Incidente violente la Berkeley: Susținătorii lui Trump agresați de antifasciști de stânga îmbrăcați în negru

Distribuie!

„INCIDENTE VIOLENTE LA BERKELEY: Susținătorii lui Trump agresați de antifasciști de stânga îmbrăcați în negru

Incidente violente s-au înregistrat duminică la Berkeley, în California, între suporteri ai președintelui american, Donald Trump, și contramanifestanți, confruntări încheiate cu vreo 14 arestări, potrivit poliției, relatează AFP.


Joey Gibson, liderul mișcării de extremă dreaptă Patriot Prayer, a fost atacat de contramanifestanți cu o bombă cu gaze lacrimogene, a constatat un fotoreporter al agenției France Presse.

Sute de militanții antifasciști îmbrăcați în negru au străpuns baricadele ridicate de poliție pentru a înfrunta micul număr de suporteri ai președintelui Trump veniți la fața locului în pofida interzicerii mitingului lor „Împotriva marxismului în America”. 


Mai mulți suporteri ai președintelui Trump, cu fața descoperită, au fost escortați în afara parcului de către polițiști, care au anunțat 14 rețineri, cele mai multe pentru încălcarea interdicției de a purta mască sau pentru că au făcut gesturi amenințătoare cu bastoane sau alte arme improvizate. Nu a fost precizat însă din ce tabără fac parte cei arestați.

Mai multe înregistrări video postate pe rețelele sociale, printre care una realizată de un reporter al site-ului Mother Jones, par să arate contramanifestanți de extremă strângă atacând fizic suporteri ai lui Trump și jurnaliști.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/incidente-violente-la-berkeley-sustinatorii-lui-trump-agresati-de-antifascisti-de-stanga-imbracati-in-negru/
  2. Foto: mediafax.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...