Influenta gandurilor noastre asupra corpului fizic si asupra realitatii ! Intotdeauna trebuie sa avem grija ce gandim !

Distribuie!by Oamenii de stiinta ne demonstreaza pur si simplu, prin masuratori complexe, dar destul de usor pentru a fi intelese, cum functioneaza gandurile noastre si modul lor de actiune asupra realitatii si mai ales, asupra corpului fizic. Unul dintre cei mai importanti cercetatori in domeniul influentei gandurilor asupra realitati, este […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Oamenii de stiinta ne demonstreaza pur si simplu, prin masuratori complexe, dar destul de usor pentru a fi intelese, cum functioneaza gandurile noastre si modul lor de actiune asupra realitatii si mai ales, asupra corpului fizic. Unul dintre cei mai importanti cercetatori in domeniul influentei gandurilor asupra realitati, este japonezul Masaru Emoto, cel care a demonstrat intr-un documentar numit “Memoria Apei”, cum gandurile noastre, negative ori pozitive directionate catre apa ii modifica structura, intr-o forma sau alta.

Descoperirea a facut senzatie in acea vreme pentru ca oamenii de stiinta erau rezervati atunci cand venea vorba de influenta gandurilor noastre asupra materiei, dar acest experiment a dechis drumul unor cercetari din cadrul parapsihologiei si a fizicii cuantice, care ne vor permite sa aflam multe realitati nebanuite.


Citez de pe site-ul Yoga Esoteric[1]:

“Gândurile şi sentimentele influenţează direct structura materiei fizice – aceasta este concluzia japonezului Masaru Emoto, în urma cercetărilor sale recente. El a observat că apa înmagazinează toate informaţiile transmise ei sub formă de energie (hado) din mediul înconjurător. Ştiinţa confirmă astfel ceea ce tradiţiile spirituale susţin de milenii: suntem responsabili de raiul sau de infernul în care trăim.

Cercetările dr. Masaru Emoto l-au condus la definirea conceptului de “hado”, un cuvânt care este din ce în ce mai des folosit chiar şi în conversaţiile uzuale de către japonezi. Cuvântul “hado” este alcătuit din două ideograme kanji, ha şi do, care înseamnă respectiv undă şi mişcare. Prin urmare, hado este modelul vibraţional intrinsec existent la nivelul atomic al materiei, fiind considerat drept cea mai mică unitate de energie.

Hado este energia asociată conştiinţei umane, după definiţia dr. Masaru Emoto. Cercetând această energie, el a ajuns la concluzia că gândurile şi sentimentele modelează realitatea fizică. Inspirat fiind de rezultatele unui om de ştiinţă american care a reuşit, cu ajutorul unui dispozitiv ce utiliza rezonanţa magnetică, să impregneze apa cu anumite informaţii benefice, curative, dr. Masaru Emoto a continuat cercetările în domeniul rezonanţei magnetice.
Din 1994, a început să studieze şi să fotografieze cristale de apă îngheţată. Aceste fotografii erau realizate cu ajutorul unui microscop plasat într-o cameră la -50°C. Rezultatele uluitoare au fost prezentate în cartea sa Messages from Water (Mesajele apei), care pune în evidenţă efectul conştiinţei umane (al diferitelor tipuri de energie hado) asupra apei.
Fotografiile din articol sunt preluate din această carte şi arată clar în ce mod structura cristalină a apei îngheţate reflectă calitatea ei, precum şi modificările acesteia datorită expunerii la diverşi factori externi: poluare, cuvinte, muzică, fotografii şi chiar rugăciuni.

Astfel, generând diferite energii hado prin cuvinte rostite sau scrise, sau prin muzică la care a fost expusă o aceeaşi probă de apă distilată, aceasta şi-a modificat structura în funcţie de energia primită.
Formele de hado pozitiv, de exemplu forţa sublim creatoare a artei şi a muzicii, au generat cristale geometrice, hexagonale, armonioase şi încântătoare. Interesant este că nu toate eşantioanele de apă au cristalizat.

Cele expuse unui hado negativ (cuvinte urâte, poze ale unor fiinţe malefice recunoscute, de ex., poluare, muzică heavy-metal) au îngheţat în forme amorfe, ciudate şi dizarmonioase.

Astfel, chiar dacă toate tipurile de apă au aceeaşi formulă chimică, structura lor moleculară diferă considerabil, fapt demonstrat clar în aceste fotografii.

