Închisorile secrete ale CIA, tortura și terorismul

by “CIA a torturat mai mulţi suspecţi de terorism, arată un raport elaborat de Senatul Statelor Unite. Preşedintele Barack Obama a criticat unele din metodele folosite de agenţie. Un fost deţinut de la Guantanamo spune că tortura folosită de CIA a dus, indirect, la apariţia Statului Islamic. România nu este […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“CIA a torturat mai mulţi suspecţi de terorism, arată un raport elaborat de Senatul Statelor Unite. Preşedintele Barack Obama a criticat unele din metodele folosite de agenţie. Un fost deţinut de la Guantanamo spune că tortura folosită de CIA a dus, indirect, la apariţia Statului Islamic.

România nu este menţionată în acest document, deşi, în anii trecuţi, mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au acuzat autorităţile americane că au folosit locuri din România şi Polonia pentru a interoga deţinuţii prin metode brutale.


Preşedintele american Barack Obama a declarat că Statele Unite au avut de luat decizii dificile după atacul terorist din 11 septembrie. Liderul de la Casa Albă a sugerat că ţara sa ar trebui să repare greşelile trecutului.

„Din nefericire, aşa cum arată şi raportul Senatului, am desfăşurat activităţi brutale după 11 septembrie. Acesta este un sumar al unora dintre problemele în care a fost implicat programul CIA”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.


În documentul de 525 de pagini dat publicităţii, senatorii susţin că programul de interogatorii nu a fost supervizat de Congres, aşa cum ar fi fost normal. Mai mult, agenţii CIA au furnizat infomaţii false sau trunchiate despre intensitatea şi brutalitatea tehnicilor de interogare folosite. Unii prizonieri ar fi fost tinuţi treji 180 de ore, ar fi fost supuşi unor proceduri care simulau înecul sau ar fi fost abuzaţi sexual.

„Raportul nostru a fost o analiză meticuloasă şi detaliată a dosarelor. S-a descoperit că tehnicile coercitive de interogare nu au produs informaţiile vitale, care nu puteau fi obţinite altfel, aşa cum pretinde CIA”, a spus Dianne Feinstein, preşedintele Comisiei de informaţii din Senat.

Un fost deţinut care a fost închis timp de trei ani la Guantanamo susţine că raportul nu înseamnă că cineva îşi asumă responsabilitatea pentru tortură. Mai mult, susţine el, metodele brutale de interogare au dus la radicalizarea islamiştilor.

„Statul Islamic s-a născut în temniţele de la Abu Ghraib, s-a născut în temniţele închisorilor irakiene, care erau sub ocupaţie americană, aici s-a inflamat ura şi animozitatea”, a declarat Moazzam Begg, fost deţinut de la Guantanamo.

article-2720612-2029E97D00000578-831_634x421

În raport este menţionat, indirect, că Polonia ar fi fost mituită de CIA pentru a ţine o închisoare secretă pe teritoriul său. Autorităţile poloneze ar fi primit 15 milioane de dolari de la agenţia de informaţii americană, iar guvernul de la Varşovia s-ar fi simţit obligat să menţină relaţia bună cu Statele Unite. Polonia, alături de România, se numără printre ţările suspectate că au deţinut închisori secrete.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/detinut+spune+ca+tortura+folosita+de+CIA+a+creat+Statul+Islamic
  2. Foto: Internet
  3. Video: Digi24

Citiți și...

Bulgarii fac referendum pentru iesirea din NATO ! NATO nici macar nu plateste chirie pentru bazele detinute ! Spolierea oamenilor de resurse naturale, saracirea lor si instigarea la razboi este politica de baza a SUA, UE, ONU si NATO !
SUA au devenit o inchisoare uriasa: legi Big Brother, cetateni considerati "potentiali teroristi", propaganda pentru microcipuri RFID, abuzuri ale politiei ! Activistii anti-avort, anti-imigratie, anti-Noua Ordine Mondiala, anti-ONU si anti-NATO sunt considerati "potentiali teroristi" ! 30 de dovezi care arata ca SUA nu a fost, nu este si nici nu va fi "Pamantul celor Liberi" !
Istoria sistemului financiar al SUA: "Declaratia de Independenta", George Washington, Benjamin Franklin, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson, Rothschild, Rockefeller si Banca Federala de Rezerve
Controlul climei și războiul geoclimatic
Hackerii au spart un computer al Departamentului de Justiție al SUA: Numele şi adresele a 20.000 de angajaţi FBI şi a peste 9.000 de angajați ai serviciilor secrete americane au fost postate pe internet
Parlamentul European denunţă "apatia" statelor membre în anchetarea presupuselor închisori secrete ale CIA
CIA înşelată adeseori de numărul mare de agenţi dubli
Turcia se aliază cu Rusia și Iran împotriva Iluminaților
Cine controlează Luna?
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este acuzat de corupție
1 Mai - ziua Iluminaților, Beltane, ziua internațională a muncii, ziua comuniștilor și socialiștilor
Băncile centrale ajung să naţionalizeze în tăcere economiile
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro