Institutul Elie Wiesel a organizat o dezbatere publică în care au fost atacate Biserica Ortodoxă Română, valorile naționale ale României și libertatea de exprimare. Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel și Marco Maximillian Katz au ținut un discurs împotriva libertății de exprimare. Evreii sioniști sunt împotriva libertății de exprimare!

Distribuie!

La data de 16 octombrie 2017, ora 11:00, Institutul National pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel, platit din bani publici, a organizat o dezbatere publica in aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

In cadrul acestei dezbateri, Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel si Marco Maximillian Katz, cel care conduce ONG-ul „Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania” au facut declaratii impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, impotriva valorilor nationale ale Romaniei si impotriva libertatii de exprimare.


„Discursul urii, o amenințare pentru Europa astăzi?
16 octombrie 2017, ora 11.00, aula BCU

În urmă cu un an, Comisia Europeană și patru mari platforme de comunicare socială au anunțat elaborarea unui Cod de conduită privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online. Acesta a inclus o serie de angajamente asumate de Facebook, Twitter, YouTube și Microsoft pentru a combate răspândirea unui astfel de conținut în Europa.


La un an de la adoptarea sa, Codul de conduită privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online a permis realizarea unor pași importanți înainte, chiar dacă există în continuare unele provocări care vor trebui abordate. România este pe deplin angajată în respectarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, precum libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și demnitate umană. Avem cu toții responsabilitatea de a acționa astfel încât internetul să nu devină un refugiu pentru discursurile ilegale de incitare la ură și violență.

Tocmai pentru a discuta despre rolul acestui cod și măsura în care este implementat în mediul online românesc, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, va organiza, în data de 16 octombrie 2017, orele 11:00, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, conferința cu tema „Discursul urii, o amenințare pentru Europa astăzi?”.

Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați la eveniment, unde mai sunt așteptați reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului academic și de cercetare, ai societății civile, ai industriei IT sau a mass-media.”[1]

 

O persoana, Andrei Bontas, a scris urmatorul comentariu pe pagina de Facebook a Institutului Elie Wiesel:

„Nu este cam vag „combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură”? Care sunt acele discursuri, in conditiile in care instigarea la violenta este deja incriminata penal?”[2]

Institutul Elie Wiesel impotriva libertatii de exprimare

„Dureaza mai mult de o saptamana ca un mesaj instigator la ura sa fie sters de pe rețele de socializare! Este îngrijorător acest lucru.

Trebuie sa invatam sa căutam impreuna instrumentele necesare pentru a putea evalua corect anumite reacții.

Astăzi realizam o prima dezbatere in care incercam sa identificam impreuna toate mijloacele pentru a ne asigura ca acest discurs nu va mai genera efectele pe care le-a avut in istorie.

A inceput debate-ul „Discursul urii, o amenintare pentru Europa astazi?””[3]

„Alexandru Florian, de la Institutul Elie Wiesel, atac fără precedent la adresa Bisericii Ortodoxe Române: Promovează mesaje legate de simbolistica mișcării legionare, susține organizații extremiste

Directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a vorbit în cadrul unei conferințe organizată la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală de către Ministerul Afacerilor de Externe, Institutul „Elie Wiesel” și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale despre discursul care incită la ură, insistând pe sprijinul acordat de Biserica Ortodoxă unor mesaje „legate de simbolistica mișcării legionare”.
„Suntem o țară eminamente ortodoxă, însă în ultima perioadă Biserica Ortodoxă Română, prin promovarea sau susținerea unor mesaje legate de promovarea unor mesaje legate de simbolistica mișcării legionare, nu face altceva decât să susțină organizații extremiste, să le dea apă la moară și în mod implicit să se îndepărteze de valorile democrației valorile respectării celuilalt”, a afirmat Florian, potrivit Agerpres.
Florian nu a ezitat să vorbească și despre situația politică din țările vecine României, în contextul în care, a spus el, „discursul urii este un mesaj care străbate astăzi Europa de la Nord la Sud și de la Est la Vest”.
„Ce avem în jurul nostru? Avem câteva țări cu guverne conservatoare extrem de puternice și care promovează sau încurajează discursul urii — mă refer la Ungaria, mă refer la Polonia, avem Austria, unde partidul de extremă dreapta a luat locul trei la alegerile legislative și are toate șansele să fie parte activă în guvern, mă refer la Germania, unde, pentru prima dată după Război, extremiștii de dreapta au intrat în Parlament”, a detaliat Florian.
Aceste afirmații au fost făcute în fața ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și a șefei reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea.”[4]

Dupa cum puteti vedea si dumneavoastra, evreii sionisti si neomarxisti de la Institutul Elie Wiesel sunt impotriva libertatii de exprimare si se plang ca legea antilegionara (legea 217/2015) nu functioneaza, iar oamenii nu pot fi bagati la puscarie.

