India, o țară plină de mistere

Distribuie!

„Despre India se pot scrie, si chiar s-au scris, biblioteci intregi. Si oricat ai citi din tainele acestei lumi a misterelor, inca mai gasesti altele noi, situatii neasteptate in fata carora nu poti decat sa ramai uluit.

Portalul Radioc trece in revista cateva, care cu siguranta sunt departe de a fi singurele:


– Prima universitate din lume fost creata in India anului 700 i.Hr, cand nicaieri in Europa nu exista un sistem de invatamant organizat.

– Sanscrita, limba traditionala a Indiei antice, este baza tuturor limbilor indo-europene. Potrivit unei cercetari publicate de Forbes in 1987, sanscrita este cea mai buna baza pentru elaborarea unui software lingvistic.


– Matematicienii din India stiau sa opereze cu ecuatii de gradul al doilea inca din secolul XI.

– Vechii indieni stiau sa scrie un numar format din 10 la puterea a 53-a cifre. Grecii si romanii abia puteau sa scrie un numar cu 10 la puterea a 6-a cifre.

– Sistemul zecimal, dar si cel binar, au fost descoperite in India din secolul I i.Hr. de catre Aryabhatta.

– Numarul „pi” a fost calculat pentru prima oara in India de catre matematicianul si astronomul Budayappa, in secolul al VI-lea.

– In jurul anului 150 d.Hr, indienii au construit primele baraje cu lacuri de irigare necesare agriculturii.

– Cea mai veche scoala de medicina din lume a fost creata tot in India, de catre Charaka, in urma cu peste 2.500 de ani. In acea epoca, medicii indieni stiau sa faca operatii precum cezariana, indepartarea cataractei, eliminarea calculilor renali si chiar chirurgie pe creier. S-au identificat 150 de instrumente chirurgicale folosite de catre medicii indieni.

– India era cea mai bogata tara din lume, inainte de sosirea britanicilor, in secolul al XVII-lea. Pana in 1896, singurul loc de pe glob unde se extrageau diamante era India. De acolo provine si cel mai celebru diamant din lume, Koh-i-Noor, apartinand in prezent coroanei britanice.

In prezent, sunt recunoscute ca oficiale in India doua limbi: engleza si hindi. Celelalte circa 200 de limbi vorbite in tara se considera neoficiale.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/inedit/india-date-inedite-despre-o-lume-plina-de-mistere-1309884
  2. Foto: ro.wikipedia.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Megalitul Al-Naslaa din Arabia Saudită. Petroglifa este împărțită în două cu o precizie demnă de laserele moderne
Nivelul tehnologic al civilizaţiei extraterestre din sistemul solar al stelei Sirius, civilizaţie care se pare că a jucat un rol important în destinul civilizaţiei umane. Siriusienii călătoresc cu nave-mamă ce transportă fiecare sute de nave mai mici, precum şi mii de fiinţe extraterestre. Asemenea nave-mamă se deplasează prin declanşarea unor câmpuri foarte puternice de energie, care sunt de natură să modifice structura spaţio-temporală ce înconjoară nava respectivă
Istoria Creștinismului: În anul 553, Împăratul Iustinian a interzis doctrina reîncarnării
Urme umane de 500 de milioane de ani
Baze secrete, Programe cu Acces Special (SAP) și bugete negre
Akhenaten, misterul „faraonului extraterestru”
Colaborarea dintre Guvernul SUA și anumite grupări extraterestre. La data de 22 februarie 1954, la baza militară Edwards, California, s-a produs o vizită istorică a unui echipaj extraterestru din specia „micii cenuşii“. La această primire a fost prezent preşedintele SUA, Dwight Eisenhower, asistat de o comisie din care făcea parte şi fostul agent secret William Cooper, care, ulterior, a dezvăluit totul, motiv pentru care a fost asasinat
Mezhgorye - acest oraș din Rusia a fost închis permanent de către guvern și se speculează că este folosit ca o zonă de locuit pentru angajații de la Muntele Yamantau
Istoria revizuită a Sfinxului
Zidurile din Bimini - vestigiile Atlantidei
Istoria geometriei sacre: Aceste forme geometrice sacre se oglindesc în mod misterios pe Pământ şi în cer, iar culturile antice ajunseseră la certitudinea că aceste tipare existau și se reflectau pe diferite niveluri în toate părţile universului
Descoperiri arheologice fabuloase în Cambodgia - oraşe antice ascunse sub pământ

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...