Inima are capacitatea de autovindecare

Distribuie!

„Conform cercetarilor efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea Bristol, inima devine mai puternica dupa ce sufera imbolnaviri, si reuseste sa lupte mai bine cu viitoarele probleme.

Studiul pe soareci a relevat ca animalele de laborator afectate de boli cardiace tolerau mai bine operatiile pe cord. Echipa de cercetatori spera sa identifice exact reactia chimica din acest proces pentru a putea obtine acelasi efect si cu noile medicamente.
In timpul operatiilor pentru repararea arterelor, doctorii opresc inima pentru o perioada de timp, ceea ce ar putea duce la distrugerea partiala a tesutului.


Cele mai frecvente 10 boli de inima 

Dar noul studiu sugereaza ca bolile cardiace pot creste toleranta inimii la aceste distrugeri.
Cercetatorii au folosit soareci modificati genetic. Acestia au fost modificati in asa fel incat sa mimeze starea inimii oamenilor. Au fost hraniti cu alimente grase pentru ingrosarea peretilor arterelor asemenea oamenilor.


Soarecii au fost supusi operatiilor pe cord in acelasi mod cu oamenii. Cercetatorii au descoperit ca soarecii cu afectiuni cardiace au reactionat mai bine decat cei normali.

„Inima este un organ foarte inteligent – credem ca are abilitatea de a schimba cicluri chimice pentru a raspunde distrugerilor cauzate de afectiunile cardiace”, a spus liderul cercetarilor, profesorul Saadeh Suleiman. „Credem ca putem tinti aceste reactii chimice pentru a ajuta oamenii care sunt supusi interventiilor pe cord”.

Detaliile studiului apar in jurnalul Critical Care Medicine.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/inima-are-capacitatea-de-autovindecare-69620
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...