Informații despre creierul uman. Creierul poate genera energie. În anumite situații, energia generată de creier poate ajunge pana la 25 de watti, suficientă pentru a aprinde un bec economic

Distribuie!by “Stim despre creierul nostru ca este centrul de comanda si de control al intregului organism, ca datorita lui reusim sa gandim, sa avem emotii, sa alergam si tot el face inima sa bata, numeroase organe vitale sa functioneze. De fapt nu toate informatiile nervilor periferici ajung la scoarta cerebrala, unele sunt […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Stim despre creierul nostru ca este centrul de comanda si de control al intregului organism, ca datorita lui reusim sa gandim, sa avem emotii, sa alergam si tot el face inima sa bata, numeroase organe vitale sa functioneze.

De fapt nu toate informatiile nervilor periferici ajung la scoarta cerebrala, unele sunt dirijate catre centri nervosi externi, cum este maduva spinarii sau bulbul rahidian.

Acestia formeaza un sistem nervos autonom, capabil sa coordoneze rapid unele functii, usurand activitatea cerebrala si impiedicand astfel blocarea ei prin suprasolicitare. Asemenea activitati reflexe privesc respiratia, digestia, excretia, setea si reproducerea speciei.


Detaliile sunt in mare parte cunoscute publicului larg, dar creierul isi are tainele si curiozitatile lui, care nu numai ca scapa atentiei noastre, dar ramanem chiar uluiti in fata performantelor creierului. Portalul List 25 ofera cateva exemple.

 • Creierul este cel mai gras element din organismul uman. Aproape 60% din masa lui este constituita din grasimi. Asta insa nu inseamna ca persoanele obeze sunt mai inteligente.

 

 • Creierul este receptiv la durerile altor organe sau cele induse de ele, dar el insusi nu are receptori proprii ale durerii. Acesta este motivul pentru care medicii pot efectua interventii chirurgicale pe creier deschis chiar si la pacientii care sunt inca in stare treaza. Poate asa se explica si faptul ca in antichitate se efectuau operatii prin trepanatie.

 

 

 • Creierul poate genera energie. In anumite situatii, energia generata de creier poate ajunge pana la 25 de watti, suficienta pentru a aprinde un bec economic.

 

 • Lungimea vaselor de sange cu care este dotat creierul insumeaza 100.000 km, suficienta petru a inconjura Ecuatorul terestru de patru ori.

 

 • Raportul dintre creierul unui copil mic si corpul lui este mai mare decat cel al unui matur si din acest motiv, capul copilului pare dispropotionat in raport cu corpul. Totusi, creierul creste pana maxim 40 de ani, cand dezvoltarea inceteaza.

 

 • In creierul nostru, informatiile cicula cu o viteza de 418 km/ora. Intr-o zi, un creier normal este capabil sa vehiculeze 70.000 de ganduri diferite.

 

 • Creierul reprezinta aproximativ 2% din masa intregului corp, dar pentru a functiona utilizeaza aproape un sfert din oxigenul si din energia intregului corp.

 

 • In creierul nostru se produc in fiecare secunda 100.000 de reactii chimice. Nu suntem constienti de niciuna dintre ele.

 

 • Un creier uman are intre 85 si 100 miliarde de neuroni, fiecare dintre ei avand cel putin 10.000 de conexiuni.

 • Echipele de specialisti americani primesc anual un fond de 28 milioane euro pentru a forma o banca a conectomilor, prin utilizarea de scannere. Scopul este identificarea mecanismelor care provoaca imbatranirea, invatarea, deprinderile. Deocamdata, datele obtinute servesc numai pentru alimentarea unui urias proiect, ale carui concluzii le va cunoaste doar viitorul.”[1]

SURSE


 1. http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/performante-si-curiozitati-neasteptate-ale-creierului-uman-video-1310689
 2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Studiu: "Sângele vegetarienilor are o eficienţă de opt ori mai mare în uciderea celulelor canceroase"
Un alt om de ştiinţă care a lucrat în Zona 51 şi care a dorit să facă totul public a fost fizicianul Michael Wolf. Declaraţiile sale au fost mult mai detaliate, ceea ce a determinat din partea agenţiilor americane însărcinate cu păstrarea secretului despre extratereştri, atacuri violente la persoana lui. El a dezvăluit faptul că LED-urile (diode emiţătoare de lumină), superconductivitatea şi tehnologia fibrelor optice se numără printre tehnologiile descoperite prin cercetările realizate asupra resturilor navelor extraterestre prăbuşite
Normalul şi paranormalul sunt fragmente din aceeaşi realitate
Biofotonii – lumina vieții
Ceea ce noi numim mental sau minte este, în realitate, un angrenaj foarte complex şi subtil, care comportă multe diviziuni sau funcţii şi este totodată structurat pe diferite frecvenţe energetice de vibraţie
Conştiinţa de grup superioară: Ca şi în internet, ADN-ul nostru poate să-şi transmită propriile informaţii în această vastă reţea care este viața
Ce se întâmplă cu creierul uman sub hipnoză
Dosare secrete americane! Avocatul american care a călătorit în timp în cadrul Proiectului Pegasus
Nikola Tesla și aparatul de fotografiat gânduri
Descoperire de importanţă majoră: Hidrogenul poate fi transformat în metal!
Princeton – creierul uman poate influenţa fenomene externe
Trăim într-un multivers de lumi paralele pline de viață extraterestră
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro