În ce mod ne ajută uleiul de anason

Distribuie!

„In ce mod ne ajuta uleiul de anason

Uleiul de anason are un parfum inconfundabil si atat de multe proprietati benefice care sunt adesea ignorate. Celebrul ulei este un medicament folosit inca din Antichitate de egipteni, greci si romani, dar pe care noi il ignoram adesea in prezent. Este un bun antiseptic. El ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor bacteriale si vindeca mai rapid ranile. Potrivit in tratamentele antireumatice. Acest ulei de anason extras din steaua de anason ajuta la stimularea circulatiei sanguine si are efect calmant asupra zonelor afectate, reducand durerea si inflamatiile.


Are rol digestiv. Indienii foloseau semintele de anason pentru improspatarea respiratiei, dar si pe post de agent digestiv. Poti pune putin ulei de anason intr-un pahar cu apa pe care sa-l bei imediat dupa ce ai consumat o masa mai grea decat in mod obisnuit. Ai probleme cu somnul sau ai avut o zi grea la job si vrei sa te relaxezi? Adauga in apa calda din cada cateva picaturi de ulei de anason. Efectul lui calmant te va invalui instant.

Este un bun stimulant. Cum poti profita de pe urma acestei proprietati? Uleiul de anason ajuta in primul si-n primul rand la stimularea circulatiei si la ameliorarea durerilor provocate de reumatism si artrita. Stimuleaza, de asemenea, secretia de enzime si hormoni, contribuind la accelerarea metabolismului. Dar stimuleaza si sistemul nervos, ajutandu-te sa fii mai activa si mai alerta pe tot parcursul zilei. Potoleste tusea. Uleiul esential de anason este un expectorant eficient care te ajuta la decongestionarea cailor nazale. E adesea folosit in tratatarea simplelor viroze respiratorii, dar si a astmului bronsic.


Precautii legate de uleiul de anason: In doze mari, are efectul unui drog si incetineste respiratia si circulatia. Este otravitor pentru pasari si animale mici si poate cauza iritatii pe pielea sensibila.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/in-ce-mod-ne-ajuta-uleiul-de-anason-82682
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...