Întâlnire trilaterală Rusia-Turcia-Iran la Sochi, privind readucerea păcii în Siria

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Liderii Rusiei, Turciei și Iranului s-au întâlnit la Sochi pentru a discuta pe marginea eforturile comune de a readuce pacea în Siria.

Președintele rus Vladimir Putin organizează o întâlnire cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, și cu Hassan Rouhani, din Iran, pentru a-și împărtăși părerile despre reconcilierea Siriei. Reuniunea vine într-un moment în care Statul Islamic pierde în mod constant teren în Siria.


Săptămâna trecută, Kremlinul a confirmat întâlnirea, care intenționează “să aibă un schimb aprofundat de opinii cu privire la reconcilierea Siriei”. Cei trei lideri “intenționează să discute despre pașii ulteriori pentru a asigura stabilitatea pe termen lung în această țară”, în ciuda “succeselor în combaterea terorismului și reducerea vizibilă a violenței în Siria”, au afirmat oficialii de la Kremlin, potrivit rt.com.

Summitul de la Sochi va pune bazele Congresului Național de Dialog, care va aduce la masă atât guvernul sirian, cât și diferite grupuri sectare care doresc să intre în discuții cu Damascul. Ankara, cu toate acestea, este reticentă în a participa la discuții directe cu kurzii, în timp ce opoziția siriană rămâne sceptică în legătură cu discutarea eforturilor de menținere a păcii cu guvernul.


Liderul iranian Rouhani a declarat, miercuri, că este esențial ca întâlnirea trilaterală să caute să găsească modalități de a concilia guvernul sirian și grupurile de opoziție. “Este important să se organizeze consultări în acest summit cu privire la acest congres, care ar trebui să fie în interesul poporului sirian în cele din urmă”, a declarat președintele Rouhani înainte de a pleca în Rusia, citat de agenția de știri Tasnim.

Summitul vine la doar câteva zile după o întâlnire surpriză dintre Putin și președintele sirian Bashar Assad, care a apărut, luni, într-o vizită neașteptată la Sochi. Assad, ale cărui forțe s-au luptat cu teroriștii din Siria începând cu 2011, a spus că Siria încă mai exista ca stat dotorită sprijinului primit din partea Rusiei.

Anterior, Putin a purtat, de asemenea, convorbiri telefonice cu președintele american Donald Trump și regele saudit Salman bin Abdulaziz. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova și Washington au ajuns la “o cooperare durabilă” cu Siria, deși au existat “probleme enorme în condamnarea teroriștilor și a extremiștilor”.

Sursa: rt.com”[1]

SURSE

  1. http://stirileprotv.ro/stiri/international/intalnire-trilaterala-la-sochi-intre-putin-erdogan-c-i-rouhani.html
  2. Foto: strategic-culture.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...