Hackerul român Guccifer: „Americanii sunt înnebuniți după orice chestie legată de Rusia și de ideea că rușii vor invada SUA. E o nebunie… este isterie acum”

Distribuie!

„Guccifer anticipase că va urma un fals război cibernetic, urmat de acuzarea unor persoane din Rusia. În ultimele zile ale anului trecut, administrația Obama a declanșat un atac fără precedent împotriva diplomației ruse, expulzând 35 de diplomați ruși și familiile acestora, dar instituind și sancțiuni asupra unor companii rusești.

Acțiunea, total neobișnuită pentru un final de mandat, a fost însoțită de foarte puține explicații, precizându-se doare că e o vorba de o rețea care a atacat cibernetic Partidul Democrat american, influențând, în opinia autorităților americane, procesul electoral.


Devenit o adevărată vedetă a internetului după spargerea e-mail-ului fostei candidate la Casa Albă, Hillary Clinton, hackerul român Marcel Lazăr Leher, alias Guccifer, a fost intervievat de FoxNews pe această temă. „Un fals război cibernetic”, a replicat Guccifer.

„Americanii sunt înnebuniți după orice chestie legată de Rusia și de ideea că rușii vor invada SUA. E o nebunie…este isterie acum”, a spus Marcel Leher, opinând că e vorba de reminiscențe mentale ale (propagandei) războiului rece.


Cu două săptămâni înainte de măsura extraordinară luată de administrația Obama, Leher, condamnat la 7 ani de închisoare în România și 4 ani și 4 luni în SUA, declarase presei că este foarte probabil ca în baza scandalului legat de atacurile cibernetice, se vor lansa curând acuzații împotriva unor persoane din Rusia.

Activitatea de hacker a lui Guccifer a scos la iveală documente și fapte grave care au condus la declanșarea unei anchete federale a FBI împotriva lui Hillary Clinton. Administrația Obama a blocat până acum această anchetă federală, fapt care a fost criticat vehement de Donald Trump în campania electorală.

Mai multe instituții americane, printre care CIA, NSA și FBI au întocmit un raport în care acuză Rusia și pe Vladimir Putin că ar fi coordonat o campanie cibernetică în favoarea lui Donald Trump, influențând alegerile prezidențiale din SUA.”[1]

SURSE

  1. http://ro.sputnik.md/society/20170108/10681788/hacker-roman-guccifer.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...