Insula Paștelui

Distribuie!

„Insula Pastelui este situata la peste 3.000 km sud-vest de Insulele Galapagos si la 4.200 km departare vest de Chile.

S-a format in urma unei eruptii vulcanice si are forma triungiulara, cu laturi de aproximativ 20 de km fiecare. Primii exploratori veniti pe insula au descoperit aici trestii, cartof dulce si yuca, toate originare din America de Sud.


Legendele bastinasilor vorbesc despre o populatie care a sosit aici din est, urechi-lungi, si o alta venita din vest, urechi-scurte. Se presupune ca primii exploratori erau din America Latina pre-incasa intrucat aici se practica alungirea lobului urechii.

Primii exploratori europeni au ajuns pe insula in anul 1722 in Duminica Pastelui, de unde si denumirea insulei.


Cel mai interesant aspect al insulei raman insa uriasele statui din piatra. In numar de aproximativ 1.000, au fost numite de insulari moai si ating o inaltime de 4-10 metri, cu o greutate de 20 pana la 90 de tone.

Capetele statuilor sunt exagerat de mari in comparatie cu restul trupului si au urechi alungite si barbi ascutite. Unele statui poarta pe cap caciuli din piatra rosiatica.

La fel de enigmatic ramane si felul in care insularii au reusit sa deplaseze statuile din carierele de piatra. Traditia locala spune ca statuile s-au deplasat singure, dar in urma unor investigatii s-a descoperit ca centrul de greutate al lor este deplasat inspre centru, asa ca o formatie de 10-15 oameni putea foarte usor sa le tracteze cu ajutorul unor franghii.

Statuile nu au picioare si pe deasupra, fapt extrem de intrigant, in limba insularilor exista un verb ce semnifica deplasarea fara ajutorul picioarelor.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/experiment/printre-enigmele-terrei-locuri-misterioase-galerie-foto-525642
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Capetele din piatră ale civilizației olmece
Agenţii PSI, ruşi şi americani, au reuşit să localizeze obiective militare secrete aflate la mii de kilometri distanţă, să citească documente aflate în fişete ferecate de cifruri, să participe mental la întâlniri ultra-confidenţiale, să scaneze creiere, să citească şi să planteze gânduri
Ce se întâmplă în creierul nostru: Misterele memoriei
Vederea la distanță: Spionii paranormali ai serviciilor de informații
În anul 1989, inginerul Bob Lazar a dezvăluit întregii lumi faptul că a fost angajat în Zona 51, unde a putut cerceta modul de construire al OZN-urilor. El a afirmat că aceste nave nu folosesc vreun combustibil convenţional cunoscut pe Pământ, dar sunt prevăzute cu un reactor care produce antimaterie şi care este alimentat cu un element chimic care nu există pe Pământ (Elementul 115)
Arsenalul psihotronic sovietic a fost experimentat între anii 1975-1977 asupra ambasadei SUA de la Moscova
Istoria uriașilor de pe Pământ
În Tibet, chinezii au descoperit documente sanscrite, care cuprindeau informații despre construcția de nave spațiale interstelare
Document american: Marco Polo a descoperit America înaintea lui Cristofor Columb
Ce se ascunde și ce este cu adevărat în interiorul unei piramide egiptene? Imagini realizate recent cu o tehnologie de ultimă oră
Telefoane primite de la morți
Megalitul Al-Naslaa din Arabia Saudită. Petroglifa este împărțită în două cu o precizie demnă de laserele moderne

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...