Acesta este un atac la adresa democratiei din Romania, un atac la Constitutia Romaniei, caci articolul 30 din Constitutia Romaniei garanteaza libertatea de exprimare. Culmea, acesti oameni continua sa ne spuna ca Uniunea Europeana este „democrata”.

Institutul Elie Wiesel ar dori sa vada arestari ca in anii ’50. Totusi, sa nu uitam cine este Alexandru Florian! Alexandru Florian este un activist comunist, un sustinator al marxism-leninismului, fiul unui ideolog bolsevic, Radu Florian. Poate intelege Alexandru Florian conceptul numit „libertate de exprimare”? Nu!

Discursul lui Marco Maximillian Katz, cel care conduce ONG-ul „Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”, implicat in spaga „Duty Free”

„Conferinta „Discursul Urii….o amenintare pentru Europa”, Biblioteca Centrala Universitara Carol I

„Antisemitismul intre legislatie, declaratii politice si realitate”

Doamnelor si domnilor,
Multumesc organizatorilor acestei intalniri ca mi-au dat posibilitatea de a ma adresa dumneavoastra. Pentru mine personal faptul ca subiectul acestei conferinte este Discursul de Ura este un moment trist. Arata faptul ca ura este prezenta, deranjeaza si doare. Ca evreu, ca cetatean al acestei tari de care imi pasa, va voi vorbii despre acea ura care ne macina de mii de ani si despre care tot vorbim, cu din ce in ce mai putin folos, de zeci de ani.

Antisemitismul, un ingredient de baza a urii sociale si religioase, a devenit in zilele noastre un produs de larg consum, un produs care pe langa alte componente, contine, mai recent, si o foarte mare doza de antizionism, fapt care il face si un produs trendy, la moda.

In ultimii 15 ani de activitate in domeniul monitorizarii si combaterii antisemitismului, am participat la zeci de conferinte si intalniri, la nivel national si international, a caror subiect a fost forma cea mai acida a urii, antisemitismul…..ura care a ucis 6 milioane de oameni, ura care a devenit un ingredient al terorismului, ura pe care eu personal am simtit-o pe pielea mea, intr-un mod violent, in 2002.

Multe s-au schimbat in vietile noastre de atunci si pana acum…..dar nu antisemitismul care, in ciuda conferintelor nenumarate si a discutiilor nesfarsite, nu numai ca a ramas acelasi ci a devenit un monument al urii, un monstru care se dezvolta de la o zi la alta transformand vietile multor evrei din Europa si din lume, intr-un cosmar, asemanator cu cosmarul trait de parintii si de bunicii lor……

In Romania stam mai bine la capitolul “manifestari a urii antisemite”…. Si in Romania, ca si pe plan international, vorbim, la nesfarsit, despre legislatia dar mai ales despre educatia pe care o consideram ca fiind leacul acestei boli cronice, ereditare, mortala adesea, care izvoraste din ura…eu consider ca, in Romania, cunoastem mai putine cazuri de manifestari antisemite, nu pentru ca antisemitismul este la un nivel aproape imperceptibil, asa cum sustin multi si importanti oameni ai Romaniei, ci din cauza faptului ca in Romania traiesc mai putin de 3000 de evrei, majoritatea lor fiind oameni in varsta, linistiti si la locul lor, care fac tot ce le sta in putinta sa se integreze intr-o societate in care, toata viata lor, au fost priviti ca fiind altfel.

Ura nemotivata, ilogica, numita antisemitism exista, in Romania, la fel cum exista si in alte tari. In Romania ea se manifesta prin puseuri, din cand in cand, in cimitirele evreisti, din cand in cand pe peretii institutiilor evreiesti, din cand in cand, dar mai des, pe canalele de televiziune si tot timpul in mediul online. Din cauza acestei uri, in Romania, la fel ca si in alte tari, exista negationisti, care neaga Holocaustul, tragedia si suferinta traita de evrei sub regimul Antonescu si din cauza Miscarii Legionare, in timpul celui de al doilea razboi mondial.

