În Brașov a fost descoperit un tezaur format din 220 de monede dacice din argint

Distribuie!

„Am ajuns la deal, am lăsat maşina la poalele pădurii şi am început să urcăm cu scopul de a ajunge în vârful acestuia. Urcarea era destul de anevoioasă din cauza pantelor abrupte ale dealului respectiv. Ajung în vârf şi acolo încep detecţia. După nici măcar a patra groapă a ieşit prima monedă, apoi alta, şi alta … până la 220 de monede.

Au fost foarte răspândite, de aceea colectarea lor a fost anevoioasă. Erau întinse pe o suprafaţă de 35 – 40 m2 şi la o adâncime începând de la 5 cm până la 30 cm.


tazaur-dacic-brasov

Tezaurul a fost predat azi dimineaţă (ieri- 25 octombrie – n.m.) Muzeului de Istorie din Braşov.

Fănel Șerban”[1]


SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/descoperire-remarcabila-in-brasov-acum-cateva-zile-tezaur-format-din-220-de-monede-dacice-din-argint-afla-povestea-relatata-de-autorul-descoperirii/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...