Indicațiile terapeutice ale trifoiului roșu

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Denumire stiintifica: Trifolium pratense.

Trifoiul rosu este o erbacee perena, cu o tulpina ce poate atinge pana la un metru inaltime, fiind muchiata si doar putin ramificata. Creste sub forma de tufe. Trifoiul rosu face parte din familia leguminoaselor. Este o planta furajera suculenta si hranitoare pentru animale si, din acest motiv, se cultiva. Florile au culoarea rosie, violacee sau albastruie, fiind grupate in capitule ovale.


Trifoiul infloreste timp indelungat, din mai si pana in octombrie. Creste nu numai in culturi, ci si in stare salbatica – prin pajisti, fanete, poieni de padure. Pentru uz medicinal se recolteaza capitulele florale, fara codita. Se prepara infuzie, tinctura, decoct.

Substante active importante: mucilagii, saponozide, ulei esential, flavone.


Indicatii terapeutice
Preparatele din flori de trifoi rosu sunt recomandate in deranjamente stomacale si intestinale, fiind sedative si laxative si, totodata, un regulator al traficului gastro-intestinal. Aceste preparate mai sunt indicate in afectiuni ale prostatei, afectiuni ale cailor respiratorii, osteoporoza, boli de rinichi, spondiloza.

Descoperiri recente arata ca preparatele de trifoi rosu sunt si un agent de stimulare a imunitatii organismului. Trifoiul rosu are, deci, proprietati sedative, antiseptice, antiinflamatoare, diuretice, mineralizante.

Trifoiul alb (Trifolium repens) este, de asemenea, o leguminoasa perena, cu lastarii mai putin puternici si ceva mai mici decat cei ai trifoiului rosu, cu flori albe, avand aceleasi utilizari – deci ca planta furajera si ca planta medicinala.

 

Alte specii de trifoi: trifoiul de munte (Trifolium montanum)trifoiasul (Trifolium campestre). Si aceste specii au proprietati medicinale asemanatoare cu ale trifoiului rosu, precum si cu ale trifoiului alb.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/indicatiile-terapeutice-ale-trifoiului-rosu-8343
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...