Iată cum i-a păcălit Președintele Consiliului European, globalistul Donald Tusk, pe unii români cu discursul său “pro românesc” amestecat cu neomarxism/globalism!

Distribuie!by “Discursul integral în limba română al președintelui Consiliului European, Donald Tusk Donald Tusk a menționat, joi seară, marii sportivi ai României, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice așa cum fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Discursul integral în limba română al președintelui Consiliului European, Donald Tusk

Donald Tusk a menționat, joi seară, marii sportivi ai României, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice așa cum fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla.


Mai jos, discursul integral:

„Sunt foarte mândru și fericit că voi conduce, împreună cu dumneavoastră, afacerile noastre europene comune în acest semestru al primei președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că, în aceste șase luni, veți interpreta cu energie și înțelepciune o adevărată Rapsodie română. Sunt sigur că președinția dumneavoastră va fi la fel de energică, de românească și de europeană ca muzica lui George Enescu. Și nu o spun doar pentru că ne aflăm la Ateneu în această seară. O spun pentru că știu cât de rezistentă și de creativă este națiunea română. Cred că, sub bagheta dumneavoastră, orchestra va găsi sunetul potrivit și că veți face tot ce vă stă în putință pentru a lucra ca o echipă pentru apărarea intereselor Europei.


Veți fi gazdele Europei și sunt convins că veți acționa în spiritul proverbului: Omul sfințește locul. Am încredere, de asemenea, că veți acorda importanța necesară respectării regulilor. În această lume în transformare rapidă, în care viitorul ne va surprinde zi de zi, respectarea regulilor și atașamentul față de principii vor juca un rol esențial. După cum spunea Nichita Stănescu într-o frumoasă poezie: Se apropie viitorul, se aude, se vede / Gândurile pe care le trimit spre el / se-ntorc mai repede ca altădată. / Și-mi trec scântei șuierând în viteză / prin suflet, vestindu-l întruna.
În mare măsură, depinde acum de România dacă și în ce fel Europa va depăși provocările viitorului. Depinde numai de dumneavoastră dacă politica românească va fi pentru Europa un exemplu bun sau un avertisment sever. La reuniunea informală de la Sibiu a Consiliului European va fi în joc concepția noastră comună în privința viitorului Europei. Celor care, își imaginează că în Uniunea Europeană, e un semn de putere să acționezi în afara regulilor convenite și să găsești scurtături , le spun că se înșală. Este un semn de slăbiciune. Celor care fac eforturi pentru a apăra valorile europene, libertatea și drepturile noastre, le spun: continuați lupta! Nu uitați că provocări vor exista întotdeauna și că uneori, după cum spunea Mircea Eliade: Lumina nu vine din lumină, ci din întuneric. Și amintiți-vă și de aceste vorbe ale lui Andrei Pleșu: Toate obstacolele ne par ziduri. Problema e să le tratăm drept oglinzi sau ferestre.
România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea, prima mașină a fost Dacia o mie trei sute (1300) a socrului meu. Întâmplarea face că, astăzi, socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster. Totuși, mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii și sportivii români. Mircea Eliade, pe care l-am citat mai devreme, Emil Cioran, dadaistul Tristan Tzara, Eugen Ionescu sunt toți eroi ai imaginației mele. La fel ca sportivii de seama Nadiei Comăneci și a Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume.
Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din o mie nouă sute optzeci și șase (1986), când Steaua București a învins Barcelona. Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu.””[1]

Iată cum i-a păcălit Președintele Consiliului European, globalistul Donald Tusk, pe unii români cu discursul său “pro românesc” amestecat cu neomarxism/globalism!

“GO, TUSK!

Discursul lui Donald Tusk de aseară, de la Ateneul Român, v-a făcut să cădeți pe spate de admirație? Înseamnă – și nu trebuie să vă supărați – că sunteți ușor de păcălit. Pentru că omul și-a construit discursul strictamente pentru urechile domniilor voastre. V-a spus, adicătelea, ce știa că vă place să auziți și, ca efectul să fie maxim, a făcut-o în limba română. Cică și în Bulgaria, anul trecut, când vecinii noștri de la Sud au preluat președinția Consiliului European, polonezul cu pricina a fost la fel de condescendent cu amfitrionii de la Sofia.

