem de usoara pentru mine, de fapt era o treaba usoara pentru oricine ar fi incercat„, a declarat hackerul roman.


Insa, directorul FBI a dezmintit la inceputul lunii iulie faptul ca Guccifer ar fi obtinut vreodata acces la e-mailurile cu informatii confidentiale ale democratei.

„Nu a avut acces. A recunoscut ca a fost vorba de o minciuna”, a declarat atunci directorul FBI, James Comey.


Procurorii americani sustin ca hackerul roman a spart conturile de e-mail a peste 100 de persoane in perioada 2012-2014.

Printre politicienii americani vizati de hacker se numara fostul secretar de stat Colin Powell, mai multi membri ai familiei fostului presedinte George W. Bush, precum si Sidney Blumenthal.

Guccifer a devenit cunoscut in urma cu trei ani, atunci cand si-a asumat responsabilitatea pentru ca a spart conturile de Internet ale familiei fostului presedinte George W. Bush si a publicat tablouri pictate de fostul presedintele american, inclusiv autoportrete in cada.

De asemenea, el a facut publice e-mailuri cu mesaje de dragoste si fotografii pe care comisarul european Corina Cretu i le-ar fi trimis lui Colin Powell in perioada 2010 – 2011.

In momentul extradarii, Lehel ispasea deja in Romania o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, dispusa in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti.

El fusese condamnat atunci la patru ani de inchisoare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, si a constatat ca Marcel Lazar Lehel a mai fost condamnat, in 2012, de Judecatoria Sectorului 3, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale unor vedete. Astfel, pedeapsa finala a ajuns la sapte ani inchisoare.”[1]

guccifer hacker

Hackerul roman, Guccifer, a fost extradat la cererea americanilor si condamnat la ei in tara, dar puscasul marin, Christopher Vangoethem, cel care a provocat accidentul la data de 4 decembrie 2004, in care Teo Peter si-a pierdut viata, a fost ajutat de catre autoritatile americane cu complicitatea slugilor lor din Romania, parasind astfel tara si fiind protejat in continuare, in SUA.

SURSE

  1. http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/hacker/celebrul-hacker-roman-guccifer-a-fost-condamnat-la-4-ani-si-patru-luni-de-inchisoare-in-america-1434736
  2. Foto: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...