Iată cum acționează globalismul pentru a conduce lumea

Distribuie!

„Pe plan economic a fost creat sistemul petro-dolar, care avantajează mereu valuta americană, ca monedă de referință globală. Sistemul băncilor naționale este centralizat, aflat sub controlul unui cartel trans-național Occidental.

Statele sunt încurajate să facă împrumuturi și să se îndatoreze, iar datoriile cresc apoi exponențial. Odată cu creșterea datoriilor, vine și cedarea suveranității și a resurselor naturale. Statele care tind să iasă din sistem sunt supuse unor sancțiuni economice care le afectează dur tocmai prin faptul că pârghiile fundamentale ale sistemului sunt controlate de elita globalistă. Până de curând nu prea exista alternativă.


Dar situația s-a mai modificat de când tot mai multe state au început să înțeleagă că singura ieșire de sub monopolul globalist este alianța cu alte state în vederea accederii la o ordine multipolară. În acest sens este de remarcat că a început deja un proces ferm de „de-dolarizare”.

Pe plan militar și paramilitar, am văzut cum se acționează în cazul așa-numitelor „state-rebele”: prin susținerea, finanțarea și chiar organizarea unor „proteste ale opoziției”, declanșarea unor „кevoluții” mai mult sau mai puțin „colorate”, care duc în cele din urmă la schimbările de regim. Iar dacă aceste metode nu sunt suficiente, se invocă necesitatea unei ”intervenții umanitare” și intră în acțiune NATO, condusă de SUA.


Pe plan social și ideologic, au fost slăbite structurile de susținere ale societății, ierarhiile, clasele sociale: clasa intelectualilor liberi și clerul, apoi clasa micilor comercianți independenți și în general toată clasa mijlocie. Globalismul divide societatea în „elita” celor foarte puțini, super-bogați care dețin puterea, iar de cealaltă parte este marea masă ținută în ignoranță, sărăcie și manipulată să voteze după cum i se sugerează cu abilitate de către mass-media aproape în totalitate aservită Elitei.

Democrația a devenit un instrument al nivelării și de-structurării (atomizării) societății sub motivația egalității, a drepturilor omului. Un exemplu: în țările emancipate nu se mai permite să manifești elementele religoase creștine ca să nu îi jignești pe alții, mai exact pe imigranți, și de aceea religia creștină trebuie — în viziunea legiuitorilor globaliști — dosită, marginalizată, practicată doar în privat.

Progresiștii doresc ca familia tradițională să nu mai reprezinte un model fundamental, ei susțin că pot exista la fel de bine căsătorii LGBT. Că drepturile individului sunt mai importante decât ale comunității. Că însăși ideea de a mai exista „națiuni” ar fi căzut în desuetudine.

În ceea ce privește conceptul de națiune, de exemplu, filosoful german Hegel vedea „națiunea” ca o expresie a unei ordini divine manifestată pe Pământ: „Unitatea Voinței universale și subiective se regăsește [arhetipal vorbind, nota mea] în stat, în legile sale, în aranjamentele sale universale și raționale”. [1]

Iar un important istoric, și om politic român, Nicolae Iorga, spunea că ceea ce definește o națiune este o comuniune de conștiință și de suflet între membrii aceleiași națiuni: „Nu suntem laolaltă pentru că există pentru toți același regim vamal, aceeași administrație, aceleași împrejurări de zi cu zi, ci pentru că același suflet ne însuflețește pe toți”. [2]

Vedem însă că progresismul și „gândirea corect politică” din societatea euro-atlantică de astăzi tind să conducă la o uniformizare și dez-agregare a acestor resorturi profunde la nivel de conștiință și suflet național. În felul acesta rezultă un conglomerat amorf, plat, care și-a pierdut dimensiunea verticală: a rădăcinilor în tradiții și a aspirației colective spre un model dumnezeiesc.

Referințe

1.W.F. Hegel, Philosophy of Law, in Jacob Loewenberg (ed.), Hegel: Selections (New York: C. Scribner’s Sons, 1929), § 331

2.Discurs din anul 1906 al lui Nicolae Iorga, citat în „Discursuri ale marilor români, valabile și astăzi”, Matricea românească, 16 martie 2017, https://matricea.ro/discursuri-ale-marilor-romani-valabile-si-astazi-iv-nicolae-iorga-numai-pe-vorbirea-limbii-nationale-se-poate-intemeia-sentimentul-de-solidaritate-nationala/

Editorial de Calistrat M. Atudorei, doctorand în filosofie, autorul cărții ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”, președintele Asociației ”Forumul Țărilor Nealiniate” din România”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/columnists/20191225/28670245/Modul-in-care-actioneaza-Globalismul.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Fostul director al CIA, James Woolsey, ar vrea ca Edward Snowden sa fie spanzurat, dupa dezvaluirile privind spionajul in masa practicat la nivel international de SUA
Ambasadorul lui Obama în Siria recunoaște: "Planul americanilor de a-l răsturna de la putere pe Assad a eșuat. Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă, dar acest scenariu nu mai poate fi pus în practică"
Dr. Marvin Herndon, chimist nuclear, geochimist și cosmochimist: "Otrăvirea cu aluminiu prin intermediul chemtrails este reală"
Decizie istorică: Schimbul de informații dintre Marea Britanie și SUA a fost ilegal
Puterea complexului militar-industrial (sau elita mondială)
Mesajele subliminale din muzica, filme, jocuri, reclame si influenta negativa asupra mintii umane
Vladimir Putin: Guvernul de la Damasc controlează 98% din teritoriul Siriei. Vladimir Putin și Bashar al-Assad sunt aproape să-i învingă pe teroriștii ISIS. Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de SUA în timpul operațiunii "Primăvara Arabă" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
SUA au rămas proprietatea Marii Britanii, iar Marea Britanie este proprietatea Vaticanului
SUA, Marea Britanie și Franța au atacat Siria! Globaliștii folosesc aceleași minciuni pe care le-au folosit pentru a-l înlătura pe Saddam Hussein!
CIA şi Războiul Rece
Coreea de Nord: ”Donald Trump ne-a declarat război”. Răspunsul Casei Albe: ”E absurd”
Baza secretă Pine Gap din Australia

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...