În URSS, până în 1957, nu se discuta de domeniul paranormal în mod oficial. După 1960, Europa de Est devenise centrul mondial al parapsihologiei

Distribuie!by “În fosta URSS, până în 1957, nu se discuta de domeniul paranormal în mod oficial. Însă, în acel an, au apărut în presă trei articole care abordau fenomenele paranormale. Reacţiile negative au fost imediate şi din cauză că erau în contradicţie cu filosofia materialistă promovată de sistemul comunist. După […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În fosta URSS, până în 1957, nu se discuta de domeniul paranormal în mod oficial. Însă, în acel an, au apărut în presă trei articole care abordau fenomenele paranormale. Reacţiile negative au fost imediate şi din cauză că erau în contradicţie cu filosofia materialistă promovată de sistemul comunist.

După zece ani, au apărut 152 de articole, iar reacţiile au fost pozitive în proporţie de 90%. Conducerea sovietică înţelesese în această perioadă importanţa domeniului şi chiar au alocat apoi fonduri mari pentru dezvoltarea cercetării fenomenelor parapsihologice. După 1960, Europa de Est devenise centrul mondial al parapsihologiei.


În 1968, Eduard Naumov a organizat la Moscova o conferinţă internaţională cu această temă, fapt ce a deranjat profund conducerea comunistă. Cauza a reprezentat-o faptul că aceste cercetări trebuiau să se realizeze în secret, fără a fi cunoscute de Vest. Erau considerate secrete militare.

După patru ani, în 1972, Naumov a făcut o nouă încercare de a organiza o conferinţă internaţională de parapsihologie, însă a fost arestat şi condamnat la 2 ani de muncă silnică. Protestele internaţionale, până la urmă, au convins Moscova să-l elibereze, dar i-a fost interzisă abordarea în continuare a acestui domeniu. Ulterior, sub controlul statului s-a aprobat organizarea unor astfel de conferinţe.”[1]


SURSE

  1. https://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/cine-conducea-uniunea-sovietica-512039.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.