Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale – Mesele Rotunde

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Scopurile şi metodele folosite de societăţile secrete moderne din SUA nu şi-au avut originile aici, ci au fost importate de la societăţile secrete ce dominaseră Europa timp de secole până atunci.

Reîntorcându-ne la reuniunea de la Paris din 1919, care a avut ca rezultat înfiinţarea Consiliului pentru Relaţii Externe, trebuie remarcat faptul că această organizaţie nu era decât sucursala americană a unui Institut de Afaceri Internaţionale ce urma a fi creat.


Sucursala engleză a acestei organizaţii a păstrat numele original, fiind cunoscută pe plan mondial ca Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale (RAI).

Ca şi Consiliul pentru Relaţii Internaţionale, crearea Institutului despre care vorbim a fost iniţiată de colonelul House, consilierul lui Woodrow Wilson, bancherii Warburg şi Baruch, precum şi de alţi membri ai Grupului Internaţional de Studiu al Politicii Externe Mondiale, iniţiat de House.


Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale a fost construit pe structura unei societăţi secrete deja existente, intitulată Grupurile Mesei Rotunde, înfiinţată în jurul anului 1910 , cu averea rămasă de pe urma lui Cecil Rhodes, magnatul britanic al diamantelor.

Autorul Donald Gibson a explicat astfel crearea acestor societăţi:
„Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale fusese înfiinţat în 1919 , cu scopul perpetuării puterii britanice în lume, ajutând la crearea Consiliului pentru Relaţii Externe, ca parte integrantă a unui efort de legare a aristocraţiei britanice şi a intereselor ei de politică externă cu cele ale SU A “ .

Acest punct de vedere este împărtăşit şi de scriitorul Icke, care afirma:

„Aşa-numita « relaţie specială » dintre Marea Britanie şi SUA este, de fapt, relaţia dintre Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale şi Consiliul pentru Relaţii Externe.”

Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale şi-a stabilit sediul la Chatham House, clădire ce se află în piaţa Saint James din Londra, chiar peste drum de casa bogatei familii Astor. Se spune că deciziile britanice privind politica externă emană adesea de la Chatham House.

Cel ce a coordonat crearea Institutului Regal pentru Afaceri Internaţionale a fost Lionel Curtis, un veteran al războaielor cu burii din Africa de Sud, care a devenit secretarul lui Sir Alfred Milner, înaltul comisar britanic în Africa de Sud. Curtis fusese unul dintre tinerii şi isteţii protejaţi ai lui Milner, cunoscuţi drept „grădiniţa lui Milner”. El a fost descris drept „un administrator public şi un scriitor britanic care milita pentru federalizarea
imperiului britanic şi crearea unui stat mondial, care a exercitat o considerabilă influenţă privitoare la crearea Comunităţii Britanice a Naţiunilor [Commonwealth]“.

Milner, un imperialist fervent, educat la Oxford şi New College, a
provocat Războiul Anglo-Bur dintre 1899 şi 1902, din cauza atitudinilor sale rigide, şi, prin victoria obţinută, a câştigat controlul britanic asupra minelor sud-africane de diamante şi unei mari părţi a rezervelor de aur.

Milner nu a devenit întâmplător principalul custode al fondului lăsat moştenire de Cecil Rhodes, magnatul diamantelor din A frica de Sud. Acesta, mai mult decât oricine altcineva, a fost forţa motrice pentru formarea câtorva societăţi secrete, inclusiv a Institutului Regal pentru Afaceri Internaţionale şi a Consiliului pentru Relaţii Externe, ambele instituţii fiind derivatele Grupurilor Mesei Rotunde organizate de el.

Carroll Quigley, un istoric de marcă, profesor de istorie la Şcoala de înalte Studii Diplomatice de la Universitatea Georgetown şi mentor spiritual al preşedintelui Clinton, explica: „Bursele Rhodes (Clinton a primit o asemenea bursă) sunt faimoase în întreaga lume.

Un lucru neştiut de prea mulţi este acela că Rhodes, în cinci testamente succesive, şi-a lăsat averea
pentru formarea unei societăţi secrete, ce avea să se dedice în întregime conservării şi extinderii imperiului britanic. Ceea ce nu pare a fi deloc cunoscut este faptul că această societate secretă îşi continuă activitatea până în zilele noastre.”

royal-institute-for-international-affairs

Deoarece Quigley şi mulţi alţi cercetători identifică Grupurile Mesei Rotunde ca fiind predecesoarele societăţilor secrete moderne, probabil că ar fi indicat să aruncăm o privire mai atentă asupra activităţii lui Cecil Rhodes, a executorului său testamentar, lordul Milnei * şi asupra punctelor de vedere ale acestora.”[1]

SURSE

  1. Jim Marrs – „Guvernarea din umbra”, pag. 93-95.
  2. Foto: chathamhouse.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...