În 1968, Armata Română a folosit un laser extrem de puternic care a topit tancurile rusești care voiau să invadeze țara

Distribuie!

„In 1968, Armata Româna A Folosit Un Laser Extrem De Puternic Care A Topit Tancurile Rusesti Care Voiau Sa Invadeze Tara

În 1968, Rusia dorea să invadeze Cehoslovacia prin România. Acest aspect era unul important pentru Moscova pentru că astfel putea să menţină rezistenţa Cortinei de Fier asupra statelor din estul Europei.


În acea vreme, chiar dacă regimul politic era unul comunist, Nicolae Ceauşescu manifesta o iubire aparte pentru Româna. Chiar dacă Rusia era o forţă din punct de vedere al armatei, Ceauşescu îşi manifesta cu îndârjire iubirea pentru ţara pe care o conducea şi s-a opus cu vehemenţă ca armata rusească să invadeze Cehoslovacia prin ţara noastră.

Mai mult de atât, Ceauşescu a rostit un discurs, celebru şi în zilele noastre, prin care a criticat manevra rusească şi a ignorat Tratatul de la Varşovia pentru a trimite trupe în ţara prietenă.


„Pătrunderea trupelor celor 5 ţări socialiste în Cehoslovacia constituie o mare greşeală şi o primejdie gravă pentru pacea în Europa, pentru soarta socialismului în lume! Este de neconceput în lumea de astăzi, când popoarele se ridică la luptă pentru a-şi apăra independenţa naţională, pentru egalitate în drepturi, ca un stat socialist, ca state socialiste să încalce libertatea şi independenţa unui alt stat. Nu există nici o justificare şi nu poate fi acceptat nici un motiv pentru a admite, pentru o clipă, numai ideea intervenţiei militare în treburile unui stat socialist” spunea Ceauşescu.

Manevrele strategice ale lui Ceauşescu a fost unele ingenioase. Iniţial, a organizat mai multe parade militare prin care îşi etala forţa armată. Pentru că Moscova nu s-a intimidat, atunci a trimis armata să invadeze Cehoslovacia, prin România.

Zvonurile din acea vreme susţin că armata română a întâmpinat forţele ruseşti încă de la graniţă cu un laser uriaş cu care a reuşit să topească ţevile tancurilor ruseşti. Comunişti au ţinut secret evenimentul pentru a nu stârni o polemică generală.

Despre ce armă era vorba? Se spune că Ceauşescu deţinea un laser uriaş, de o putere fantastică, cu care se putea topi instantaneu orice vehicul de luptă.

Acest laser a fost realizat în urma proiectul secret Romteleghid şi era la acea vreme o armă devastatoare cu care România putea stopa orice invazie.

 

Conform unor surse independente, cu această armă au fost volatilizate câteva tancuri şi un avion sovietic în 1968, dezvoltându-se printr-un procedeu neclar nouă, o temperatură cuprinsă între 15000-20000 C; temperatura la care orice metal cunoscut pe atunci ar fi trecut din starea solidă direct în cea gazoasă!!!

În sfârşit, dacă această armă a existat (puţin probabil însă), nu vom şti cu certitudine niciodată. Poate cândva, aşa cum s-a întâmplat cu programul nuclear românesc, al cărui existenţă era contestată de mulţi, vom afla realitatea.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/in-1968-armata-romana-a-folosit-un-laser-extrem-de-puternic-care-a-topit-tancurile-rusesti-care-vroiau-sa-invadeze-tara
  2. Foto: reporteronline.net

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...