Iluminații vor să preia controlul asupra omenirii cu ajutorul inteligenței artificiale

Distribuie!

„AVERTISMENTUL lui Stephen Hawking: Legătura dintre inteligența artificială și sfârșitul UMANITĂȚII

Cel mai faimos cosmologist din lume și-a exprimat, într-un interviu acordat BBC, temerile legate de inteligența artificială și mașinăriile care pot depăși specia umană.

„Dezvoltarea la cote maxime a inteligenței artificiale poate reprezenta sfârșitul rasei umane. Mașinăriile inteligente se pot dezvolta pe cont propriu și se pot reprograma la o rată atât de mare încât oamenii, a căror viteză de dezvoltare este limitată de evoluția biologică, nu vor fi la fel de competitivi, ajungând să fie depășiți”, explică Hawkings.

Viziunea sa apocaliptică asupra evoluției rase umane nu este însă împărtășită de toți experții în inteligență artificială.

„Nu se întâmplă prea des ca un geniu recunoscut la nivel internațional să greșească, dar predicțiile alarmiste ale profesorului Hawking referitoare la inteligența artificială și viitorul umanității sunt eronate”, consideră Mark Bishop, profesor la Universitatea din Londra.

Teoria lui Stephen Hawking potrivit căreia roboții inteligenți se vor dezvolta, pe cont propriu, atât de rapid încât vor depăși inteligența umană a mai fost adusă în prim plan, de mai mulți alți oameni de știință, pe parcursul ultimelor decenii. În schimb, profesorul Bishop atrage atenția că aceste teorii sunt eronate deoarece inteligența artificială nu va putea dobândi o serie de abilități specifice rasei umane, cum ar fi înțelegerea și conștiința.

„Lipsa acestor atribute cheie va duce, și pe viitor, la perpetuarea diferențelor majore dintre inteligența artificială și mintea umană. Din acest motiv, orice conlucrare între om și mașini va fi mult mai eficientă decât orice inteligență artificială, oricât de perfomantă ar fi ea”, consideră profesorul britanic.”[1]

„Elon Musk: Inteligența artificială este mai periculoasă pentru civilizația umană decât Coreea de Nord și va provoca Al Treilea Război Mondial

Inteligența artificială este un pericol mai mare pentru civilizația umană decât Coreea de Nord, care a testat zilele trecute o bombă cu hidrogen, și va duce la Al Treilea Război Mondial, potrivit antreprenorului Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla și al companiei spațiale SpaceX.

Acesta a a avut luni mai multe postări pe Twitter în care a afirmat că ‘superioritatea inteligenței artificiale la nivel național va produce cel mai probabil’ un nou război mondial.

Musk, care a cerut recent Organizației Națiunilor Unite să interzică ‘roboții ucigași’, adică acei roboți care pot controla arme, a investit milioane de dolari pentru a se asigura că inteligența artificială este dezvoltată în mod sigur și într-un cadru reglementat.

Alături de celebrul astrofizician el a cerut guvernelor din întreaga lume să oprească folosirea armelor autonome, de genul dronelor echipate cu rachete care pot decide singure când să tragă.

Un nou avertisment

Acum Musk a profitat de testarea de către Coreea de Nord a unei bombe cu hidrogen, de zece ori mai puternică decât cele nucleare clasice, pentru a face un nou avertisment. Acesta susține că umanitatea este în pericol și va avea de înfruntat un scenariu de tipul Terminator.

‘China, Rusia și în curând toate țările cu o dezvoltare puternică a IT-ului (vor dezvolta sisteme de inteligență artificială). Competiția pentru superioritate în privința inteligenței artificiale la nivel național va declanșa cel mai probabil Al Treilea Război Mondial în opinia mea’, a scris el.

Acesta a partajat în sprijinul ideilor sale un link către un articol în care Vladimir Putin, președintele Rusiei, susține că națiunea care va perfecționa inteligența artificială ‘va conduce lumea’.”[2]

„Facebook a oprit „robotul“ care şi-a creat un limbaj propriu. Cum s-a ajuns la asta

Dacă voiai să îţi faci griji cu privire la inteligenţa artificială, atunci vestea că Facebook a scăpat puţin de sub control două entităţi de tipul acest te va ajuta.

Facebook şi alte companii experimentează cu algoritmi de inteligenţă artificială. De luna aceasta rămâne şi un eveniment în istoria acestei tehnologii: momentul când doi „roboţi“ cu inteligenţă artificială, creaţi de ingineri ai Facebook Artificial Intelligence Research Lab (FAIR), au dezvoltat o limbă doar a lor.

Seamănă cu engleza, pare că n-are niciun sens, dar aşa au ajuns cele două programe. Au primit şi nume: Bob şi Alice. Inginerii i-au lăsat să converseze, dar în loc să perfecţioneze „discuţia“ în engleză, au început să adapteze limba şi să creeze un vocabular propriu. Desigur, poate fi îngrijorător, dacă nu iei în calcul că asta fac adolescenţii în prezent şi că limbajul se adaptează de la deceniu la deceniu.

După acest incident, Bob a fost oprit, „reparat“ şi n-ar trebui să mai devieze de la engleză.

Explicaţia pentru acest comportament stă chiar în felul în care algoritmii sunt creaţi să lucreze. Funcţionează după un model al „recompensei“, astfel că acţiunile trebuie să se lase cu un beneficiu direct. Iar limba engleză, ca toate limbile, e încărcată de tot felul de cuvinte inutile pentru sarcinile pe care le aveau algoritmii. Astfel, au venit cu o versiune simplificată ca să se înţeleagă mai repede.

„Entităţile cu inteligenţă artificială vor devia de la limba pe care o înţelegem noi şi îşi vor inventa una bazată pe logica unui algoritmi. Cum ar fi, dacă spun «the» de cinci ori, înseamnă că vreau cinci copii dintr-un anumit element. Nu e diferit de modul în care noi ne ajustăm limbajul ca să ne înţelegem mai uşor“, a explicat Dhruv Batra, cercetător Facebook.”[3]

SURSE


  1. http://evz.ro/avertismentul-lui-stephen-hawking-cu-privire-la-pericolul-reprezentat-de-inteligenta-artificiala.html
  2. https://www.libertatea.ro/ultima-ora/elon-musk-inteligenta-artificiala-este-mai-periculoasa-pentru-civilizatia-umana-decat-coreea-de-nord-si-va-provoca-al-treilea-razboi-mondial-1956148
  3. https://adevarul.ro/tech/retele-sociale/facebook-oprit-robotul-si-a-creat-limbaj-propriu-s-a-ajuns-asta-1_597b15a55ab6550cb8913b76/index.html
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...