In acelasi timp, trebuie sa mentionam ca in Romania si din cauza Romaniei a fost adoptata, de IHRA, definitia de lucru a antisemitismului si o legislatie demna de mentionat, menita sa combata si sa tina in frau antisemitismul, negationismul, rasismul, promovarea fascismului si a nazismului. Cu toti cunoastem aceste realizari politice.

In 2015, atunci cand legislatia resepctiva a fost adoptata, in forma ei actuala, o frenezie nationalista cu adieri de antisemitism a cuprins natia…am auzit zeci de discursuri pline de ura, discursuri care au ramas necombatute si neamendate pana in ziua de astazi…. Furtuna, care a durat cateva luni de zile, a trecut si totul a revenit la normal….adica la situatia in care antisemitii si negationistii continua sa isi exprime, liber si fara teama, ura lor fata de evrei

Vorbind despre eradicarea urii prin educatie…in acest sens, efortul continuu depus de Institutul National de Studiere a Holocaustului in Romania, pentru respectarea Holocaustului si a memoriei victimelor regimului Antonescu si ale Miscarii Legionare, este singurul efort, la nivel national, fata de care, eu personal, am respect….dar acest efort este subminat de unii reprezentanti ai autoritatilor locale si nu numai….cum este posibil ca atunci cand educatia este prezentata ca fiind principalul element impotriva antisemitismului si a negationismului,

Ministrul Culturii sa participe la conferinte alaturi de un antisemit si negationist notoriu, asa cum stim ca este Dl Gheorghe Funar….cum este posibil ca Guvernul din care face parte acest ministru sa raman indiferent la aceasta situatie?

Cum este posibil ca angajati ai CNCD sa afirme, ca raspuns la o sesizare pe teme antisemite, citez “ca antisemitismul, adica exprimarea urii fata de evrei, este o forma de exercitare a Dreptului la exprimarea libera a opiniilor”? Cum este posibil ca directorul CNCD, atunci cand a fost sesizat asupra acestei situatii sa nu reactioneze?

Cum a fost posibil ca dupa ce a discriminat, in mod explicit, comunitatea evreieasca, pe un post TV foarte vizionat la nivel national, intr-o emisiune in care legislatia impotriva antisemitismului a fost vehement atacata, jurnalista Oana Stanciulescu sa fie promovata ca membra in Consiliul de Administratie a TVR, postul public de televiziune a Romaniei?
Cum este posibil ca aprobarea unei cereri legitime a unei supravietuitoare a Holocaustului, inaintata in atentia Casei de Pensii, sa fie respinsa de aceasta institutie de stat, pe motivul ca legitimatia de supravietuitor nu este un document emis de statul roman si ca atare pentru acceptarea acelei cereri este nevoie de doi martori?!!
Am si alte exemple cu care nu doresc sa va incarc acum dar care sunt efectul atmosferei generale in care traim si in care ura, antisemitismul si negationismul isi au locsorul lor. Despre ce educatie vorbim si a cui? A elevilor, a studentilor, a profesorilor, a avocatilor, a judecatorilor, a politistilor si a procurorilor, a jurnalistilor? Cum si unde se face aceasta educatie? Si de cine?
In ultimii ani, in paralel cu intensificarea fenomenului nationalist, o data cu manipularea lui accentuate de catre politicieni, remarcam o scadere a disponibilitatii de a accepta faptul ca ura etnica/religioasa nu numai ca exista in Romania dar ca ea cunoaste o intensificare.
In realitatea creata de declarati politice repetate, de conferinte si intruniri, de decoratii si dinstinctii acordate pe motive pur police, observam o revenire graduala dar constanta la timpurile in care antisemitismul, negationismul, rasismul si discrimarea erau realitati negate cu vehementa in Romania. La fel ca si SIDA.
Voi incheia prezentarea mea abordand antisemitismul si negationismul online; internetul este si va devenii din ce in ce mai mult principala platforma de educare a tinerilor din Romania; a generatiei care o va conduce in viitor….constienti de acest fapt monitorizam mediul online tot timpul…eu personal sunt alarmat de materialele si de opiniile care sunt propagate si care circula in acest mediu, in limba romana. In aceasta situatie , in ultimii 10 ani, auzim prea mult si prea des, de ce nu se pot inchide site-uri si platforme internet dedicate propagarii urii in toate formele sale.
Da! Suntem pentru libertatea de exprimare a opiniilor..dar suntem impotriva propagarii directe si indirecte a oricarei forma de ura…iar internetul este un fluviu de ura si de frustrari nationaliste adesea indreptate, fara nici un motiv si ratiune, impotriva evreilor… mediul in care traim si in care nationalismul este manipulat de politicieni si de alti formatori de opinie, pentru a crea diviziune si parghii de control a publicului larg devine din ce in ce mai fertil pentru tot cea ce ne ingrijoreaza pe noi, evreii si care in fapt ar trebuii sa ingrijoreze intreaga natiune.
Ii aud pe cei vorbind impotriva urii, folosind in mod automat, atunci cand se refera la minoritati, si cuvantul toleranta; eu ca membru al unei minoritati, dar in special ca cetatean roman, nascut in Romania, care impartasesc toate elementele bune si toate metehnele natiunii romanesti, va sfatuiesc sa nu mai vorbiti de toleranta; acest cuvant implica aspecte de superioritate si chiar de aroganta; toti suntem cetateni ai Romaniei si toti dorim binele acestei tari in care traim, toti Impreuna. Atunci cand cineva se refera la persoana mea ca la o persoana tolerata, atunci acea persoana ma discrimineaza. Si nu este cazul!
In acest context, acum si nu maine, este momentul sa actionam, nu numai sa vorbim, impotriva negurei care se raspandeste prin canalele de comunicare online…impotriva urii bazata pe diferentele care ne definesc ca indivizi si ca membrii ai societatii in care traim.