Înţelegem din aceasta că apa are un mesaj foarte important pentru noi. Ea este precum o oglindă, care ne reflectă întocmai starea interioară. Atunci când ne reflectăm chipul în ea, mesajul ei devine uimitor de clar, precum un cristal. Ştim că viaţa umană este în directă corelaţie cu calitatea apei, atât cea din corpul nostru cât şi cea din jurul nostru.

În lucrarea sa doctorul Emoto prezintă argumente concrete care demonstrează că bioenergia umană, energia gândurilor, cea vehiculată de cuvinte, ideile-forţă şi muzica, toate acestea influenţează structura moleculară a apei, aceeaşi apă care alcătuieşte în procent de 70% corpul unui om matur şi care acoperă în acelaşi procentaj planeta noastră. Apa este sursa esenţială a vieţii pe planetă, calitatea şi integritatea ei sunt de o importanţă vitală pentru toate sursele de viaţă.

Dr. Emoto a descoperit multe diferenţe fascinante în structurile cristaline ale apei provenind din diverse surse aflate în anumite condiţii. Spre exemplu, apa de munte şi de izvor a dezvăluit în structura ei cristalină frumoase modele geometrice. În schimb, apa toxică şi poluată din zonele industriale suprapopulate sau apa stagnantă din puţurile de apă sau lacurile de acumulare a cristalizat în forme distorsionate, aleatoare şi dizarmonioase.

Un alt domeniu de studiu al doctorului Emoto l-a constituit meloterapia, de aceea el a urmărit efectele muzicii asupra structurii cristalelor pe care apa le formează prin îngheţare. El a plasat timp de câteva ore apă distilată într-o eprubetă între două boxe şi apoi a fotografiat cristalele obţinute prin îngheţarea acelei ape. După ce a înregistrat modurile în care apa a reacţionat la diferitele condiţii de mediu, la poluare şi la diferitele genuri de muzică sau sunete, echipa doctorului Emoto şi-a orientat cercetările spre a vedea modul în care gândurile şi cuvintele afectează formarea cristalelor de apă netratată, distilată. Ei au aplicat pe eşantioanele de apă bucăţi de hârtie cu diverse cuvinte scrise pe ele, lăsându-le aşa timp de o noapte.

Aceeaşi procedură a fost aplicată folosindu-se numele unor persoane decedate, care au avut o anumită influenţă în istoria omenirii. Fotografiile obţinute după îngheţarea eşantioanelor de apă ce fuseseră expuse acestor influenţe au demonstrat incredibilele răspunsuri ale apei, ca entitate vie şi inteligentă, la emoţiile şi gândurile înscrise în câmpul morfic al umanităţii.

Concluzia generală a fost de necontestat: apa preia cu uşurinţă vibraţiile şi energia mediului în care se află. Descoperirile extraordinare ale dr. Masaru Emoto reprezintă un valoros instrument şi o dovadă incontestabilă care ne poate transforma percepţia asupra noastră şi asupra lumii în care trăim. Avem acum dovada şi explicaţia faptului că apa poate vindeca şi poate transforma în bine viaţa planetei, prin gândurile pe care alegem să le întreţinem în mentalul nostru şi prin modurile în care aplicăm aceste gânduri.”[1]

Gandurile schimba realitatea in care traim si au influenta asupra corpului fizic !


Site-ul noulpamant.ro ne prezinta pe larg niste studii stiintifice:

“Este cu adevarat posibil sa alteram prezentul si viitorul printr-o serie de tehnici care ne ajuta sa ne reprogramam felul in care gandim? Exista o serie de oameni de stiinta, precum Dr. Joe Dispenza, care afirma faptul ca mintea noastra poate intr-adevar sa schimbe realitatea in care traim.

Creierul nu este static, rigid si fix. Celulele sale sunt in mod constant si continuu remodelate si reorganizate in functie de gandurile si experientele noastre.

“Studii recente in domeniul neurostiintei au aratat faptul ca putem aduce modificari in creierul nostru prin simplul act de a gandi. Intrebarea, insa, este urmatoarea: care sunt mai exact gandurile voastre preponderente pe care le tot repetati si pe care, intr-un final ajungeti sa le si manifestati in realitate? Fie ca este vorba de crearea constienta sau inconstienta a gandurilor si actiunilor voastre, va afirmati si reafirmati, intotdeauna sinele vostru neurologic ca “voi”.

Potrivit cercetatorilor in domeniul neurostiintei, este bine sa mentineti in mintea voastra idei si imagini despre ceea ce va doriti, fara nici un dubiu ca ele se pot realiza si ca aceia sunteti voi”, Dr. Joe Dispenza.

In cartea sa, Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind, Dr. Joe Dispenza, leaga subiectul gandurilor si constiinta, de creier, minte si corp.

