În Venezuela are loc o lovitură de stat orchestrată de către SUA. Rusia îl susține pe Președintele Nicolas Maduro și acuză SUA: în Venezuela are loc o tentativă de preluare ilegală a puterii și au condamnat imixtiunea SUA în problemele interne ale altor state

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Vicepreşedintele Mike Pence a transmis un mesaj încurajator pentru manifestanții anti-Maduro, dar și pentru a declara deschis susţinerea SUA pentru opozantul Guaido – a fost ca un semnal pentru declanșarea loviturii de stat

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik, Evan Răutu. ”Armata respinge autoproclamarea preşedintelui Parlamentului, Juan Guaido, ca preşedinte interimar al Venezuelei”, a anunţat în timpul nopții ministrul Apărării din Venezuela, Vladimir Padrino Lopez, transmit agențiile internaționale.

Printr-un mesaj transmis pe Twitter, Padrino denunță ”Disperarea şi intoleranţa” care ”subminează pacea naţiunii”.

”Noi, soldaţi ai patriei, nu acceptăm un preşedinte impus în umbra unor interese obscure, nici autoproclamat în marja legii”, scrie Padrino, care anunță ferm că ”Armata apără Constituţia noastră şi este garantul suveranităţii naţionale”.

Situația din Venezuela a degenerat aseară, când Juan Guaido, preşedintele Parlamentului s-a autoproclamat ”preşedinte în exerciţiu”. Parlamentul venezuelean este controlat de opoziție, puternic susținută de SUA – și care se opune președintelui ales, Nicolas Maduro, cel desemnat ca urmaș de legendarul Hugo Chavez.

Imediat după această veritabilă lovitură de stat, Statele Unite, urmați de Brazilia şi Columbia, au recunoscut ”noua conducere”. Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis pe Twitter că îl recunoaşte pe Juan Guaido.”[1]

Mai multe pe larg aici -> https://ro.sputnik.md/International/20190124/24299340/Lovitura-de-stat-in-Venezuela-SUA-implicate-armata-reactioneaza-morti-si-raniti.html

Kremlinul și Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră că în Venezuela are loc o tentativă de preluare ilegală a puterii și au condamnat imixtiunea SUA în problemele interne ale altor state.


BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Comentând situația din Venezuela, Kremlinul a calificat evenimentele de acolo drept o tentativă de preluare ilegală a puterii de stat.

Considerăm că tentativa de uzurpare a puterii în Venezuela care contravine fundamentelor și principiilor dreptului international. Aceasta este poziția noastră de bază, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

Acesta a menționat că o declarație mai extinsă a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe.

Diplomația rusă a numit inacceptabilă imixtiunea din afară în problemele interne ale statelor și au condamnat acțiunile SUA, care și-au anunțat susținerea față de liderul opoziției, Juan Guaidó.

“Observăm în acțiunile arogante ale Washingtonului o nouă manifestare a unei ignorări totale a normelor și principiilor dreptului internațional, o tentativă de a juca rolul de conducător autoproclamat al destinelor altor popoare. Vedem o tentativă de promovare în Venezuela a unui scenariu schimbării unor guverne incomode”, a declarat MAE de la Moscova.

Criza politică din Venezuela

Miercuri, în Venezuela au avut loc acțiuni de protest antiguvernamentale, precum și manifestații ai susținătorilor președintelui Nicolas Maduro.

În rezultatul ciocnirilor în statele Portughesa, Barinas, Tachira, Caracas, Amasonas, Bolivar au decedat 16 persoane. Numărul persoanelor reținute, potrivit apărătorilor drepturilor omului, se ridică la 218 de oameni.

Anterior, președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar. Această decizie a fost susținută de SUA, Uniunea Europeană și un șir de state din America Latină.

Rusia continuă să susțină președintele legal al țării, Nicolás Maduro.”[2]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190124/24299340/Lovitura-de-stat-in-Venezuela-SUA-implicate-armata-reactioneaza-morti-si-raniti.html
  2. https://ro.sputnik.md/International/20190124/24307629/Kremlinul-Venezuela-are-loc-o-lovitura-de-stat.html
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...