In acest spirit lansez, din nou, invitatia de a pune bazele unui forum national, apolitic, independent, format din reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale, ai institutiilor de stat, ai companiilor social media si ai companiilor audio-vizual active in Romania si cu impact direct asupra canalelor de propagare a urii, care repet, nu poate fi acceptata si nici justificata invocand “dreptul la libera exprimare a opiniilor”; propun ca acest forum, intre altele, sa creeze un site, o pagina Facebook si alte platforme online care sa permita colectarea, sortarea, analizarea si arhivarea centralizata a sesizarilor care au ca obiect incidente generate si comise din cauza urii religioasa, etnica, nationalista, pe considerente de orientatie sexuala; nu propun sa inventam roata ci sa adoptam unelte care, intr-o tara care cu adevarat doreste sa reduca efecetele urii de care tot vorbim, sunt indispensabile…propun crearea unor unelte care sa permita obtinerea unor rezultate vizibile si cu efect imediat, care sa ajute autoritatile in implementarea legislatiei in mod pragmatic, transparent si eficient.

Dar avertizez: asa cum rapoartele noastre, sondajele, conferintele, decoratiile si distinctiile nu reduc nivelul antisemitismului si cel al negationismului , fara implementarea ferma si prompta a legislatiei, atunci cand este cazul, nici acest forum nu va schimba stagnarea in care ne aflam de ani de zile, si pe temele dezbatute in aceasta interventie. Vreau sa cred ca noi toti suntem constienti ca aceasta stagnare va genera, in viitorul apropiat, efecte negative pe care nimeni nu si le doreste si a caror efecte viitoare, va fi si mai dificil sa le combatem. Nu ramaneti indiferenti. Va multumesc

Maximillian Marco Katz”[5]

Marco Maximillian Katz a fost implicat, in anul 2002, in spaga „Duty Free”, un urias scandal din timpul Guvernului Nastase. Marco Maximillian Katz a fost protejat de PNA (Parchetul National Anticoruptie), care a devenit DNA (Directia Nationala Anticoruptie”.

Marco Maximillian Katz este un evreu sionist, dar si neomarxist, un adept ai progresismului (neocomunismului). Marco Maximillian Katz foloseste aceleasi cuvinte, pe care si alti activisti le folosesc: „Antisemitism”, „Extrema Dreapta”, „Neonazism”, „Rasism”, „Xenofobie”.

Concret, pe acesti oamenii ii deranjeaza libertatea de exprimare si faptul ca oamenii sustin valorile nationale. Nici o diferenta intre acest tip de discurs si discursul bolsevicilor impotriva „contrarevolutionarilor”. Este acelasi discurs similar cu „lupta de clasa”.

Diferenta dintre marxism-leninism si neomarxism consta in faptul ca marxist-leninistii puneau accent pe anarhie pentru a rasturna valorile nationale si sustineau lupta proletarilor impotriva burghezilor pe cand neomarxistii sustin lupta minoritatilor impotriva majoritatii.