Cartea exploreaza “biologia schimbarii”. Aceasta inseamna ca atunci cand ne schimbam cu adevarat mintea, exista dovezi fizice ale schimbarilor in creierul nostru.

V-ati gandit vreodata de ce repetati aceleasi ganduri negative in capul vostru? De ce tot perpetuati situatii ce sunt dureroase pentru voi si membrii familiei voastre, prieteni sau oameni importanti din viata voastra? De ce cadeti mereu in aceleasi obisnuinte care sunt in detrimentul vostru sau in atitudini limitative – chiar si atunci cand stiti ca acestea va vor face sa va simtiti rau?

Dr. Joe Dispenza a petrecut zeci de ani studiind mintea umana – cum functioneaza, cum inregistreaza informatiile si de ce perpetueaza aceleasi modele comportamentale iar si iar. In binecunoscutul film “What the Bleep Do We Know!?”, el a inceput sa explice cum evolueaza creierul – prin invatarea noilor abilitati, prin dezvoltarea abilitatii de a se concentra in mijlocul haosului si chiar despre modul in care vindeca psihicul si corpul.

“Ce ar fi daca doar prin gandire facem ca intreaga noastra chimie interioara sa fie aruncata in afara palierului normal atat de des incat sistemele de autoreglare ale corpului sa redefineasca in cele din urma aceste stari anormale ca fiind normale”, intreaba Dispenza, in cartea sa Evolve Your Brain, The Science of Changing Your Mind. “Acesta este un proces subtil caruia probabil ca nu i-am acordat prea multa atentie pana acum”.

In timpul cercetarilor asupra remisiunilor spontane, Dr. Dispenza a desocoperit si continua sa descopere mereu similaritati in cazul oamenilor care au experimentat asa-zisele vindecari miraculoase, demonstrand faptul ca ei chiar si-au schimbat mintea, ceea ce in consecinta le-a schimbat starea de sanatate. Cu alte cuvinte, ceea ce ganditi va poate afecta starea de sanatate.

In noua sa carte Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One, Dr Dispenza explica faptul ca nu suntem osanditi de catre genele noastre si programati sa fim intr-un anume fel, tot restul vietii noastre. Exista o noua stiinta care se naste acum si care imputerniceste toate fiintele umane sa isi creeze realitatea pe care si-o doresc, spune el.

Dr. Dispenza a observat ca oamenii au o tendinta inconstienta catre anumite emotii, fie ele negative, fie ele pozitive. In cadrul cercetarilor sale, a aflat ca emotiile condamna o persoana la un comportament repetitiv, dezvoltand o “dependenta” la combinatia specifica de substante chimice pe care fiecare emotie ce cuprinde creierul o aduce prin frecventa sa proprie. Ca fiinte umane, avem abilitatea naturala de a ne plasa atentia pe orice. Acolo unde ne punem atentia, cum facem acest lucru si pentru cat timp, in cele din urma ne defineste pe noi insine, la nivelul neurologic. Daca atentia noastra este atat de mobila, atunci de ce ne este atat de greu sa ne pastram atentia asupra gandurilor pozitive?

Pot gandurile noastre sa schimbe realitatea?

Chiar acum, pe masura ce continuati sa va concentrati si sa cititi aceasta pagina, este posibil sa fi uitat de durerea voastra de spate, de conflictul pe care l-ati avut cu seful vostru astazi dimineata si chiar de ce sex aveti. Acolo unde ne plasam atentia si pe ce ne plasam atentia, traseaza cursul propriei noastre stari de a fi. De exemplu, putem in orice moment sa ne gandim la o amintire dureroasa care este inscriptionata in pliurile sensibile ale propriei materii cenusii si ca prin magie, aceasta sa prinda viata. Avem de asemenea privilegiul de a ne concentra pe grijile viitorului, care de fapt nu exista, cu exceptia a ceea ce noi gandim, insa, in acel moment noi le facem sa devina reale. Atentia noastra face ca totul sa fie viu si face ca tot ceea ce era neobservat sau ireal sa devina real.”[2]

Un documentar de Robert Ionescu, care explica intr-un limbaj accesibil tuturor, mecanismul fiziologic, prin care modificarile din corpul nostru (disconfort, boala, crestere sau stagnare), se datoreaza perceptiilor despre mediu si modalitatilor noastre de a interactiona cu el.

SURSE

1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=2360&lang=RO

2. http://noulpamant.ro/articole/holism/puterea-mintii/gandurile-voastre-pot-schimba-realitatea-spun-oamenii-de-stiinta/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro