Incidentul OZN din Insula Maury (1947)

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Poate că multe dintre misterele observaţiilor sau prăbuşirilor OZN nu vor fi desluşite curând sau chiar niciodată, însă ceea ce s-a petrecut pe 21 iunie, 1947 în localitatea Puget Sound (SUA) reprezintă un subiect foarte disputat în acest domeniu, care se pare că va fi adaptat într-un film pentru marile ecrane.

Incidentul respectiv este foarte complex, prezintă multe faţete, însă el poate fi sintetizat în câteva idei principale: în acea zi de vară, pe la orele două după-amiaza, Harold Dahl se afla la pescuit împreună cu fiul său; el afirmă că a văzut pe cer şase discuri zburătoare ce au trecut pe deasupra capului său, la distanţă relativ mică de suprafaţa apei lacului.


La acea dată, el a descris discurile ca fiind asemănătoare cu nişte gogoşi. Se pare că unul dintre discuri avea probleme şi Harold Dahl a văzut cum din el a început să curgă o cantitate enormă de substanţă topită şi fierbinte. Din relatările de atunci rezultă că deşeurile şi căldura emanată de acestea au omorât câinele familiei şi au provocat arsuri pe corpul băiatului.

Câteva zile mai târziu, Harold Dahl a fost vizitat de către un misterios „om în negru”, care i-a spus să nu vorbească cu nimeni despre ceea ce el tocmai văzuse. Mai apoi, el a fost vizitat de doi oficiali ai Forţelor Aeriene Americane (US Air Force), care se aflau acolo într-o misiune secretă pentru a-l vizita şi pentru a strânge informaţii şi dovezi cu privire la incident.


După câteva zile (mai precis, pe data de 1 august, 1947), în timp ce aceştia se întorceau la baza militară din California, avionul B-25 pe care ei îl pilotau s-a prăbuşit, distrugând toate dovezile care fuseseră adunate.

Această dată are de asemenea o semnificaţie aparte, deoarece aceea a fost ziua în care Forţele Aeriene ale SUA s-au separat de Armata terestră, devenind o ramură de sine stătătoare a apărării ţării. Prăbuşirea avionului cu cei doi oficiali a reprezentat de asemenea primul accident aviatic din istoria Forțelor Aeriene nou înfiinţate la acea vreme.

FBI a închis cazul fără să aibă nicio rezolvare a lui. Cazul a fost numit: Incidentul din Insula Maury.
Ceea ce face ca acest incident OZN să fie în mod particular interesant şi misterios, este momentul de timp în care el s-a petrecut; incidentul a avut loc cu 3 zile înainte ca pilotul Kenneth Arnold să declare observarea unor „farfurii zburătoare” (aceea a fost prima dată când OZN-urile au fost denumite în acest mod comparativ) deasupra Muntelui Rainier.

maury.island.ufo1947

Mai apoi, la două săptămâni de la incidentul de la Puget Sound (al cărui protagonist a fost Harold Dahl) a avut loc prăbuşirea unor OZN-uri în apropiere de Roswell, care în literatură de specialitate reprezintă probabil cel mai mediatizat caz OZN.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/incidentul-ozn-din-insula-maury-1947-a143
  2. Foto: Internet
  3. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...