Globalizarea este Noul Comunism Global, ideologie pe care acesti oameni o sustin. Daca ar putea, acesti oameni ne-ar aresta pe toti cei care ii criticam. Ei nu accepta critica, la fel ca in regimurile totalitare. Ei sunt tot niste totalitari, desi pozeaza in „democrati”.

Evreii sionisti vorbesc despre „toleranta”, dar ei nu vorbesc nimic despre crimele Israelului impotriva palestinienilor. De asemenea, evreii sionisti fac presiuni asupra Google, YouTube, Facebook si a altor site-uri de socializare sa stearga „mesajele instigatoare la ura”, fara a preciza, concret, care sunt acele mesaje.

Video

Va recomandam sa cititi:

https://www.dir.org.ro/maximilian-katz-intre-spaga-pentru-duty-free-si-chestiunea-evreiasca-in-romania/

https://www.dir.org.ro/cine-este-acuzatorul-parintelui-justin-parvu-marco-maximillian-katz-implicat-intr-o-spaga-de-25-milioane-euro-pentru-guvernul-nastase/

Directorul Institutului „Elie Wiesel” a fost propagandist al comunismului şi al PCR

Alexandru Florian de la Institutul „Elie Wiesel” a făcut apologia PCR şi a comunismului

Alexandru Florian de la Institutul Elie Wiesel se plânge că legea antilegionară (legea 217/2015) nu funcționează și că românii nu pot fi băgați la pușcărie! Evreii sioniști din România sunt împotriva libertății de exprimare!

Evreii sioniști împotriva libertății de exprimare

https://www.dir.org.ro/rabinul-elie-caufman-despre-evreii-sionisti-si-comunisti-de-la-institutul-elie-wiesel-din-romania-in-romania-nu-exista-antisemitism-dar-antisemitismul-aduce-bani/

SURSE

  1. Facebook/Institutul National pentru Studierea Holocaustului in Romania Elie Wiesel
  2. Andrei Bontas, comentariu pe pagina oficiala de Facebook a Institutului National pentru Studierea Holocaustului in Romania Elie Wiesel
  3. Facebook/Institutul National pentru Studierea Holocaustului in Romania Elie Wiesel
  4. https://www.activenews.ro/stiri-social/Alexandru-Florian-de-la-Institutul-Elie-Wiesel-atac-fara-precedent-la-adresa-Bisericii-Ortodoxe-Romane-Promoveaza-mesaje-legate-de-simbolistica-miscarii-legionare-sustine-organizatii-extremiste-146823
  5. Facebook/Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania
  6. Foto: Internet
  7. Video: Facebook/Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania
  8. Video: Facebook/Comunicate de Presa si Scrisori MCA Romania.

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Anarhiștii #Rezist și Antifa încearcă să dea jos guvernul României pentru a-i aduce pe globaliștii SUA-UE-Soros la conducerea României
Extremistul ungur, Csibi Barna, batjocoreste tricolorul romanesc rupandu-l in bucati ! Tot el a fost cel care l-a "spanzurat" pe Avram Iancu !
Evreii sioniști vor să-i pedepsească cu închisoarea pe românii care îi critică! Deputatul evreu Silviu Vexler a depus un proiect de lege pentru "combaterea antisemitismului"!
Sentință în dosarul „Arsenie Boca”. Episcopia Devei și Mănăstirea Prislop pot comercializa obiectele de cult cu numele și imaginea părintelui Arsenie Boca
În 2003, SUA au amenințat și șantajat România să nu facă publică descoperirea complexului subteran din Munții Bucegi
Președintele ignoră 3 milioane de români. Iohannis, ironie despre referendumul pentru familie: Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum
Românii nu mai cred în Uniunea Europeană, o spune chiar eurobarometrul Parlamentului European. Se pregătește o mișcare naționalistă care să răspundă acestei tendințe eurosceptice
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, este de acord cu primirea imigranților în România. "Trebuie să oferim un cadru în care imigranţii să se simtă în siguranţă"
Globaliștii #Rezist ies în stradă să protesteze împotriva Guvernului României, după ce Guvernul a decis să taxeze băncile și multinaționalele, care își externalizează profitul
Reacție a românilor împotriva ambasadorului SUA, Hans Klemm, un susținător al așa-zisei "lupte anticorupție". Marile companii străine nu sunt cercetate de DNA!
Curajul de a fi filoromân
Primarul din Sfântu Gheorghe acuzat că batjocorește drapelul național și îi umilește pe români: „Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară. Ne obligă memoria înaintașilor!”! Extremiștii unguri trebuie expulzați din România!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...