Incendiile din Grecia au fost provocate de HAARP

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Premierul Greciei, acuzație șoc: „Incendiile – declanșate intenționat!”

Premierul Alexis Tsipras a lansat o acuzație şocantă: „Focurile ar fi fost puse intenţionat”. Oricât ar părea de greu de crezut, sunt semne de întrebare


BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik, Dragoş Dumitriu. „Imagini apocaliptice din Grecia” — chiar dacă pare de necrezut, dar acesta este laitmotivul relatărilor dintr-una din zonele paradisiace ale lumii. Incendiile, uneori imposibil de controlat, au dus la moartea a zeci de oameni, au fost filmate cadavre carbonizate, bebeluși morți, sute de răniți — deci imaginea unui dezastru real, nu secvențe din filme de groază.

Așa cum este normal, Guvernul elen a decretat trei zile de doliu.


Dar, ceea ce este mai șocant, premierul Tsipras a lansat o ipoteză şocantă: focurile ar fi fost puse intenţionat. Oricât ar părea de greu de crezut, sunt semne de întrebare — luni, 15 incendii au izbucnit aproape simultan în jurul Atenei, transmite Deutsche Welle.

„Sunt realmente îngrijorat de izbucnirea în paralel a acestor focuri”, a declarat premierul Alexis Tsipras, citat de sursa menționată.

De menționat însă și un aspect care pune „teoria conspirației” într-o altă lumină: pe de-o parte incendiile de vegetație nu sunt neobișnuite pentru Grecia, iar pe de altă parte, anul trecut, la jumătatea lui august, când s-au înregistrat câteva incendii, reprezentanți a guvernului au făcut aceiași acuzație — foc pus intenționat.

„Focul a fost intenționat pentru a discredita (guvernul) Syriza”, declara atunci ministrul Justiției Stavors Kontonis, citat de presă. La fel, și atunci era vorba de 15 focuri apărute simultan, dar era menționată zona Zakynthos.

Revenind la actualitate, meteorologii greci anunță o înrăutăţire a vremii în următoarele două zile — ploi, furtuni puternice, căderi de grindină, vânt cu viteze mari şi scăderi semnificative de temperatură.”[1]

„Știrea nopții: Oficiali greci confirmă – „Există indicii serioase că a fost incendiere!”

Un ministru își bazează afirmația pe imagini prin satelit și pe inspecții la sol făcute de polițiști și ofițeri ai echipelor de pompieri la locul de unde s-a declanșat incendiul.

BUCUREŞTI, 27 iul — Sputnik, Evan Răutu. Una dintre cele mai teribile teorii pare a prinde contur și apar argumente. „Există indicii grave de incendiere”, declară Nikos Toskas, viceministrul pentru protecția cetățeanului, transmite CNN.

Afirmația autorității elene este de o gravitate extremă, întrucât se referă la o posibilă acțiune criminală care a dus la moartea a peste 80 de persoane, sute de răniți, proprietăți distruse și pierderi imposibil de estimate deocamdată.

Nikos Toskas își bazează afirmația pe imagini prin satelit și pe inspecții la sol făcute de polițiști și ofițeri ai echipelor de pompieri la locul de unde s-a declanșat incendiul din zona orașului Penteli, situate în estul Atticăi.

Pe de altă parte, autoritățile locale au recunoscut că s-au făcut greșeli, că nu sa dat niciun ordin de evacuare și că amploarea focului a fost „subestimată”.

Vagelis Bournos, primarul orașului Rafina-Pikermi, a declarat că, deși condițiile meteorologice, inclusiv vânturile foarte puternice, au jucat un rol major, eroarea umană a fost parțial de vină pentru decesele survenite, menționând aici lipsa avertizărilor, precum și impactul anilor de austeritate asupra calității serviciilor publice.

„S-ar putea să fi avut mai puține victime cu un plan de evacuare bine făcut, dar când a început focul în Penteli, nu a existat nici o ordine de evacuare pentru partea de est”, a declarat Bournos pentru CNN.

Pe de altă parte, Demetres Karavellas, directorul general al World Wide Fund Grecia, avertizează de ani de zile despre amenințarea mortală a incendii și a sfătuit de multe ori autoritățile locale cu privire la modul de regenerare a zonelor afectate de incendii — iar acum a descris explicațiile primarului ca fiind „o scuză lamentabilă”.”[2]

Incendiile din Grecia nu au cauze naturale. De ce? In perioada aceasta, pe intreaga planeta se manifesta fenomene anormale. In Romania, in aceasta perioada aproape toata luna iulie a fost una ploioasa, astfel incat o parte importanta din vara am pierdut-o.

HAARP este tehnologia responsabila pentru dereglarea vremii la nivel global. De asemenea, sa nu uitam nici darele chemtrails, care sunt pulverizate de avioane. Ce poate face HAARP? HAARP poate produce cutremure, poate crea pene de curent, poate ataca psihotronic oamenii si poate declansa incendii.

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20180725/20774559/premierul-greciei-incendii-declansate-intentionat.html
  2. https://ro.sputnik.md/International/20180727/20822313/incendiu-grecia-indicii-incendiere.html
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...