Harta lui Piri Reis a fost cartografiată cu ajutorul OZN-urilor din spaţiu

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Una dintre cele mai bizare hărţi din câte există pe Terra este cea a amiralului turc Piri Reis. A fost realizată în 1513 şi conform specialiştilor, Piri Reis a văzut Pământul din spaţiu pentru a cartografia această hartă incredibil de precisă.

Cum a fost posibil acest lucru? Este posibil ca amiralul turc s-o fi copiat după o hartă mai veche găsită undeva prin călătoriile sale. Interesant este faptul că harta în cauză are trasate graniţele Antarcticii fără gheaţă. Harta a fost proiectată cu o metodă specializată, care proiectează Pământul rotund sub formă plată. Mai apare întreaga Americă de Sud şi Atlanticul şi coasta Pacificului.


Aceste lucruri i-au intrigat pe cei mai mulţi dintre specialişti şi în 1960, profesorul Charles H. Hapgood s-a adresat aviaţiei americane pentru a vedea dacă aşa ceva era posibil.

Rezultatele cercetării au fost unele spectaculoase, pentru ca s-a ajuns la concluzia că harta după care Piri Reis a copiat-o pe a lui a fost realizată înainte de îngheţul Antarcticii. Acest eveniment se estimează că a avut loc cu circa 6000-7000 în urmă, când graniţele continentului erau vizibile.


În consecinţă, harta are o vechime de mii de ani şi conform specialiştilor în aviaţie americani, părţile de jos ale hărţii reprezintă coasta Prinţesa moştenitoare Martha a ţării regelui Maud şi că reprezintă peninsula Antarctica. Acestea corespund extrem de bine cu profilul seismic care a fost elaborat în 1949. Mai mult de atât, s-a stabilit că harta găsită de Piri Reis a fost cartografiată din spaţiu pentru ca apoi să fie proiectată în plan plat.

Nu se poate preciza cu exactitate ce tehnică s-a folosit, dar este la îndemâna oricui să înţeleagă că a fost realizată cu ajutorul unor aparate de zbor, care probabil nu îşi avea originile pe Terra.

Aşadar, misterul hărţii lui Piri Reis este aproape elucidat şi chiar dacă pare greu de crezut, oamenii care au trăit pe Terra în urmă cu circa 7000 de ani au zburat cu avioane sau aparate de zbor extrem de performante şi realizau hărţi poate mai precise decât cele din ziua de astăzi.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/harta-lui-piri-reis-a-fost-cartografiata-cu-ajutorul-onz-urilor-din-spatiu
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...