Încă din Antichitate sunt cunoscute persoane care au avut calităţi de clarvăzători

Distribuie!

„Din Antichitate

Încă din Antichitate sunt cunoscute persoane care au avut calităţi de clarvăzători. La templul din Delphi, Pythia, preoteasa zeului Apollo era cunoscută ca o mare clarvăzătoare. Pentru a putea avea viziuni, ea inhala aburul ce ieşea din crăpăturile unei stânci, acesta conţinând gaze cu efecte hipnotice.


Cressus, regele Lidiei, în jurul anului 550 î.Hr., a supus-o pe Pythia unui test pentru a-i verifica însuşirile de vizionară. Astfel, el a pus la fiert, într-un cazan din bronz, acoperit, carne de broască ţestoasă şi pulpă de miel. Pythia a descris totul corect.

Papa Pius al V-lea, la data de 7 octombrie 1571, aflat la Vatican, a avut o viziune legată de sfârşitul bătăliei de la Lepanto, unde flota Spaniei a învins-o pe cea mult mai puternică a turcilor. Acest fapt a fost confirmat în urma cercetării documentelor Vaticanului din acele timpuri. O altă viziune a avut-o în 1756 savantul suedez E. von Swedenborg, care găsindu-se la Göteborg, la 500 de km de Stockholm, a vizualizat focul care mistuia capitala Suediei în acel moment.


În Bulgaria secolului trecut trăia o clarvăzătoare oarbă, renumită, Vanga Dimitrova. Avea, de obicei, clarviziuni legate de evenimente tragice din viaţa ei, a rudelor sale sau a diverselor persoane, dar poseda şi calităţi premonitorii, precum şi de diagnostician al afecţiunilor.

Datorită calităţilor ei paranormale, Vanga a devenit o adevărată „instituţie de stat”. Astfel, a fost creat un comitet de către Institutul de Sugestologie şi Parapsihologie din Sofia, care analiza cererile diverselor persoane care doreau să apeleze la calităţile ei. Preţul unei consultaţii, pentru bulgari, era de 10 leva, iar pentru străini de 60 leva, bani care erau destinaţi cercetărilor parapsihologice, Vangăi revenindu-i o rentă de 400 leva pe lună.

Şeful institutului de cercetări de la Sofia, Georgie Lozanov, spunea că „previziunea se aseamănă cu poezia. Când vine inspiraţia trebuie să ştii s-o recunoşti, s-o reţii şi să o poţi împărtăşi şi altora. Câteodată, Vanga reuşeşte să deschidă canalul de informaţii din afara normalului în câteva minute, alteori are nevoie de ore pentru a căpăta inspiraţia”. Randamentul muncii sale era considerat a fi de 80% în ceea ce priveşte corectitudinea informaţiilor obţinute pe căi paranormale.”

Sursa: Romulus Popescu – https://m.jurnalul.ro/paranormal/clarviziunea-318813.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...