Îndulcitorii artificiali, un pericol pentru sănătate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali în scopul reducerii greutăţii corporale este o metodă pe cât de răspândită, pe atât de controversată. Deşi conţin mai puţine calorii, nutriţioniştii atrag atenţia că aceste substanţe afectează iremediabil sănătatea.

Îndulcitorii artificiali au mai puţine calorii, însă medicii dezvăluie un paradox: în loc să-i ajute pe cei care au probleme de greutate, creează dependenţă şi pot duce la obezitate.

Persoanele care le folosesc se obișnuiesc cu gustul dulce, așa că atunci când nu au îndulcitori la îndemână ei vor folosi neapărat alimente dulci cu zahăr, ceea ce are un efect negativ„, a declarat Amorin Popa, șeful secției de diabetologie a Spitalului Județean din Oradea, pentru Digi24.


În plus, îndulcitorii pot declanşa sau agrava unele boli: diabet, afecţiuni cardiovasculare sau chiar cancer.

Sunt foarte periculoși, deși aparent sunt inofensivi pentru că sunt molecule sintetice, pentru că au efecte secundare pe care lumea nu le cunoaște: se asociază cu depresie, depresia se asociază cu cancerul„, Luiza Demian, medic nutriționist-diabetolog.

Specialiștii în nutriție spun că pericolul cel mai mare vine de la aspartam, folosit mai ales în industria sucurilor şi dulciurilor industriale. Consumul acestui indulcitor creşte riscul de leucemie cu aproape 50% şi dublează riscul apariţiei mielomului multiplu, o formă rară de cancer.

Există foarte multe produse cu îndulcitori neindicați cum ar fi aspartamul, în primul rând sucurile, produse de patiserie, cofetărie, sunt produse pentru copii care din păcate folosesc îndulcitori„, a precizat Celus Apostol – specialist în nutriție.


Nutriţioniştii recomandă dulcele natural, care vine din miere, zahăr brun ori siropul de arţar.„[1]

SURSE

  1. https://www.stiripesurse.ro/indulcitorii-artificiali-un-pericol-pentru-sanatate_946006.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...