Ce omiteți, însă, în nețărmurita dumneavoastră admirație? Omiteți faptul că, din cauza poziționării lor fățișe pro-Merkel și pro-Germania, Tusk și partidul lui au pierdut alegerile legislative din Polonia, în 2015, fără drept de apel, în fața formațiunii conservatoare eurosceptice PiS. Omiteți că Tusk propovăduiește asiduu politicile migrației în Europa și că este un susținător al plutocrației globaliste. Omiteți că, din aceste cauze, a căzut în dizgrația diasporei poloneze din Europa (diasporă adevărată, cu o agendă profund patriotică și cu demnitatea națională nealterată de lozinci și clișee neo-marxiste). Omiteți că, în Polonia de azi, partidul lui Tusk a scăzut la un minimum istoric, iar acest fapt se va releva, indubitabil, la alegerile europarlamentare din mai a.c. Omiteți că Tusk s-a situat mereu de partea criticilor României, ținând mai mereu hangul leberalilor dâmbovițeni Monica Macovei și Cristian Preda, și că, aidoma lui Juncker, Timmermans & comp., a aruncat anatema asupra țării noastre ori de câte ori a avut prilejul.

Dar – nu-i așa? – ce contează, câtă vreme ne gâdilă la coarda sensibilă? Prin urmare, go, Tusk, go!”[2]

“Lucky 7 – Donald era Prim Ministru cand Presedintele Poloniei Lech Kaczynski s-a prapadit in catastrofa aviatica , Fratele presedintelui disparut l-a acuzat pe Mr. Tusk de complicitate la asasinarea fostului presedinte, la pachet cu alti 96 de demnitari incluzand capi ai armatei, servicii de informatii si diplomati, loiali noului presedinte . Tusk a fost tinta unor investigatii ramase in “coada de peste prajit”.Motiv pentru care dupa revenirea la putere a Partidului Lege si Justitie, condus de fratele presedintelui disparut, Justita poloneza a fost restructurata din temelii starnind proteste masive din partea organelor genitale bruxeleze, departamentului de stat american , condus de cotoarba Hillary si tone de ONG-uri . Toti judecatorii cunoscuti cu “antecedente” , au fost concediati , Curtea Constitutionala redesenata cu oameni noi, fara legaturi cu Serparia Globalista .
Donald Tusk , take down that Mask”[3]

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22905814-video-discursul-integral-limba-romana-presedintelui-consiliului-european-donald-tusk.htm
  2. Florin Matei
  3. Marius Mina
  4. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Operațiunea Gladio: Atentatul de la Bologna, Italia (1980) a fost comis de către CIA, MI6 și NATO
Legea “Patriot Act” – cea care permite autoritatilor americane sa-si trateze cetatenii drept “teroristi”! Acestia putand sa le perchezitioneze locuintele fara mandat, sa-i aresteze, sa-i priveze de dreptul la avocat, sa-i intercepteze, totul in baza suspiciunii ca pot fi “teroristi”! Prosteala cu terorismul are un singur scop: restrangerea libertatilor cetatenesti! Legea a si fost declarata neconstitutionala si periculoasa!
Adevărul despre testul RT-PCR, folosit pentru detectarea Covid-19
ONG-uri care aduc migranți ȋn UE sunt finanțate de George Soros și de donatori ai lui Hillary Clinton
Loviturile de stat soft. Mai nou, loviturile de stat, oprirea legislației și eliminarea adversarilor politici se fac prin utilizarea în mod ostentativ a mijloacelor "judiciare" întărite cu un linșaj mediatic de proporții şi cu mitinguri uriaşe de stradă
Miting al cehilor pentru iesirea din NATO, revoltati de amplasarea bazelor in Cehia !
Omul care ne controlează viețile aspiră la un imperiu real. Mark Zuckerberg, gata să preia America. Manifestul pro globalizare lansat de fondatorul Facebook
Henry Kissinger, la Conferința Bilderberg, Evian, Franța, 1991: "Drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de către oameni, mai ales dacă bunăstarea lor va fi garantată de către Guvernul Mondial"
„Am făcut ce fac teroriştii.“ Un fost spion CIA face dezvăluiri despre misiunile sale
Zona 51 și tehnologia extraterestră
CIA a încercat să-l asasineze pe Fidel Castro de 638 de ori
Legea Controlului Armelor din SUA: un plan de a interzice posesia de arme de catre cetatenii americani ! In SUA, politia a devenit structura militarizata, iar Statul Politienesc devine puternic pe zi ce trece !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro